Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Σάββατο 23 Απριλίου 2011




ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Υγεία: Καφές ...και γονίδια



Το ότι τα γονίδια ευθύνονταν για διάφορες ασθένειες και εκατοντάδες προβλήματα υγείας, το γνωρίζαμε. Το ότι θα ευθύνονταν όμως ΚΑΙ για τις διατροφικές μας συνήθειες, αυτό δεν μας περνούσε απ’ το μυαλό.

Και όμως, υπάρχουν συγκεκριμένα γονίδια από τα οποία εξαρτάται η ποσότητα της καφεΐνης που καταναλώνουμε! Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ένας γονιδιακός μηχανισμός είναι υπεύθυνος για τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζεται και καταναλώνει ο οργανισμός την καφεΐνη.

Πρόκειται για το γονίδιο AHP το οποίο οδηγεί στην υψηλή κατανάλωση καφεΐνης, αναψυκτικών και σοκολάτας, ενώ όσοι τον διαθέτουν καταναλώνουν καθημερινά 40mg περισσότερη καφεΐνη από το συνηθισμένο.
source: www.star.gr

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Energy, let's save it!

Ας αλλάξουμε κάποιες κακές μας συνήθειες... το οφείλουμε στο περιβάλλον!

Ένα ωραίο και έξυπνο clipaki ...

Ετοιμάζω βαλίτσες και φύγαμε για....Πάσχα στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα ο εορτασμός του Πάσχα είναι ξεχωριστός. Οι επιρροές από τον δυτικό ευρωπαϊκό πολιτισμό είναι εμφανέστατες ακόμα και σε αυτήν την καθαρά Ορθόδοξη γιορτή. Οι Κερκυραίοι την ονομάζουν Λαμπρή ή Λαμπριά για να εκφράσουν τη λαμπρότητα της ημέρας. Ύστερα από περίοδο επτά εβδομάδων αυστηρής νηστείας και αποχής από κάθε είδους γλέντι έρχεται η Λαμπριά, ημέρα χαράς και απολαύσεων.

Τα ιδιαίτερα τοπικά έθιμα και η άμεση σχέση των ημερών αυτών με την αρχή της Άνοιξης, αναδεικνύουν μια μοναδικότητα, που έχει καταστήσει το Κερκυραϊκό Πάσχα πόλο έλξης επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Κυριαρχεί η συγκινητική, πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική, μια ακόμα τοπική ιδιαιτερότητα, που ξεχύνεται από τους ναούς στα καντούνια της πόλης και των προαστίων. Η αρμονική αυτή ψαλμωδία, μια ιδιότυπη τετραφωνία, που ήλθε από την Κρήτη τον 17ο αιώνα, ακόμη και σήμερα ονομάζεται 'Κρητικό Μέλος'.


Την Μεγάλη Παρασκευή πριν από το μεσημέρι οι εκκλησίες γεμίζουν από πιστούς για την τελετή της Αποκαθήλωσης του Κυρίου και την περιφορά του νεκρού Ιησού σε κατάλευκο σεντόνι, σε συγκινητική ατμόσφαιρα και με νεκρώσιμο ήχο της καμπάνας. Στη συνέχεια τα παιδιά σκορπίζουν στις γειτονιές ζητώντας λουλούδια για τον Επιτάφιο. Ο στολισμός του είναι σχεδόν αποκλειστικά έργο των νεαρών κοριτσιών και προς το μεσημέρι οι Επιτάφιοι εκτίθενται σε προσκύνημα.
Από νωρίς το απόγευμα, αρχίζει η περιφορά των επιταφίων στα γραφικά δρομάκια και τις πλατείες της πόλης. Τα προάστια ακολουθούν τη δική τους περιφορά γύρω από τις συνοικίες. Από το μεσημέρι στις 14.00 μέχρι αργά το βράδυ δεκάδες Επιτάφιοι θα βγουν ψάλλοντας το "Αι γενεαί πάσαι" και όσο περνά η ώρα οι Επιτάφιοι πυκνώνουν ειδικά στο ιστορικό κέντρο και σχεδόν διασταυρώνονται. Πρώτος βγαίνει ο Επιτάφιος της Παναγίας της Σπηλιώτισσας από το Νέο Φρούριο και του Παντοκράτορα στο Καμπιέλλο για να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι μέχρι τις 22.00 το βράδυ που βγαίνει επιβλητικός ο Επιτάφιος της Μητροπόλεως. Κάθε Επιτάφιος συνοδεύεται από το "κόρο" (χορωδία), μια Φιλαρμονική, "τόρτσες" (μεγάλα κεριά), "μανουάλια" (βενετσιάνικα φανάρια), "σκόλες" (λάβαρα) και φλάμπουρα, που ειδικά αυτό το βράδυ όλα φέρονται στο πλάι σε ένδειξη πένθους. Επίσης συνοδεύεται από σχολεία, προσκόπους, τμήματα οδηγών και από τα κοριτσάκια με τα καλαθάκια τα γεμάτα πολύχρωμα λουλούδια που η Κέρκυρα είναι γεμάτη αυτή την εποχή.

Το Μεγάλο Σάββατο - Το έθιμο της ΜαστέλαςΣτην "Πίνια", το παλιό εμπορικό κέντρο της πόλης, περίπου στις 11.00 ο Οργανισμός Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων αναβιώνει το έθιμο της "Μαστέλας". Στην "Pinia", κάτω από τη μεταλλική κουκουνάρα, μαζεύονταν οι Φακινοί, οι αχθοφόροι της πόλης, οι Πινιαδόροι, οι οποίοι τοποθετούσαν στη μέση του πεζοδρομίου ένα ξύλινο βαρέλι. Το στόλιζαν με μυρτιές, βέρντε και κορδέλες, του έβαζαν νερό και αυτοί σκορπισμένοι στο γύρω χώρο, παρακαλούσαν τους περαστικούς, που αυτή την ώρα ήταν πάρα πολλοί, να ρίξουν νομίσματα για ευχές στο νερό. Όταν πλησίαζε η ώρα της Πρώτης Ανάστασης, οι σκορπισμένοι στην πιάτσα Πινιαδόροι, κυνηγούσαν να βρουν κάποιον να τον ρίξουν στο βαρέλι. Αυτός μουσκίδι έβρεχε τον κόσμο γύρω του, ενώ περνούσαν οι μπάντες. Στο τέλος έβγαινε ο βρεγμένος με γέλια και χαρές και έπαιρνε τα χρήματα που είχαν μαζευτεί στο βαρέλι.

Αναστάσιμη Ακολουθία
Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου γίνεται και η Καθολική Ακολουθία της Αναστάσεως στο Καθολικό Duomo με συνοδεία εκκλησιαστικού οργάνου, η οποία ολοκληρώνεται στις 23.00 μ.μ. για να προλάβει το εκκλησίασμα να παραστεί και στην Ορθόδοξη Ανάσταση.

Κυριακή του Πάσχα
Από τις 7.00 το πρωί κάθε εκκλησία κάνει περιφορά της Ανάστασης στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με Φιλαρμονικές, σχολεία, προσκόπους, χορωδίες. Από τις 11.30 ο Ναυτικός Σταθμ
ός Κέρκυρας στο Νέο Φρούριο, συνεχίζοντας την παράδοση, κάνει κάθε χρόνο την Πασχαλιάτικη γιορτή, δίνοντας κέφι και χαρά με χορευτικά συγκροτήματα και πλούσιους μεζέδες. Στην Κέρκυρα, το σούβλισμα του αρνιού τη Λαμπρή εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια και δεν αποτελεί μέρος της παράδοσής της.

source: www.in.gr

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Κους κους....και κάλτσα στο ντεκολτέ


Πριν από τρία χρόνια, η Ρέιτσελ ντε Μπόερ εκμυστηρεύτηκε αυτό που δεν ομολογούσε ούτε στους φίλους της: επί χρόνια κοιμόταν φορώντας έναν παλιό στηθόδεσμο, στον οποίο είχε ράψει στη μέση παλιές της κάλτσες που είχε γεμίσει με ύφασμα. Κι αυτό για να αποφύγει τις ρυτίδεςστο ντεκολτέ της.
Σήμερα, η ιδέα της βρίσκεται ήδη στην παραγωγή και πωλείται σε 150 καταστήματα εσωρούχων στην Ολλανδία και το Βέλγιο, ενώ ενδιαφέρον έχουν επιδείξει και έμποροι από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Βρετανία και τη Γαλλία, αλλά και τις ΗΠΑ και τον Καναδά.
«Ξεκίνησε ως μυστικό, δεν ήθελα να μιλήσω για τις ρυτίδες μου ή για τον πρώτο στηθόδεσμο που έφτιαξα, που ήταν άσχημος», δήλωσε η ντε Μπόερ. «Αλλά κοιμόμουν έτσι επί επτά χρόνια και, όταν έγινα 40, το είπα στις φίλες μου, που παραδέχτηκαν ότι είχαν το ίδιο πρόβλημα».
Από περιέργεια οι φίλες της ζήτησαν να τους κατασκευάσει κι εκείνων ίδιους στηθόδεσμους κι έτσι η Ντε Μπόερ έφτιαξε πέντε εκδοχές αυτού που σήμερα αποκαλείται «La Decollette». Κάπως έτσι η πρώην μεσίτρια σταμάτησε να πουλάει σπίτια κι έγινε επιχειρηματίας.
Ο στηθόδεσμος αυτός είναι μόνο για χρήση στη διάρκεια της νύχτας γιατί κρατάει το στήθος στη θέση του αποτρέποντας τη συμπίεσή του, που, σύμφωνα με την Ντε Μπόερ, είναι αυτό που προκαλεί τις κάθετες ρυτίδες.
Η Ντε Μπόερ πούλησε πέρυσι 12.000 από τους στηθόδεσμους αυτούς, αξίας 50 ευρώ, που διατίθενται σε ένα μέγεθος. Αναμένεται ότι φέτος θα πουλήσει 25.000 και του χρόνου 50.000 τεμάχια.
source: ΑΠΕ/ΜΠΕ – Reuters
www.ert.gr

Το ζώδιο του μήνα...Ταύρος

Ταύρος
Ταύρος
(21/04-20/05)
ΓΕΝΙΚΑ:
Αρκετά κοινωνικούς και ευχάριστους σας βρίσκει ο μήνας αυτός *Θα μπορέσετε να βρείτε λύσεις σε πράγματα που στο παρελθόν σας δυσκόλευαν για καιρό *Με την εύνοια που θα έχετε από τα άστρα θα μπορέσετε να βρείτε λύσεις σε αρκετές υποθέσεις που σας άγχωναν και σας πίεζαν, φίλοι μου


ΕΡΓΑΣΙΑ:
Προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζατε στην εργασία σας θα μπορέσουν να λυθούν *Δείξτε τυπικότητα και μετριάστε το άγχος σας σε κάποια πράγματα *Οικονομικές καταστάσεις θα χρειαστεί να τις χειριστείτε με προσοχή *Το μήνα αυτό μην κάνετε καινούργια ανοίγματα


ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ:
Στα αισθηματικά σας καλό θα ήταν να δείξετε προσοχή *Οι δεσμευμένοι καλύτερα να αλλάξετε μερικές συνήθειες σας και να έρθετε κοντά στο ταίρι σας *Αγαπητοί αδέσμευτοι θα έχετε την ευκαιρία μέσα στο μήνα να κάνετε πολλές και ενδιαφέρουσες γνωριμίες που θα σας ταράξουν ευχάριστα


ΥΓΕΙΑ:
Καλό θα ήταν να προσέξετε λίγο καλύτερα κάποια πράγματα τα οποία έχουν να κάνουν με τον εαυτό σας *Ασχοληθείτε περισσότερο με τις ανάγκες σας *Αναζητήστε τρόπους που θα τονώσουν την ενέργεια και τις αντοχές σας *Δείξτε δυναμισμό για να αντιμετωπίσετε κάποιες καταστάσεις
source: www.myworld.gr

Άνοιξη...welcome

1) Η εναλλακτική πρόταση που ψάχνεις για ένα σέξι λουκ με έντονα χείλη, που δεν είναι βαμμένα κόκκινα. Δοκίμασέ το και πρωί και βράδυ. Συνδύασέ το ιδανικά με μαλλιά τραβηγμένα πίσω.
2) Αν υπάρχει κάτι που συμφωνούν make up artists, hair stylists και beauty editors είναι ότι τα smoky eyes χαρίζουν σοφιστικέ, σέξι και παράλληλα δραματικό ύφος που ταιριάζει σε όλες.
3) Το να αποτελεί τάση η αψεγάδιαστη λαμπερή επιδερμίδα σε συνδυασμό με ελάχιστη σκιά (κατά προτίμηση πράσινη) είναι λίγο παράδοξο! Πρέπει να έχεις σούπερ δέρμα και τέλεια χαρακτηριστικά. Οκ! Αν το ‘χεις υποκλίνομαι.
4) Λάμψη! Λάμψη! Λάμψη! Καλοσχηματισμένα φρύδια, τονισμένες βλεφαρίδες διακριτικά, υγρά χείλη και ιριδίζουσα πούδρα σε όλο το πρόσωπο. Αυτά χρειάζεσαι για να πετύχεις αυτό το φρέσκο λουκ.
5) Η ωραιότερη πρόταση για τις καθημερινές εμφανίσεις σου είναι αυτή. Δώσε προσοχή στα φρύδια και χρησιμοποίησε μπρονζέ πούδρα για ηλιοκαμένη όψη σ’ όλο το πρόσωπο και nude αποχρώσεις στα βλέφαρα.
source: www.cosmopolitan.gr

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Μουσικές διαδρομές....με Maraveya live

Και κάτι για να ανεβάσουμε τη διάθεση στα ύψη :)

Υγεία...όταν η αϋπνία παραμονεύει

Για πολλούς ανθρώπους σε κάποια φάση της ζωής τους η αϋπνία γίνεται ο χειρότερος εφιάλτης τους! Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διευκρινίσουμε ότι κάποιες φορές το πρόβλημα δεν είναι η ίδια η αϋπνία, αλλά το πώς την ορίζει (και επομένως την αντιμετωπίζει) το ίδιο το άτομο. Έτσι, «επισήμως», ως αϋπνία ορίζεται η δυσκολία του ατόμου να αποκοιμηθεί ή να διατηρήσει τον ύπνο του (το ξύπνημα μέσα στη νύχτα ή νωρίς το πρωί και η δυσκολία / αδυναμία να ξανακοιμηθεί) ή το να μην είναι αναζωογονητικός ο ύπνος για τουλάχιστον 1 μήνα.

Οπότε περιστασιακή και παροδική αϋπνία, όσο ενοχλητική κι αν είναι, δεν ορίζεται ως πρόβλημα από τους ειδικούς (και καλό θα ήταν να μην την ορίζει ούτε το ίδιο το άτομο ως πρόβλημα, γιατί τότε... γίνεται πρόβλημα!).
Η έλλειψη ύπνου μπορεί να δημιουργήσει ανεπιθύμητες συνέπειες και προβλήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως υπνηλία, κόπωση, δυσκολία συγκέντρωσης, εκνευρισμό, δυσκολίες στη μνήμη, μειωμένη αποδοτικότητα στην εργασία, κακή διάθεση, πονοκέφαλο, μειωμένη αντοχή στο στρες, αλλαγές στην όρεξη, αύξηση του κινδύνου ατυχημάτων.

Μερικά από τα συνηθισμένα αίτια της αϋπνίας:

- «Κακές» συνήθειες γύρω από τον ύπνο.
- Άγχος για καθημερινά προβλήματα.
- Άλλες συναισθηματικές καταστάσεις όπως θλίψη, ανησυχία, θυμός, πένθος κ.λπ.
- Αλλαγές στις συνθήκες ή στον τρόπο ζωής (αλλαγή σπιτιού, εργασίας κ.λπ.)
- Κατάθλιψη και αγχώδεις διαταραχές ή άλλα ψυχιατρικά προβλήματα.
- Σωματικές ασθένειες που προκαλούν χρόνιο πόνο (π.χ. αρθρίτιδα), αναιμία, υπερθυρεοειδισμός, άσθμα κ.ά., είτε λόγω των συμπτωμάτων τους είτε εξαιτίας της ανησυχίας μας γι’ αυτές.
- Εξάρτηση από υπνωτικά χάπια.
- Περιβαλλοντικοί παράγοντες (θόρυβος, φως, ακραίες θερμοκρασίες).
- Εργασία με βάρδιες.
- Έλλειψη… κούρασης, με αποτέλεσμα να μη μας χρειάζεται πολύς ύπνος!

Ο φαύλος κύκλος της ανησυχίας

Πολύ σημαντική «πηγή αϋπνίας», αν και συνήθως δεν την αναγνωρίζουμε ως τέτοια, είναι η ανησυχία μας για την ίδια την αϋπνία: Τα περιστασιακά προβλήματα ύπνου που ξεκινούν ως μεμονωμένα γεγονότα (για παράδειγμα εξαιτίας στρεσογόνων καταστάσεων ή κάποιας ασθένειας που προκάλεσαν αϋπνία), μπορούν να μετατραπούν σε χρόνια μέσω των σκέψεων - αντιλήψεων τις οποίες διαμορφώνουμε γι’ αυτά και της αυξημένης διέγερσης που προκαλούν στον οργανισμό αυτές οι σκέψεις (π.χ. φόβος του ατόμου ότι δεν θα κοιμηθεί, ανησυχία για τις συνέπειες της έλλειψης ύπνου κ.λπ.). Αυτή η αυξημένη διέγερση, όμως, είναι μια κατάσταση που εξ ορισμού είναι αντίθετη με τον ύπνο, ο οποίος απαιτεί μειωμένη εγρήγορση!

Παράλληλα, το γεγονός ότι ο ύπνος θεωρείται απαραίτητος για την υγεία προκαλεί επιπλέον ανησυχία και για τις δυσκολίες στον ύπνο (όπως τις αντιλαμβάνεται και τις ορίζει το ίδιο το άτομο), με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος και η ανησυχία να γίνεται τελικά και αιτία και αποτέλεσμα των προβλημάτων στον ύπνο.

Για να… κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου:

• Εξετάστε και εντοπίστε την πηγή της αϋπνίας σας: Κρατήστε ένα «ημερολόγιο ύπνου» για να μελετήσετε τις συνήθειές σας, τις σκέψεις σας και ό,τι άλλο σχετίζεται με τα προβλήματα ύπνου σας. Χρήσιμες θα σας φανούν οι πληροφορίες σχετικά με τα εξής: σωματική άσκηση (πόση ώρα πριν από τον ύπνο), ύπνος κατά τη διάρκεια της ημέρας (πότε - διάρκεια), κατανάλωση αλκοόλ και καφέ, συναισθηματική κατάσταση (χαρά, άγχος, θλίψη κ.λπ.), τροφές, φάρμακα, συνήθειες πριν από τον ύπνο, ώρα ύπνου, ώρα αφύπνισης, διάρκεια που μείνατε ξύπνιοι στο κρεβάτι και τι κάνατε, ξυπνήματα τη νύχτα και τι κάνατε, ποιότητα ύπνου, συνολική διάρκεια ύπνου.

• «Διαπραγματευτείτε» τις αντιλήψεις και τις προσδοκίες σας σχετικά με τον ύπνο σας, τη διάρκεια και την ποιότητά του: Κατά πόσο είναι ρεαλιστικές - σε τι σας βοηθούν - τι μπορείτε να περιμένετε από τον οργανισμό σας ως «διακυμάνσεις του φυσιολογικού ρυθμού ύπνου» - ποιο είναι στην πραγματικότητα το χειρότερο που μπορεί να σας συμβεί με μερικές άγρυπνες νύχτες;

• Φροντίστε να βελτιώσετε τις συνθήκες και τις συνήθειές σας σχετικά με τη ρουτίνα του ύπνου). Οι πληροφορίες που θα συγκεντρώσετε θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε κάποιες συνήθειές σας -ή να υιοθετήσετε καινούργιες- ώστε να βελτιώσετε τον ύπνο σας:

- Αποφύγετε «κακές συνήθειες» που μπορεί να επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τον ύπνο, όπως η κατανάλωση καφεΐνης μετά τις 6 το απόγευμα, το κάπνισμα και το αλκοόλ, τα βαριά φαγητά και η σωματική άσκηση τουλάχιστον 2 ώρες πριν κοιμηθούμε, καθώς διεγείρουν τον οργανισμό και διαταράσσουν τον ύπνο. Η χρήση υπνωτικών χαπιών μπορεί να βοηθήσει μόνο προσωρινά, καθώς χάνουν την αποτελεσματικότητά τους έπειτα από 2-4 εβδομάδες όταν λαμβάνονται κάθε βράδυ.

- Δώστε στον εαυτό σας τουλάχιστον μία ώρα πριν πάτε για ύπνο για να χαλαρώσετε. Αυτή την ώρα ασχοληθείτε μόνο μ’ αυτά που συνηθίζετε να κάνετε πριν από τον ύπνο και όχι μ’ αυτά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας ή με το ό,τι έχετε να κάνετε ή να αντιμετωπίσετε αύριο (ή μεθαύριο, σε μια βδομάδα κ.λπ.)…

- Πηγαίνετε στο κρεβάτι μόνο όταν νυστάξετε. Σεβαστείτε όσο είναι εφικτό τον φυσιολογικό ρυθμό του οργανισμού σας. Αν ξαπλώσετε χωρίς να νυστάζετε, θα ανησυχείτε που (όπως είναι φυσικό) δεν θα μπορείτε να κοιμηθείτε και αυτό θα δυσκολέψει τον ύπνο σας.

- Αν δεν μπορέσετε να κοιμηθείτε μέσα σε μισή ώρα σηκωθείτε από το κρεβάτι, πηγαίνετε σε άλλο δωμάτιο και ασχοληθείτε με μια χαλαρή δραστηριότητα, κατά προτίμηση όχι ιδιαίτερα ευχάριστη (ώστε να μην σας... ξεσηκώσει εντελώς). Επιστρέψτε στο κρεβάτι μόνο όταν νυστάξετε.

- Αν αρχίσετε να ανησυχείτε για άλλα προβλήματα ή υποχρεώσεις, ή για την ίδια την αϋπνία σας, πάρτε τις ανησυχίες σας και πηγαίνετε σε άλλο δωμάτιο! Ίσως σας βοηθήσει το να τις καταγράψετε σε ένα χαρτί και… να τις αφήσετε εκεί.

- Να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε πρωί, ακόμα και τα σαββατοκύριακα, ακόμα κι αν κοιμηθήκατε αργά ή όχι καλά το προηγούμενο βράδυ, ώστε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αποκτήσει έναν σταθερό ρυθμό ύπνου.

- Να χρησιμοποιείτε το υπνοδωμάτιο και το κρεβάτι σας μόνο για ύπνο. Μη μελετάτε, βλέπετε τηλεόραση, τρώτε, δουλεύετε ή ασχολείστε με τα προβλήματά σας στο υπνοδωμάτιο (εκτός απ’ τον ύπνο, το μόνο που «επιτρέπεται» σ’ αυτό το δωμάτιο είναι το σεξ!).

source: www.in2life.gr

Προτάσεις για ελαφριά γεύματα στο γραφείο

Burgers με τηγανιτές πατάτες, σάντουιτς με κάθε λιπαρό τρόφιμο που κυκλοφορεί και η λύση της πίτσας, στην οποία δεν μπορείτε να αντισταθείτε, αφού είναι η πρώτη σας σκέψη όταν η πείνα χτυπάει κόκκινο τα μεσημέρια στο γραφείο και το τηλέφωνο σας μαγνητίζει για να παραγγείλετε. Αυτή είναι η διατροφική καθημερινότητα για κάθε εργαζόμενο που απλώς «δεν προλαβαίνει» να ασχοληθεί περισσότερο με το φαγητό λόγω δουλειάς.
Λίγη ώρα κάθε πρωί, αφιερωμένη στην προετοιμασία του γεύματός σας για το γραφείο ή λίγη περισσότερη προσοχή στην επιλογή από τους καταλόγους των delivery, που προσφέρουν υγιεινές και ελαφριές επιλογές. Αυτά μόνο θα χρειαστείτε για να αλλάξετε την παραπάνω καθημερινότητα, καθώς τις συνταγές και τις προτάσεις τις αναλαμβάνουμε εμείς.

Γρήγορα και ελαφριά γεύματα από το σπίτι
- Τα snacks της ημέρας
Κατά την διάρκεια της εργασίας σας, μην ξεχνάτε πως ποτέ δεν πρέπει να μένετε νηστικοί για παραπάνω από τέσσερις ώρες. Γι’ αυτό, οργανωθείτε από το σπίτι και ξεκινήστε για την δουλειά σας εξοπλισμένοι. Ένα ελαφρύ τοστ με ψωμί ολικής άλεσης, γαλοπούλα και τυρί χαμηλών λιπαρών είναι μία καλή αρχή, μία μπάρα δημητριακών λίγο αργότερα ή αποξηραμένα φρούτα όταν θελήσετε κάτι γλυκό και φρούτα όπως η μπανάνα, η οποία μεταφέρεται εύκολα και καλύπτει γευστικές και διατροφικές ανάγκες θα κρατήσουν το στομάχι σας ήσυχο καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

- Σπιτικό burger
Ο απόλυτος πειρασμός του fast food γίνεται ελαφριά απόλαυση όταν το προετοιμάζετε εσείς οι ίδιοι από το σπίτι. Χρησιμοποιήστε ψωμάκι ολικής άλεσης, ένα μπιφτέκι από άπαχο μοσχαρίσιο κιμά (100 γρ.), ένα φύλλο μαρουλιού, τριμμένο τσένταρ –έχει έντονη γεύση, ενώ όταν είναι τριμμένο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο από μία φέτα- και λίγη κέτσαπ αντί για μαγιονέζα, της οποίας οι θερμίδες μετρώνται σε εκατοντάδες ανά κουταλιά.

- Σάντουιτς με τόνο
Γευστικό αλλά ελαφρύ, το συγκεκριμένο σάντουιτς θα ικανοποιήσει τις ανάγκες σας για μεσημεριανό στο γραφείο. Θα χρειαστείτε: 1 μικρή κονσέρβα τόνο σε νερό, 2 μαρουλόφυλλα, ½ αγγουράκι ψιλοκομμένο, 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα light, ¼ κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης.

Ανακατεύετε τον τόνο με την μαγιονέζα, προσθέτετε το αγγούρι και το κρεμμύδι, τρίβετε λίγο πιπέρι αν θέλετε και αλείφετε με το μίγμα δύο φέτες ψωμιού ολικής άλεσης, στις οποίες έχετε βάλει πρώτα το μαρούλι.

- Τσιαπάτα με λαχανικά
Θα χρειαστείτε: Μία λευκή τσιαπάτα, μία μελιτζάνα, 1 κολοκυθάκι, μία πιπεριά και λίγο μπαλσάμικο. Κόβετε τα λαχανικά σε ροδέλες, τα ψήνετε στο grill μέχρι να ροδίσουν και τα βάζετε στην τσιαπάτα, ραντίζοντας με μπαλσάμικο για πιο έντονη γεύση.

- Δροσερή σαλάτα
Υλικά
: 80 γρ. μαρούλι, 80 γρ. σέλερι, ένα μήλο, μία κ.σ. σταφίδες, μία κ.σ. καρύδια, ένα κουταλάκι χυμό λεμόνι και ένα κουταλάκι μαγιονέζα light. Κόβετε το μαρούλι και το σέλερι, προσθέτετε το μήλο ψιλοκομμένο και το ραντίζετε με τον χυμό λεμόνι. Στην συνέχεια προσθέτετε την μαγιονέζα και ανακατεύετε –για ακόμη πιο light αποτέλεσμα, μπορείτε να παραλείψετε εντελώς την μαγιονέζα- και τέλος προσθέτετε τις σταφίδες και τα καρύδια. Και έχετε μια νόστιμη σαλάτα με λιγότερες από 250 θερμίδες.

- Έτοιμες σαλάτες
Αν δεν έχετε χρόνο να ετοιμάσετε σαλάτες και να βρείτε έναν καλό τρόπο να της μεταφέρετε στην δουλειά σας, υπάρχουν στα supermarket έτοιμες συσκευασμένες σαλάτες για όλα τα γούστα. Οι σαλάτες Fresh Co που θα βρείτε στις περισσότερες αλυσίδες έχουν μεγάλη ποικιλία (ελληνική, μεσογειακή, σπανάκι, ρόκα, φρουτοσαλάτες κ.α.) σε συσκευασίες των 200 γραμμαρίων και μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις θερμίδες και τα διατροφικά στοιχεία τους εδώ.

Delivery χωρίς τύψεις
Την επόμενη φορά που θα αρπάξετε το ακουστικό για να καλέσετε το delivery να σπεύσει προς βοήθειά σας, θυμηθείτε ότι κάποιες αλυσίδες φροντίζουν να σας παρέχουν τις ιδανικές προτάσεις, έχοντας στον κατάλογό τους ειδικό μενού για τον χώρο εργασίας.

- Pizza Fan
Η Pizza Fan ζήτησε τις συμβουλές ειδικού σύμβουλου – διατροφολόγου και δημιούργησε νέα σειρά light ζυμαρικών, που αποτελούν ιδανική λύση για το μεσημεριανό γεύμα στο γραφείο. Είναι ελαφριά, καθώς περιέχουν light μαγιονέζα ή κρέμα χαμηλών λιπαρών. Μάλιστα, για παραγγελία από τον χώρο εργασίας ισχύει έκπτωση 40%. Έτσι, οι προτάσεις της αλυσίδας με τις αντίστοιχες τιμές τους έχουν ως εξής: Καρμπονάρα λαχανικών με κολοκύθι, κόκκινη πιπεριά και κρέμα γάλακτος (4,65 ευρώ), Ναπολιτέν με μανιτάρια, κόκκινη σάλτσα, μυρωδικά και φρέσκα μανιτάρια (4,65 ευρώ),Carbonara με φιλέτο κοτόπουλο, ελαφριά σάλτσα αρωματισμένη με πέστο βασιλικού, κουκουνάρι και κρέμα γάλακτος (6,47 ευρώ) και η πρωτότυπη Carbonara με φιλέτο σολομού και κρέμα γάλακτος αρωματισμένη με άνηθο (6,47 ευρώ)

Oμορφιά... με tips για λαμπερά μαλλιά





Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα μαλλιά δεν αποτελούν θέμα γονιδίων. Χρειάζονται προσοχή και φροντίδα για να είναι λαμπερά και μεταξένια. Σας δίνουμε μερικά tips για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας όμορφα και γεμάτα υγεία

-Η αρχή της περιποίησης των μαλλιών ξεκινά από το λούσιμο. Επιλέξτε τα κατάλληλα για τον τύπο των μαλλιών σας προϊόντα. Μην ξεχνάτε τη μαλακτική κρέμα, την οποία πρέπει να τοποθετείτε στα μαλλιά σας απαραιτήτως κάθε φορά που τα λούζετε. Για καλύτερο αποτέλεσμα, κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.



-Κάντε μάσκα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, για να αναζωογονείτε τη ζωντάνια των μαλλιών σας.


-Αν έχετε ταλαιπωρημένα, ξηρά ή κατεστραμμένα μαλλιά, κάντε εξειδικευμένη θεραπεία.


-Μην χρησιμοποιείτε καθημερινά πιστολάκι, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιείτε ψηλές θερμοκρασίες και κυρίως μην το χρησιμοποιείτε για ίσιωμα σε καθημερινή βάση.


-Χρησιμοποιείτε προστατευτικά προϊόντα πριν στεγνώσετε τα μαλλιά σας με πιστολάκι.


-Αποφεύγετε να τραβάτε τα μαλλιά σας σε σφικτούς κότσους και αλογοουρές. Μπορεί να σας προκαλέσει από ψαλίδα, μέχρι τριχόπτωση.


-Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τις καιρικές συνθήκες. Βάζετε αντηλιακή μαλλιών αν πρόκειται να εκτεθείτε στον ήλιο και χρησιμοποιείτε μαλακτικό σπρέι που δεν ξεβγάζεται για να τα προστατέψετε από την ξηρότητα.


-Πριν από κάθε σας χτένισμα, χρησιμοποιείτε προστατευτικό προϊόν για να τα προφυλάξετε από τη ψαλίδα, η οποία μπορεί να προκληθεί και από το «άτσαλο» βούρτσισμα.


-Βουρτσίζετε τα μαλλιά σας αρχικά από τη μέση του κεφαλιού με κινήσεις προς τα κάτω και ακολούθως πιο ψηλά.


-Προσέξτε τις βούρτσες που χρησιμοποιείτε. Οι κατεστραμμένες πλαστικές βούρτσες και χτένες σπάνε την τρίχα.


