Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

5 ασκήσεις για αυτοπεποίθηση...στα ύψη


Girl Image 381303

Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη, πάντα στο πλευρό των σημερινών κοριτσιών, κατανοεί το λαβύρινθο της ψυχολογίας μας και ευτυχώς μας δίνει πέντε ασκήσεις που αν κάνεις σίγουρα θα νιώσεις καλύτερα. Το από κει και πέρα είναι στο χέρι σου πια...

1. Μπορούμε να επαναλάβουμε πολλές φορές τη μέρα από μέσα μας: “Είμαι σπουδαία” ή “Είμαι μια χαρά” ή “Είμαι χαρούμενη” ή “Είμαι κούκλα”.

Αυτό δεν το κάνουμε για να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα και να βρεθούμε να είμαστε “καβαλημένες”, δηλαδή να φύγουμε από τη χαμηλή αυτοεκτίμηση και να πάμε σε ένα υπερεκτιμημένο εγώ. Απλά λέγοντάς το αυτό και ξέροντας για ποιο λόγο το κάνουμε είναι σαν να προγραμματίζουμε τον εγκέφαλό μας να σκέφτεται και να λειτουργεί με την αποδοχή του ότι αξίζουμε και έτσι να ανεβάσουμε την αυτοεκτίμησή μας.

2. Να βάζουμε στόχους και να τους ιεραρχούμε. Ας πούμε να βάζουμε από το 1 έως το 10 με αυξημένο βαθμό δυσκολίας και να δίνουμε πόντους στον εαυτό μας κάθε φορά που κατακτάμε ένα στόχο.

3. Να γράφουμε πολλές φορές, σαν να γράφουμε έκθεση ιδεών ή σαν να κάνουμε βιογραφικό, τα θετικά μας.
Γιατί τις περισσότερες φορές επικεντρωνόμαστε στα αρνητικά μας... “Έχω πάρει 5 κιλά”, “Έχω 3 πόντους παραπάνω στην περιφέρεια”... Και δεν σκεφτόμαστε ποτέ ότι έχουμε υπέροχα μάτια, ότι έχουμε υπέροχα μαλλιά, ότι όλοι μας λένε ότι η φωνή μας είναι γλυκιά και ηρεμιστική. Οπότε να καταγράφουμε αλλά να φέρνουμε και πολύ συχνά στο μυαλό μας τα θετικά μας στοιχεία.

4. Κάποιες φορές να αναδεικνύουμε τον εαυτό μας και να τον επιδεικνύουμε εισπράτοντας κολακευτικά σχόλια.
Είναι πολύ ωραία στη μέση της εβδομάδας να πάω στο κομμωτήριο οπότε την επόμενη μέρα να έχω πολύ κολακευτικά σχόλια από τους συναδέλφους μου, γιατί αυτό θα τονώσει την αυτοεκτίμησή μου. Αν όμως το κάνω το Σαββατοκύριακο και δεν βγω κιόλας και μείνω στο σπίτι εγώ και η εικόνα μου, δεν βοηθώ τόσο πολύ το να ανέβει η αυτοεκτίμησή μου.

5. Στέκομαι μπροστά στον καθρέφτη και κοιτάζω τον εαυτό μου.
Μιλάω και κολακεύω τον εαυτό μου έτσι όπως θέλω να το κάνουν και οι άλλοι. Είναι σίγουρα ότι αν δεν το κάνω εγώ ο ίδιος στον εαυτό μου, δεν θα υπάρξει άνθρωπος που θα το κάνει για μένα.

source : tlife.gr

2 σχόλια:

  1. Λοιπον απο αυριο το πρωι αρχιζω!! αν και καποια τα κανω ηδη..!!( τα γνωστα...μα τι ομορφη που ειμαι σημερα..κ τα σχετικα! :Ρ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xaxaxaxa!!! etsi etsi synexise!!! k meta poios se pianei :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή