Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Β' Φάση Αποσπάσεων εκπαιδευτικών ΔΕ 2011-12 / Δείτε ΟΛΑ τα ονόματα!



Βγήκε η Β'φάση  Αποσπάσεων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ για το διδακτικό έτος 2011-2012!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα ονόματα!


Συγχαρητήρια σε όσους κατάφεραν και πήραν την απόσπαση στον τόπο που επιθυμούσαν! Καλή τοποθέτηση και καλή σχολική χρονιά !!!


άρθρο: reinegr.blogspot.com

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ένας πολύχρωμος εξωτικός προορισμός!

Το Willemstad είναι μια τυπική πόλη-λιμάνι. Είναι η πρωτεύουσα του νησιού Curacao στην Καραϊβική, το οποίο ανήκει στις Ολλανδικές Αντίλλες. Είναι μια πόλη πλούσια σε πολιτισμό και μια από τις πιο πολυσελλεκτικές στον πλανήτη, καθώς στον πληθυσμό των 155.000 κατοίκων αντιπροσωπεύονται 55 εθνικότητες! Από το 1997 είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Ας θαυμάσουμε το χρώμα που είναι κυρίαρχο σ'αυτόν τον μικρό παράδεισο ...





Δουλειές του σπιτιού :γυναικεία ή αντρική υπόθεση;

Αν οι δουλειές του σπιτιού αποτελούν τον μεγαλύτερο εφιάλτη σας, μια νέα έρευνα έρχεται να σας δικαιώσει. Όπως δημοσιεύθηκε στην Journal of Family Psychology, τόσο για τους άνδρες, όσο και για τις γυναίκες το να φροντίσουν το νοικοκυριό είναι αντιστοίχως στρεσογόνο και επιβλαβές.

Η έρευνα αφορά τα εργαζόμενα ζευγάρια, που τελειώνοντας την δουλειά τρέχουν να προλάβουν το πλύσιμο, το σκούπισμα, το σιδέρωμα. Ενώ λοιπόν, το σώμα τους έχει ανάγκη χαλάρωσης μετά το άγχος μιας ημέρας στην δουλειά, εκείνοι έχουν την πίεση του νοικοκυριού. Το αποτέλεσμα είναι τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του άγχους, να παραμένουν υψηλά, ακόμη και ως αργά το βράδυ.

Tο άγχος του ζευγαριού μειώνεται όταν οι δουλειές του σπιτιού τελειώνουν, με μια ουσιαστική διαφοροποίηση. Τα επίπεδα κορτιζόλης των γυναικών πέφτουν, όταν οι άνδρες αναλαμβάνουν ενεργό δράση, πιθανότατα επειδή μοιράζονται το βάρος. Από την άλλη, για τους άνδρες το θέμα είναι να γίνουν μεν οι δουλειές, αλλά οι ίδιοι να μην συνεισφέρουν, μόνο τότε απαλλάσσονται από το άγχος.

Οι φίλοι μας ... το καλύτερο αγχολυτικό!


Μία νέα μελέτη δείχνει πως οι φίλοι μας ελαττώνουν το στρες και μας κάνουν να αισθανόμαστε πολύ καλύτερα.

«Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα είναι πως δεν αρκεί να μιλήσει κανείς σε οποιονδήποτε φίλο του – πρέπει να είναι ο καλύτερος», λέει ο επικεφαλής ερευνητής Dr. Ryan Adams, επίκουρος καθηγητής Παιδιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων του Cincinnati. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε παιδιά, αλλά οι ερευνητές εκτιμούν πως τα ευρήματά της ισχύουν και για τους εφήβους και τους ενήλικες.
Όπως αναφέρουν τα "Νέα", ο Dr. Adams και οι συνεργάτες του ζήτησαν από 103 παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών να συμπληρώνουν καθημερινά, επί τέσσερις μέρες και πέντε φορές την ημέρα,

Μουσικές διαδρομές με ... La Fée

Από τα αγαπημένα μου ....
Bonjour ! ! !

Όταν το παιδί ... μιμείται τον ενήλικα!

Ένα πολύ όμορφο video που αναδεικνύει το μέγεθος της επίδρασης που έχει η συμπεριφορά των μεγάλων στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών! 
Ας τα προστατέψουμε λοιπόν ...



άρθρο: reinegr.blogspot.com

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Το ημερολόγιο του ... γυμνού σχολείου στη Γαλλία!


Το παράδειγμα των αθλητών, των ανέργων και πολλών άλλων γυμνών διαμαρτυρομένων, ακολούθησαν στη Γαλλία 15 καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή πάνω στην απαξίωση και την ...απογύμνωση της δημόσιας εκπαίδευσης. Στο Μανιφέστο που κυκλοφόρησαν, καταγγέλουν ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία κρύβουν μία κοντόφθαλμη λογιστική και τεχνοκρατική λογική που δυναμιτίζει τις βάσεις της δημοκρατικής εκπαίδευσης. "Δηλώνουμε ότι σήμερα το σχολείο είναι γυμνό, όχι μόνο γιατί του στερούν τα οικονομικά μέσα, αλλά κυρίως γιατί έχει χάσει βαθμηδόν το νόημά του, καθώς και το ανθρωπιστικό του ιδεώδες, που, από την εποχή των Ελλήνων, του έδωσε το όνομα του "σχολείου".
Magnify Image
Λατινικά, αρχαία ελληνικά. Νεκρές γλώσσες -και θαμμένες ( Κα. Χ, καθηγήτρια Κλασικής Φιλολογίας).

Magnify Image
'Ολα χάνονται, τίποτα δεν δημιουργείται, όλα υποβαθμίζονται (Κ. Χ, καθηγητής Φυσικής).

Magnify Image
Κάλυτερα μία τάξη καλοφτιαγμένη από μία τάξη παραγεμισμένη (Κ. Χ, καθηγητής Σύγχρονης Λογοτεχνίας).

Πιάστε τα ξεσκονόπανα : επικίνδυνη για την υγεία μας η σκόνη στο σπίτι!


Σύμφωνα με πόρισμα πρόσφατης έρευνας η σκόνη που υπάρχει στα σπίτια κρύβει  κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία.

Η Σουηδική εταιρία για τη Διατήρηση της Φύσης, μετά από έρευνα  που διεξήγαγε σε δώδεκα  χώρες από όλο τον κόσμο, έξι από τις οποίες ανήκουν στην ευρωπαϊκή ένωση, έφερε στο προσκήνιο την ύπαρξη επικίνδυνων χημικών ουσιών όπως η δισφαινόλη και διάφορες ενώσεις στη σκόνη στο εσωτερικό των σπιτιών. Είδη καθημερινής χρήσης όπως έπιπλα, παιχνίδια και ηλεκτρονικές συσκευές, περιέχουν χημικές ουσίες που διαρρέουν στον περιβάλλοντα χώρο.

Θα παραμείνει ΔΩΡΕΑΝ, απαντά το Facebook!


Το Facebook απάντησε επίσημα στο ψεύτικο μήνυμα που κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες και θέλει την υπηρεσία να γίνει συνδρομητική: Το Facebook είναι δωρεάν και θα παραμείνει δωρεάν για πάντα

                     


Δεν υπάρχει λόγος για αντιγράφετε το μήνυμα “κιγκλίδωμα της τιμής για τους συνδρομητές”. Φυσικά και δεν θα χρεώνεστε για το Facebook!

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΥΞ ΛΑΞ ... εντυπώσεις και video από την μοναδική χθεσινή βραδιά στο Ηράκλειο!

Η μουσική βραδιά που όλοι περιμέναμε στο Ηράκλειο ... η χθεσινή συναυλία των ΠΥΞ ΛΑΞ ... έγινε κι εμείς ακόμα σιγοτραγουδάμε!!! Το συγκρότημα που τόσο αγαπήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, τα τραγούδια των οποίων μας συντρόφευσαν σε χαρούμενες αλλά και μελαγχολικές στιγμές μας, των φοιτητικών μας κυρίως χρόνων, μας χάρισε χτες 2,5 μουσικές ονειρεμένες ώρες!  Η χθεσινή συναυλία ήταν η μεγαλύτερη, σε προσέλευση κόσμου, που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο Ηράκλειο (πάνω από 15.000 άτομα υπολογίζεται πως κατέκλυσαν το γήπεδο του ΟΦΗ)! 
Ιδιαίτερα συγκινητικές οι στιγμές που ο Πλιάτσικας και ο Στόκας αναφέρονταν στον φίλο Μάνο Ξυδούς.... με αποκορύφωμα τη στιγμή που στην οθόνη ξεπρόβαλε και πάλι η φιγούρα του Ξυδούς να τραγουδάει το " Εσύ εκεί" και από κάτω η μπάντα να τον συνοδεύει!!!
Ας ελπίσουμε πως το σμίξιμο τους θα έχει και συνέχεια ...
Σας ευχαριστούμε ...
ΔΕΙΤΕ video από τη χθεσινή βραδιά ...
Πλιάτσικας δίνει ρυθμό στην κερκίδα!