-Να γνωρίζετε πάντα ότι τα βρεγμένα μαλλιά είναι πάρα πολύ εύθραυστα. Μην τα στεγνώνετε με δύναμη μέσα στην πετσέτα. Η κακή αυτή συνήθεια μπορεί να προκαλέσει από ψαλίδα, μέχρι τριχόπτωση.

source: www.inout.gr

Μουσικές διαδρομές.... με έναν μοναδικό τραγουδοποιό


"...ακούμε μόνο την πενιά κι ο νους μας ταξιδεύει..."
Αντίο

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Υγεία...οι 9 συνήθειες που παχαίνουν

1.Πίνετε χυμούς του εμπορίου
Μπορεί να θεωρούνται (και να διαφημίζονται ως) πηγή βιταμινών, στην πραγματικότητα όμως στην αναλογία βιταμινών – θερμίδων που σας παρέχουν νικητές αναδεικνύονται οι δεύτερες. Ακόμη και όταν δεν περιέχουν ζάχαρη ή συντηρητικά, οι χυμοί φορτώνουν το σώμα σας με καμουφλαρισμένους υδατάνθρακες, για μεγάλο ποσοστό των οποίων ευθύνεται η επεξεργασμένη φρουκτόζη. Αυτή η τελευταία, ακριβώς επειδή δεν μπορεί να αποθηκευτεί στα μυϊκά κύτταρα, μετατρέπεται ταχύτατα σε λίπος. Συμπέρασμα; Αν διψάτε πιείτε νερό ή πράσινο τσάι, αν χρειάζεστε βιταμίνες στύψτε μόνοι σας φυσικό χυμό από φρέσκα φρούτα. Αν είστε στο γραφείο και δεν έχετε μαζί σας φρέσκα φρούτα, πάρτε ένα συμπλήρωμα βιταμινών –θα σας δώσει τις βιταμίνες που χρειάζεστε, χωρίς τις θερμίδες του χυμού.

2.Πίνετε συστηματικά αλκοόλ
Αν βιαστήκατε να απαντήσετε πως παραγγέλνετε αυστηρά και μόνο τζιν-τόνικ, για να αποφύγετε τις θερμίδες με τις οποίες γνωρίζετε ότι σας φορτώνουν τα υπόλοιπα ποτά, το πιθανότερο είναι πως δεν υπολογίζετε τους ξηρούς καρπούς, τα πατατάκια ή το finger food που καταναλώνετε μαζί με το ποτό σας. Το άθροισμα θερμίδων μιας βραδιάς στο μπαρ μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τις χίλιες, ή το μισό κιλό λίπους αν παρασυρθείτε σε ένα-δυο κομματάκια πίτσα «μια που βγήκατε». Προσπαθήστε να περιορίσετε το αλκοόλ που καταναλώνετε σε ένα-δυο ποτά κάθε φορά που βγαίνετε, αν δεν θέλετε να σαμποτάρετε τις προσπάθειες όλης της υπόλοιπης εβδομάδας.

3.Τρώτε συχνά έξω
Μπορεί να αποφεύγετε τα fast food και να επιλέγετε ποιοτικά εστιατόρια που προσέχουν τα υλικά τους για τις εξόδους σας, και πολύ καλά κάνετε. Αν, όμως, βγαίνετε για φαγητό περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα, το πιθανότερο είναι ότι σαμποτάρετε την δίαιτά σας. Όχι απαραίτητα γιατί το φαγητό του εστιατορίου περιέχει περισσότερες θερμίδες από εκείνο που θα μαγειρεύατε σπίτι σας –αν και τις περισσότερες φορές ισχύει και αυτό– αλλά κυρίως γιατί αποκλείεται να φάτε μόνο ένα κυρίως πιάτο και μια μικρή σαλάτα, όπως θα κάνατε στο σπίτι.

Τα ορεκτικά, τα συνοδευτικά και η τεράστια ποικιλία του μενού θα σας παρασύρει να παραγγείλετε –και να δοκιμάσετε– λίγα παραπάνω απ’ όσα χρειάζεστε για να χορτάσετε. Επιπλέον, οι μερίδες είναι πολύ μεγαλύτερες, η γεύση, αν όχι καλύτερη, σίγουρα λιγότερο συνηθισμένη και η εικόνα των συνδαιτυμόνων σας που τρώνε ένας ακόμη λόγος για να μην αφήσετε –ακόμα– κάτω τα μαχαιροπίρουνα.

4.Δεν κοιμάστε αρκετά
Ή μπορεί να κοιμάστε αρκετά, αλλά να κουράζεστε υπερβολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τόσο η έλλειψη ύπνου, όσο και το αυξημένο στρες σε συνδυασμό με την υπερβολική σωματική ή πνευματική κούραση κάνουν διπλό κακό στη σιλουέτα σας. Από τη μία, δημιουργούν αυξημένο αίσθημα πείνας, και από την άλλη στέλνουν μήνυμα στον οργανισμό σας να αποθηκεύσει λίπος, θεωρώντας πως βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κι αυτό, χωρίς να συνυπολογίσουμε το γεγονός πως τρώτε γρήγορα και αγχωμένα φαγητό που παραγγείλατε απ’ έξω –με ιδιαίτερη προτίμηση στις υπερβολικά αλατισμένες επιλογές του fast food, που σας κάνουν να αισθάνεστε προσωρινά καλύτερα, καθώς έχουν επίδραση παρόμοια με εκείνη της σοκολάτας στον οργανισμό σας.

5.Υπερβάλλετε με τις πρωτεΐνες
Κλασικό ανδρικό λάθος, στο οποίο υποπέφτουν και αρκετές γυναίκες. Αποφεύγετε τους υδατάνθρακες και τα λίπη, ή σε extreme περιπτώσεις τα αποκλείετε εντελώς από τη διατροφή σας, και φορτώνετε τον οργανισμό σας με υπερβολικά πολλές πρωτεΐνες, θεωρώντας πως συμβάλλουν στην ανάπτυξη της μυϊκής μάζας, χωρίς να σας παχαίνουν. Αυτό που δεν συνυπολογίζετε, όμως, είναι ότι πολλά πλούσια σε πρωτεΐνες φαγητά –όπως η αγαπημένη σας μπριζόλα– περιέχουν επίσης σε μεγάλο ποσοστό κορεσμένα λιπαρά, καθώς και θερμίδες. Η λύση είναι εκείνη που οι διαιτολόγοι έχουν κουραστεί να επαναλαμβάνουν: ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, χωρίς στερήσεις και χωρίς υπερβολές.

6.Κάνετε συχνά αυστηρές δίαιτες
Για να δείτε μόνιμα αποτελέσματα στη σιλουέτα σας, η ισορροπημένη διατροφή πρέπει να είναι τρόπος ζωής, και όχι κάτι που κάνετε για δυο μήνες μέχρι να δείτε το επιθυμητό αποτέλεσμα στη ζυγαριά. Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν κατανοούν, είναι ότι «ισορροπημένη διατροφή» δεν σημαίνει «φρούτα και λαχανικά, με λίγο κοτόπουλο πού και πού». Κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν κατάφερε να στερηθεί τα παγωτά και τις τηγανιτές πατάτες για ένα εξάμηνο –πόσο μάλλον για μια ολόκληρη ζωή. Προκειμένου να μην σαμποτάρετε τη δίαιτά σας, πρέπει να εντάξετε σε αυτήν ένα 10% απολαυστικά ανθυγιεινών γευμάτων.

Αν, για παράδειγμα, ακολουθείτε μια δίαιτα με έξι γεύματα την ημέρα, οπότε τρώτε 42 γεύματα την εβδομάδα, τα τέσσερα από αυτά μπορούν να είναι «κακά» γεύματα: δυο μπάλες παγωτό, δυο κομμάτια πίτσα, ένα burger, μια μερίδα τηγανιτές πατάτες. Αν δεν υπερβάλλετε, και δεν ξεφεύγετε από το όριο του 10%, διασφαλίζετε όχι μόνο πως δεν θα παχύνετε αλλά και πως δεν θα πέσετε με τα μούτρα σε μια γαβάθα παγωτό μετά από τρεις εβδομάδες εξαντλητικής δίαιτας με μαρουλόφυλλα, θυμίζοντας στον οργανισμό σας να αποθηκεύσει λίπος τώρα που το βρήκε, γιατί «ποιος ξέρει πότε θα ξαναφάει ο τρελός».

7.Μένετε με τους γονείς σας
Η κρίση είναι παντού γύρω μας, το ταμείο είναι μείον, και/ή το επίδομα ανεργίας δεν φτάνει για το ενοίκιο. Αν τελευταία φλερτάρετε με την ιδέα να επιστρέψετε στο πατρικό σας, ξανασκεφτείτε το. Δεν είναι μόνο τα υπέροχα σουτζουκάκια της μαμάς σας που θα σας παχύνουν. Είναι και το μονίμως γεμάτο ψυγείο, που θα ανοίγετε κάθε φορά που περνάτε από την κουζίνα, και όλες οι λιχουδιές που θα αγοράζουν «τώρα που είναι σπίτι το παιδί», και η επιμονή να φάτε δύο τεράστιες μερίδες δυο φορές τη μέρα, αλλιώς θα θεωρήσουν πως δεν σας αρέσει το φαγητό. Επίσης, το γεγονός πως βαριέστε να μαγειρέψετε όταν επιστρέφετε σπίτι από τη δουλειά συμβάλλει στο να φάτε ένα γιαούρτι ή δύο μαρουλόφυλλα και να πέσετε για ύπνο. Το αχνιστό φαγητό με όλη την οικογένεια μαζεμένη γύρω του να τσουγκρίζει κρασιά, πάλι, όχι.

8.Δεν τρώτε πρωινό
Ο λόγος για τον οποίο οι διαιτολόγοι τονίζουν και ξανατονίζουν το πρωινό ως το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, δεν είναι ούτε ότι θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε για την ημέρα, ούτε ότι θα σας χορτάσει τόσο ώστε να φάτε λιγότερο το μεσημέρι ή το βράδυ. Ούτως ή άλλως, σε πολλούς ανθρώπους το πρωινό έχει την αντίθετη επίδραση, να πεινούν νωρίτερα το μεσημέρι. Εδώ κρύβεται ο πραγματικά σπουδαίος ρόλος του, που δεν είναι άλλος από το ότι ξυπνάει τον μεταβολισμό σας, ο οποίος κοιμάται το βράδυ όταν κοιμάστε κι εσείς. Αν δεν φάτε τίποτα το πρωί που θα ξυπνήσετε, ο μεταβολισμός σας θα δουλέψει πολύ αργότερα μέσα στην ημέρα, με αποτέλεσμα να μην είναι το ίδιο αποτελεσματικός. Γεγονός που μεταφράζεται ως αποθήκευση λίπους στο σώμα σας.

9.Πηγαίνετε παντού με το αυτοκίνητο
Ακόμη και αν δεν παραλείπετε τις επισκέψεις σας στο γυμναστήριο τρεις φορές την εβδομάδα, αν όλες τις υπόλοιπες ώρες κάθεστε –είτε μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή, είτε πίσω από το τιμόνι, είτε στο σκαμπό του μπαρ– παχαίνετε. Οι πεντακόσιες θερμίδες που θα κάψετε σε μια ώρα στον διάδρομο δεν αρκούν για να σας κρατήσουν σε φόρμα αν τέσσερις ημέρες την εβδομάδα δεν κινείστε καθόλου. Εντάξτε στο ημερήσιο πρόγραμμά σας λίγη φυσική δραστηριότητα –ακόμη και αν αυτή περιορίζεται στο να παρκάρετε δυο τετράγωνα μακριά και να περπατήσετε μέχρι το γραφείο, ή να χορέψετε για λίγο τα βράδια που θα βγείτε– και θα δείτε αμέσως διαφορά.

source: www.in2life.gr

Υ.Γ. Μήπως εσείς έχετε να μας προτείνετε και 10η συνήθεια που παχαίνει ;

Μόδα... πλατφόρμες: το νέο must του καλοκαιριού


Mην κοιτάτε τον καιρό που μας κάνει τσαλιμάκια με συννεφιές και βροχούλες. Το καλοκαίρι φτάνει σε ένα μήνα και κάτι! Γι΄αυτό δεν έχετε παρά να ανεβάσετε τα χειμωνιάτικα παπούτσια στη ντουλάπα και να κατεβάσετε τις πλατφόρμες: το all time classic του καλοκαιριού.


Σε διάφορα σχήματα, υφάσματα, υλικά και σχέδια για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια, οι πλατφόρμες έρχονται για να δώσουν έναν άερα ανανέωσης και στυλ στην καθημερινή εμφάνιση σας.

Φέτος, η τάση της μόδας προτείνει πλατφόρμες με σόλες φτιαγμένες από σκοινί, ψάθα, φελλό, με απλό η καστόρινο ύφασμα, με δέρμα, από ξύλο, αλλά και διάφορα μεταλλικά στοιχεία.

Πολύ «must» είναι οι πλατφόρμες σε πολύ έντονα χρώματα (τιρκουάζ, φούξια κ.α) αλλά και το animal print. Ωστόσο all time classic συνταγή είναι οι peep toe πλατφόρμες ειδικά σε μαύρο χρώμα καθώς φοριούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Χρήσιμα tips για να φορέσετε το αγαπημένο σας σχέδιο πλατφόρμας χωρίς να σας… «φορέσει»!

  • Πλατφόρμες με λουράκι στον αστράγαλο: καλό είναι να μην τις φοράτε με μακρύ παντελόνι. Ή με κάπρι ή με μίνι. Οι γυναίκες με πιο χοντρή γάμπα, καλό είναι να τις αποφεύγουν.
  • Πλατφόρμες που το μήκος τους ανεβαίνει μέχρι τον αστράγαλο: όσο ανεβαίνει το μήκος του παπουτσιού να ανεβαίνει και το μήκος της φούστας ή του φορέματος. Εδώ δεν θέλει καθόλου παντελόνι αλλά ούτε και βερμούδα. Θέλει κάτι πιο σικάτο.
  • Πλατφόρμες με μακριά κορδόνια που δένουν γύρω από τη γάμπα: αν μια γυναίκα έχει χοντρή γάμπα ή είναι μετρίου αναστήματος, καλό είναι να μην τις προτιμήσει. Δεν κολακεύουν γιατί όσο ανεβαίνει το κορδόνι, μικραίνει το ύψος και το πόδι μιας γυναίκας μετρίου αναστήματος.
* Τώρα αν θέλετε να τις φορέσετε οπωσδήποτε, απλά δέστε το κορδόνι από πίσω σε φιόγκο*
  • Μυτερές πλατφόρμες: είναι της μόδας φέτος αλλά είναι και δυσκολοφόρετες. Συνδυάστε τες με τελείως αυστηρό ντύσιμο.
  • Πλατφόρμες hippie: η απόλυτη φετινή καλοκαιρινή τάση. Φοριέται με κοντό σορτς ή μίνι φούστα ή πολύ κοντό φόρεμα. Επειδή είναι πολύχρωμες, το ρούχο που θα φορέσουμε καλό είναι να έχει όμοιο χρώμα με ΕΝΑ από τα χρώματα της πολύχρωμης πλατφόρμας μας.
  • Εμπριμέ πλατφόρμες: είναι το πιο ευκολοφόρετο σχέδιο από το πρωί μέχρι το βράδυ.
source: www.star.gr
photo: Themi's and Martha's shoes, Κωλέττη 42, ύψος City Gate, Θεσ/νικη, τηλ. 2310.520027

Κους κους...στο facebook αλλά όχι πια στο γραφείο


Κι όμως! Οι επισκέψεις υπαλλήλου στο Facebook και σε άλλες ιστοσελίδες κατά την ώρα της εργασίας αποτελούν νόμιμο λόγο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας χωρίς αποζημίωση, έκρινε το Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Με την απαράδεκτη αυτή απόφαση το δικαστήριο δικαίωσε αεροπορική εταιρεία η οποία απέλυσε υπάλληλό της, που επισκεπτόταν καθημερινά και επί ώρες διάφορες ιστοσελίδες και μάλιστα «πιάστηκε στα πράσα» από το διευθυντή της να επισκέπτεται το Facebook.

Τον Ιανουάριο του 1989, γυναίκα προσελήφθη από αεροπορική εταιρεία με σύμβαση εξηρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου ως υπάλληλος γραφείου, προκειμένου να πραγματοποιεί κρατήσεις θέσεων και να εκδίδει εισιτήρια. Από το 2000 ασχολείτο μόνο με τις κρατήσεις εισιτηρίων, ενώ μέχρι το 2008 ελάμβανε και bonus λόγω της καλής απόδοσής της.

Όμως, το Μάιο του 2009, η υπάλληλος έλαβε επιστολή από το γενικό διευθυντή της αεροπορικής εταιρείας με την οποία της γινόντουσαν συστάσεις για μη προσήκουσα εκπλήρωση των συμβατικών της υποχρεώσεων, καθόσον αργούσε συστηματικά να προσέλθει στην εργασία της στις 9 π.μ., χρησιμοποιούσε τις τηλεφωνικές γραμμές της εταιρείας για να πραγματοποιεί προσωπικές της κλήσεις και δη όχι αναγκαίες κατά την ώρα της εργασίας της, ενώ χρησιμοποιούσε και το Διαδίκτυο, όπου πραγματοποιούσε επισκέψεις σε ιστοσελίδες άσχετες με την εργασία της, όπως ιστοσελίδες για κοινωνική δικτύωση και ιστοσελίδες συνομιλίας για συναντήσεις ανθρώπων.