Μουσικές διαδρομές με ... Πυξίδα


στίχοι/μουσική : Mάνος Ξυδούς (RIP)
... το αποχαιρετιστήριο τραγούδι της μαγικής χθεσινής βραδιάς στο Ηράκλειο, αφιερωμένη στον Μάνο Ξυδούς ... 

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

26 / 09: Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

ΝΑΙ στην πολυγλωσσία!!!

European Day of Languages 2011 / Journée européenne des langues 2011

Γιορτάζουμε σήμερα, όλοι μαζί, την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών !!! 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
άρθρο: reinegr.blogspot.com

Με κακή ψυχολογία ... ξέχνα την ποιοτική δουλειά!


Σύμφωνα με βρετανική έρευνα, η κακή ψυχολογία επιδρά σημαντικά στην παραγωγικότητα και τη δουλειά των εργαζομένων. Όπως υπολογίζουν οι επιστήμονες, περισσότερα από 300 δισ. δολάρια χάνονται κάθε χρόνο εξαιτίας μειωμένης παραγωγικότητας των εργαζομένων.
Η ομάδα των Βρετανών μελέτησε 12.000 εργαζομένους από 238 διαφορετικά επαγγέλματα. Και κατέληξε σε ένα κοινό συμπέρασμα: ένας στους τρεις εργαζόμενους ήταν δυστυχισμένος και καθόλου ικανοποιημένος με το εργασιακό του περιβάλλον. Αυτή η κακή ψυχολογία είχε άμεση επίπτωση στην ποιότητα της δουλειάς του, καθώς τον έκανε πιο διεκπεραιωτικό, αδιάφορο για τη δουλειά αλλά και την εταιρεία, είχαν έλλειψη ενθουσιασμού, συγκέντρωσης και φαντασίας.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Joyeux Anniversaire ...ma petite soeur!

Αφιερωμένο στην αγαπημένη μου αδερφούλα που σήμερα έχει τα γεννέθλια της :))))))

Χρόνια πολλάααααα / Joyeux anniversaireeeee / Happy birthdayyyyy !!!!!!
{χμμμ και καθώς βρίσκομαι σε αυτό το νησί...ας ευχηθώ και με μαντινάδες... }

"Κάθε που θα 'χεις συννεφιά 
η ευχή μου είναι μαζί σου, 
να'ναι σαν μέρα γιορτινή 
ολόκληρη η ζωή σου."

"Πάρε τις πιο καλές μου ευχές 
και βαλ' τες στην καρδιά σου, 
δε θα 'μαι εγώ μα θα 'ναι αυτές 
όπου κι αν πας κοντά σου... "

Γαρίδες σκορδάτες και μυρωδάτες


Ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα! (Η αλήθεια βέβαια είναι πως οι γαρίδες, όπως και να είναι μαγειρεμένες, μου αρέσουν εξίσου!)

Συνταγή για 4-6 άτομα 

Υλικά: 
1kg φρέσκες μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες από το κέλυφος τους (κρατήστε την ουρά) και το εντεράκι 
5 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο 
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα πράσινα φρέσκα κρεμμυδάκια 
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό 
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού 
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο 

Θέλεις να αδυνατίσεις? Βάλε Μότσαρτ να παίζει !!!


Το γεγονός πως η μουσική εξημερώνει τα ήθη, το γνώριζες...εκείνο όμως που ίσως δεν ξέρεις είναι πως η κατάλληλη μουσική θα σου δώσει τον ρυθμό που χρειάζεσαι για να τρως σωστά. Δηλαδή, αργά και σταθερά. 

"Συνηθίζουμε να μιμούμαστε τον ρυθμό της μουσικής που ακούμε"- εξηγεί o καθηγητής David  Niven, ο οποίος επικαλείται έρευνα που μέτρησε τον τρόπο με τον οποίο έτρωγαν οι άνθρωποι με διαφορετική μουσική κάθε φορά. 
Όσοι έτρωγαν με γρήγορη, ανεβαστική μουσική, συνήθιζαν να επιταχύνουν τις μπουκιές τους, καταναλώνοντας 5 μπουκιές το λεπτό. Αντίθετα, όσοι έβαζαν αργή μουσική, έτρωγαν 3 μπουκιές το λεπτό.