Επίσης, στην επιστολή αναφερόταν ότι στις 29.4.2009 καταλήφθηκε από το γενικό διευθυντή και το διευθυντή πωλήσεων της εταιρείας να επισκέπτεται ιστοσελίδα στο Facebook.

Στην ίδια επιστολή ανέφερε ο γενικός διευθυντής ότι εάν συνεχίσει η υπάλληλος την ίδια αντισυμβατική συμπεριφορά, τότε δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λήξη της σύμβασης εργασίας χωρίς καμία περαιτέρω προειδοποίηση.

Στη συνέχεια, η υπάλληλος απάντησε με ηλεκτρονική επιστολή της και κάλεσε το γενικό διευθυντή μέσα σε δέκα μέρες να απολογηθεί γραπτά για την «προσβλητική, ντροπιαστική, συκοφαντική και υπερβολική επιστολή του». Σε αντίθετη περίπτωση θα εκλάμβανε την επιστολή αυτή η υπάλληλος ως «μια πράξη εκδίκησης εναντίον της νόμιμης αντίδρασης» για τη στάση της κατά το παρελθόν (έτος 2008) «ως προς την αλλαγή των μισθολογικών κλιμακίων των απασχολουμένων στην εταιρεία και τη διαμόρφωση της ετήσιας αύξησης των αποδοχών».

Να σημειωθεί ότι, όπως αποδείχθηκε, υπήρξε κοινή συμφωνία εργαζομένων και εργοδότριας εταιρείας και υπογράφηκε σχετικό συμφωνητικό-πρακτικό για το ζήτημα των αποδοχών, το οποίο υπέγραψε και η ίδια χωρίς να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη αντιπαράθεση.

Αφού έλαβε την ηλεκτρονική αυτή επιστολή, ο γενικός διευθυντής απάντησε στην υπάλληλο με νέα επιστολή του στην οποία την ενημέρωνε ότι εκλαμβάνει τα όσα αναφέρει (στην επιστολή της) ως συνεχιζόμενη εκ μέρους της αντιεπαγγελματική συμπεριφορά που είναι επιζήμια για τα συμφέροντα της εταιρείας και για το λόγο αυτό προχωράει στη λήξη της σύμβασης εργασίας της.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών (πρόεδρος η πρωτοδίκης Ελένη Στεργίου) με την υπ' αριθμ. 34/2011 απόφασή του απέρριψε την αγωγή της υπαλλήλου, κρίνοντας ότι η καταγγελία της σύμβασης εργασίας από την εργοδότρια εταιρεία ήταν νόμιμη και έγινε για σπουδαίο λόγο.

Το Πρωτοδικείο έκρινε επίσης ότι «η απόλυση της εργαζομένης δεν έλαβε χώρα καταχρηστικά, αλλά νομίμως και στα πλαίσια του καλώς νοούμενου συμφέροντος της εργοδότριας επιχείρησης, καθόσον πραγματικό κίνητρο της καταγγελίας ήταν η πλημμελής και μη προσήκουσα άσκηση των συμβατικών υποχρεώσεων της εργαζομένης, η οποία δημιουργούσε προβλήματα στην ομαλή και αποδοτική άσκηση της εργασίας και στις ανάγκες της επιχείρησης και επέφερε ακολούθως κλονισμό της εμπιστοσύνης της εργοδότριας στο πρόσωπό της, εκ του οποίου εξέλιπε το απαιτούμενο πνεύμα συνεργασίας».

Aκόμη, το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς της υπαλλήλου ότι η απόλυσή της έγινε για λόγους εχθρότητας και εκδίκησης της εργοδότριας εταιρείας.

Από τις μαρτυρικές καταθέσεις αποδείχθηκε, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ότι η υπάλληλος καθυστερούσε να προσέλθει στην εργασία της, ενώ την ώρα της δουλειάς ελάμβανε συχνά προσωπικές κλήσεις συγγενών και φίλων της, τους οποίους εν συνεχεία καλούσε στα τηλέφωνά τους χρησιμοποιώντας τις τηλεφωνικές γραμμές της εταιρείας, γεγονός το οποίο δημιουργούσε πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των πελατών.

Ακόμη, ενώ η αεροπορική εταιρεία από το Δεκέμβριο του 2008 είχε στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα που απαγόρευε στο προσωπικό της να επισκέπτεται ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, ήτοι ιστοσελίδες με περιεχόμενο άσχετο με την εργασία του, παρ' όλα αυτά η επίμαχη υπάλληλος καθημερινά επισκεπτόταν το Facebook προκειμένου να διαβάσει και να γράψει σχόλια, ενώ αρκετές φορές, όταν την καλούσαν πελάτες για να προβούν σε κράτηση εισιτηρίων, τους απαντούσε ότι το σύστημα κρατήσεων δεν λειτουργεί και τους ζητούσε να ξανακαλέσουν αργότερα, προκειμένου να έχει περισσότερο χρόνο για να ασχοληθεί με την περιήγηση στο Facebook.

source: www.newsit.gr

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Δημιουργίες ελλήνων σχεδιαστών

...και ειδικά τώρα με τη κρίση, για να μείνουν τα λεφτά Ελλάδα :) ... επιλέγουμε Έλληνες σχεδιαστές και μοναδικές δημιουργίες....

Παλιά διαφήμιση της coca-cola...με κρητική λύρα και μαντινάδες


Ένα σπάνιο ντοκουμέντο ήρθε στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνοντας μια παλιά ιστορία που είχε φτάσει να θεωρείται μύθος. Πρόκειται για την ηχογράφηση του μεγάλου Κρητικού καλλιτέχνη Γιώργη Καλομοίρη (γνωστού ως Γεώργαντου) που είχε κάνει κατά παραγγελία της Coca Cola, όταν το γνωστό προϊόν προσπαθούσε να γίνει γνωστό στην Κρήτη. Το 45άρι δισκάκι περιείχε δύο τραγούδια που με τη σημερινή έννοια θα τα χαρακτηρίζαμε διαφημιστικά. Ακούστε το ένα από αυτά και διαβάστε την ενδιαφέρουσα ιστορία...
Το δημοφιλές αναψυκτικό ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1969 και λίγα χρόνια αργότερα οργάνωσε την είσοδό του στην αγορά της Κρήτης. Για το σκοπό αυτό προσέγγισε τον Ανωγειανό καλλιτέχνη Γιώργο Καλομοίρη ή Γιώργαντο, που τότε βρίσκονταν στο απόγειο της καριέρας του. Ηχογραφήθηκαν δύο τραγούδια, ένα συρτό και μια σειρά κοντυλιές, τα οποία κυκλοφόρησαν σε 45άρι βινύλιο με το σήμα του προϊόντος και στα οποία ο Καλομοίρης «παινεύει» την Coca Cola
Για την ιστορία το δισκάκι ήρθε στην κατοχή του site Cretan-Music.gr μαζί με πολλά άλλα από τον Ρεθεμνιώτη μουσικό και οργανοποιό Στέλιο Τσουκνάκη, ο οποίος τα παραχώρησε προκειμένου να μην χαθούν και να ψηφιοποιηθούν. Έτσι το μοναδικό αυτό ντοκουμέντο διασώθηκε και ανέβηκε στο YouTube.
Το δεύτερο τραγούδι βρίσκεται επίσης στο YouTube (δεν επιτρέπεται η ενσωμάτωσή του) κα μπορείτε να το ακούσετε εδώ.




source: www.e-radio.gr

H πολλή δουλειά "τρώει" τον αφέντη

Καλή η άσκηση, η διατροφή και γενικότερα η σωματική υγεία, τι γίνεται όμως με την ψυχολογική μας υγεία; Θα σας συμβούλευα να ξεκινήσετε να νοιάζεστε πρώτα από όλα με αυτήν, γιατί είναι σίγουρο ότι αν δεν είστε καλά ψυχικά, θα επηρεάσει και την σωματική σας υγεία.

Υπάρχουν κάποια επαγγέλματα, με μεγάλο ποσοστό κατάθλιψης στους εργαζόμενους σε αυτά. Αν ασχολείστε με κάποιο από αυτά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξετε καριέρα, απλά να προσέχετε τον εαυτό σας ακόμα περισσότερο και να ζητάτε βοήθεια ή συμβουλή από τους κατάλληλους ανθρώπους.

1. Νοσοκόμες, νοσηλεύτριες και νταντάδες. Αυτή η κατηγορία είναι νούμερο ένα στη λίστα. Ποσοστό 11% των εργαζομένων σε αυτήν, έχει αναφερθεί να έχει περάσει περίοδο μεγάλης κατάθλιψης. Σύμφωνα με τους ιδικούς, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ενώ αυτοί οι άνθρωποι περνούν την διάρκεια της ημέρας τους φροντίζοντας άλλους, αυτοί που φροντίζουν δεν είναι σε θέση να δείξουν ευγνωμοσύνη ή εκτίμηση, λόγω ηλικίας ή ασθένειας.

2. Σερβιτόροι σε χώρους εστίασης. Είναι συνήθως κακοπληρωμένοι, η δουλειά είναι πολλή κουραστική και οι πελάτες διασκεδάζουν την ώρα που αυτοί δουλεύουν , ενώ πολύ συχνά είναι και παράλογα απαιτητικοί ή επικριτικοί.



3. Κοινωνικοί λειτουργοί. Δεν νομίζω ότι αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με κακοποιημένα παιδιά, γυναίκες ή και οικογένειες σε ανάγκη ή κρίση, σε συνδυασμό και με την γραφειοκρατία , έρχονται συχνά αντιμέτωποι με την κατάθλιψη. Εκτός του μεγάλου ψυχολογικού βάρους, η ενασχόληση είναι 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα.

4. Γιατροί και θεραπευτές. Έχουν ακανόνιστες και πολλές ώρες εργασίες, έρχονται αντιμέτωποι με τον θάνατο , με ανίατες ασθένειες και αναπηρίες καθώς και τεράστιες ευθύνες.

5. Καλλιτέχνες, ηθοποιοί, συγγραφείς. Αβέβαια εισοδήματα, απομόνωση, ακατάστατα ωράρια, έλλειψη έμπνευσης. Όλα αυτά αποτελούν αιτίες και αφορμές που μπορεί να οδηγήσουν ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που ασχολούνται με τέτοια επαγγέλματα, στην κατάθλιψη.

6. Δάσκαλοι και καθηγητές. Πίεση από τους μαθητές, πίεση από τους γονείς, πίεση από το σχολείο για καλά αποτελέσματα. Η δουλειά δε, συνεχίζεται και στο σπίτι.

7. Λογιστές και οικονομικοί σύμβουλοι. Αυτονόητο μάλλον το γιατί και όχι λίγα τα παραδείγματα ανθρώπων που ασχολούνται με τέτοιες δουλειές, που μαζί με τις «βουτιές» του χρηματιστηρίου, είχαμε και «βουτιές» από παράθυρα, ψηλών ορόφων.

8. Πωλητές. Τελευταίοι στην λίστα ναι μεν, αλλά υπαρκτά στρεσαρισμένοι σε βαθμό κατάθλιψης δε.

texte: Eva Seferli

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Cheese cake...light!



Light....για να μπορούμε να φάμε άφοβα και χωρίς τύψεις :)


Συστατικά

  • Ένα κιλό γιαούρτι στραγγιστό κατά προτίμηση 2-5% σε λιπαρά
  • Ένα κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • Το χυμό ενός λεμονιού
  • Τέσσερα πέντε τριμμένα μπισκότα τύπου digestive

  • Τρόπος μαγειρέματος


  • 1
    Ρίχνουμε το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό των λεμονιών σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά


  • 2
    Στη συνέχεια αφού έχουμε κάνει μία λεπτή στρώση με τα μισά τριμμένα μπισκότα, σερβίρουμε το μείγμα σε μπολ και το γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα μπισκότα


  • 3
    Το αφήνουμε για περισσότερες από δυο ώρες στο ψυγείο για να παγώσει και να δέσει






  • Τρίτη 12 Απριλίου 2011

    Κάπως έτσι εξηγείται το "κόλλημα" με το Facebook

    Έτσι εξηγείται το "κόλλημα" με το Facebook!


    Αν δεν μπορείτε να διανοηθείτε ότι θα περάσει μέρα, χωρίς να τσεκάρετε το Facebook, μπορείτε να θεωρείτε τον εαυτό σας "κολλημένο"!
    Σχεδόν οι μισοί από τα 650 (και βάλε!) εκατομμύρια χρηστών, μπαίνουν κάθε μέρα στο site, όμως το στοιχείο αυτό δεν αποκαλύπτει τον πραγματικό αριθμό εκείνων που νιώθουν "υποχρεωμένοι" να μπαίνουν και να ξαναμπαίνουν στο Facebook, αρκετές φορές τη μέρα ή ακόμη και να μη βγαίνουν ποτέ!
    Το Facebook έχει γίνει ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος επικοινωνίας, όμως αυτή η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει σε πολλούς ... εμμονή!
    Γιατί;

    1.Ξαναβρήκες τους παλιούς (και ξεχασμένους) σου φίλους!

    Τρελαίνεσαι που ήρθες ξανά σε επαφή με τη Μαρία από το δημοτικό και τη Νικολέτα από το Γ2. Που και που τα λέτε στο chat ή στο inbox και θυμάστε ... τα παλιά! Γελάς χαιρέκακα που η (κάποτε) κούκλα του σχολείου χρειάζεται ... σύμβαση με το Φουστάνο και ο γόης που σε "έφτυσε" έχει κάνει μία τεράστια κοιλιά! Πως αλλιώς θα τα μάθαινες όλα αυτά;
    2.Γλιτώνεις τη μουρμούρα της μαμάς!
    Αντί να ακούς την γκρίνια της μαμάς σου, που μονίμως παραπονιέται ότι την παραμελείς, τώρα μπορείτε να τα λέτε ...στο chat! Τολμάς να την πάρεις τηλέφωνο και να αρχίσει να μιλάει επί ώρες; Οι συνδιαλέξεις στο Facebook μπορούν να είναι σύντομες και συγκεκριμένες.
    3.Σου τονώνει την αυτοπεποίθηση!
    Μπορεί να βλέπεις τους πρώην συμφοιτητές σου να διαπρέπουν επαγγελματικά, αλλά ... πάντα υπάρχουν και τα χειρότερα! Ο Κώστας ήταν ο καλύτερος μαθητής της τάξης κι ακόμη περιμένει ... τον ΑΣΕΠ!
    4.Τα mind games είναι διασκεδαστικά!
    Τα παιχνίδια στο Facebook είναι πολύ πιο ευχάριστα (ενίοτε και "χρήσιμα") από την trash tv!
    5.Τέλος στις καθυστερημένες ευχές!
    Μείον ένα άγχος: Το Facebook σου υπενθυμίζει καθημερινά ποιος έχει γενέθλια, κι εσύ μπορείς να στείλεις αμέσως τις ευχές σου.
    6.Η κοινωνική σου ζωή παίρνει "τα πάνω" της!
    Ενισχύεσαι κοινωνικά. Σκέψου πόσες προσκλήσεις λαμβάνεις καθημερινά για πάρτυ και κοινωνικές εκδηλώσεις. Δεν υπάρχει μέρα που να μην έχεις κάτι να κάνεις!
    7.Κατσκοπεύοντας ... τα παιδιά σας!
    Μία πρώτης τάξεως μέθοδος κατασκοπείας! Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να γίνετε "φίλοι" με το παιδί σας (θα κάνει ...ignore στη μανούλα; δε νομίζω!) και θα μπορείτε κάθε μέρα να μαθαίνετε, πως νιώθει, τί κάνει, τί σκοπεύει να κάνει... ακόμη και τί σκοπεύουν να κάνουν ΑΛΛΟΙ σε αυτό!
    8.Έξοχος τρόπος να "σκοτώσετε" το χρόνο σας!
    Αν έχετε την αίσθηση ότι ... δεν περνάει η ώρα, μπαίνετε στο Facebook! Αν έχετε στρες στη δουλειά, μερικά διαλείμματα στο Facebook σας χαλαρώνουν, αρκεί να μην ξεχαστείτε...
    9.Απλώς ... για αυτό που είναι!
    Έρευνες λένε ότι οι χρήστες του Facebook είναι πιο χαρούμενοι, υγιείς και λιγότερο στρεσαρισμένοι από όσους δεν το έχουν γνωρίσει ακόμη! Ή αλλιώς... λίγο Facebook κάθε μέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα!
    source: allfacebook.com