Πυξ Λαξ : όλα έτοιμα στο Ηράκλειο για την αυριανή συναυλία



Bonjour ...με ένα καιρό περίεργο ...συννεφιά, ήλιο, συννεφιά και πάλι ήλιο...!
Και εκεί που σκεφτόμουν μήπως και κέρδισα κανένα εισιτήριο για την αυριανή συναυλία των Πυξ Λαξ {"έτρεχε" μια κλήρωση για εισιτήρια από το cretalive}, ... τελικά δεν είμαι στους 10 τυχερούς! Βέβαια αυτό δεν έχει καμία σημασία, καθώς αύριο θα είμαστε όλοι στην μεγάλη συναυλία του αγαπημένου μας συγκροτήματος! (Ηράκλειο, γήπεδο ΟΦΗ, 21.30μμ). Το μόνο που ευχόμαστε είναι να μην βρέξει και ακυρωθεί μια βραδιά που την περιμένουμε με τόση ανυπομονησία!

(Καλά μου συννεφάκια εξαφανιστείτε σας παρακαλώ ... και από Τρίτη ελάτε όσα και για όσο θέλετε!!! ) ...



Πάμε για μια προθέρμανση λοιπόν με ένα μοναδικό τραγούδι σε live εκτέλεση ...

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Πως η Google τιμά τον Jim Henson, πατέρα των Muppet Show - video

Ο Jim Henson, γνωστός σε όλους μας ως ο πατέρας των Muppet show, γεννήθηκε σαν σήμερα στις 24 Σεπτεμβρίου του 1936 και γι'αυτό σήμερα η Google έχει αφιερώσει σ'αυτόν το λογότυπο της! Μπείτε λοιπόν στο google και θα αντικρίσετε τα γλυκά αυτά πλασματάκια! Πατήστε και στα κουμπιά που έχει το καθένα τους ή κουνήστε τον κέρσορα και μετά ... καμαρώστε τα!!! 



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πως να επιβιώσετε μετά από χωρισμό!

Ύστερα από ένα καλοκαίρι γεμάτο πάθος και υποσχέσεις, το φθινόπωρο αποτελεί την εποχή κατά την οποία πολλά ζευγάρια χωρίζουν.


Ας το παραδεχθούμε λοιπόν. «Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε βιώσει ένα επώδυνο χωρισμό με όλα τα τραγικά επακόλουθά του. Και όσοι δεν τον έχουνε ζήσει, σίγουρα θα τον ζήσουνε. Το ζήτημα είναι: πώς ξεπερνάμε έναν χωρισμό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, για να γιατρευτούμε πλήρως, πρέπει να περάσουμε από 8 στάδια:

Στάδιο 1: Ο χρόνος θεραπεύει τα πάντα: Είναι απόλυτα φυσιολογικό να υποφέρουμε από χαμηλή αυτοπεποίθηση, όταν κάποιος που αγαπάμε μας εγκαταλείψει. Μην ξεχνάτε όμως ποτέ ότι το ίδιο άτομο που σας εγκατέλειψε σας είχε ερωτευτεί στο παρελθόν. Οπότε μην υποτιμάτε τον εαυτό σας.
Η μόνη διαφορά με τον χωρισμό είναι ότι εσείς και το άλλο άτομο δεν θα είστε πια μαζί. Και να είστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα θα βρεθεί άλλο άτομο να μοιραστείτε τη ζωή σας. 

Μαραβέγιας - Μουζουράκης :υποψήφιοι για το σημαντικότερο μουσικό βραβείο της Ευρώπης!

O Πάνος Μουζουράκης και ο Κωστής Μαραβέγιας, μετά την μεγάλη επιτυχία του "Φίλα με ακόμα", είναι υποψήφιοι στο φετινό MTV BEST GREEK ACT, στα MTV EMA BELFAST 2011 !
Πώς μπορούμε να τους στηρίξουμε; Πολύ απλά με ένα κλικ στο www.mtvema.com. (κατηγορία Best Greek Act)

    

Ο Πάνος Μουζουράκης είναι ένας πολυτάλαντος και αεικίνητος καλλιτέχνης που εκτός από χαρισματικός ερμηνευτής και μουσικός εκφράζεται στο θέατρο και στην τηλεόραση όταν δεν κρατάει μικρόφωνο επί σκηνής.
Έχει στο ενεργητικό του συμμετοχές σε πολλές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις στο πλάι πολλών καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, καθώς και σε πολύ επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές ως πρωταγωνιστής. Έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους το "Μάντεψε Ποιος" στη LYRA το 2006 και πρόσφατα το  ‘Ιπτάμενος Δίσκος’ με την ΜΙΝΟΣ - ΕΜΙ που περιλαμβάνει την επιτυχία ‘Φίλα με ακόμα’ . Το καλοκαίρι του 2011 περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα κερδίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.