Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Πως θα προλάβεις να χάσεις τα περιττά κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα!!!

Ένας μήνας και λίγο λιγότερο απέμεινε για να διώξουμε το 2011 και εκείνα τα περιττά κιλά που κληρονόμησες το καλοκαίρι στο νησί σου μείναν αμανάτι. Μην απελπίζεσαι. Πολλά μπορείς να κάνεις μέχρι την εμφάνισή σου στα πάρτυ και τα ρεβεγιόν των γιορτών. Μπες στο πρόγραμμα των τεσσάρων εβδομάδων και γίνε η θεά των Χριστουγέννων.

Τέσσερις εβδομάδες : είναι αρκετός χρόνος για να δεις αληθινά αποτελέσματα στο σώμα σου. Βάλε τη φόρμα σου και ανέβα στο Power Plate. Προτίμησε μια εικοσιπεντάλεπτη, αλλά καθημερινή προπόνηση. Κάνε απλές ασκήσεις όπως είναι τα βαθιά καθίσματα και οι λάνσεις. Αν δεν είσαι εξοικειωμένη, ζήτα τη βοήθεια του γυμναστή. Το Power Plate θα σου προσφέρει τόνωση και σφριγηλότητα σε όλο το σώμα, ενώ παράλληλα θα διασκεδάσεις χύνοντας ελάχιστες σταγόνες ιδρώτα.


Αν δεν έχεις χρόνο και χρήμα για γυμναστήριο - παρόλο που τα site προσφορών σφίζουν από εκπτώσεις σε ετήσιες συνδρομές-, εφοπλίσου με DVD μυικής ενδυνάμωσης, που μπορείς να παρακολουθείς ακόμα και όταν επιστρέφεις από τη δουλειά. Ένα μισάωρο γυμναστικής παρέα με την Ελένη Πετρουλάκη, ή τις πιο παλιές κασέτες της Σίντι Κρόουφορντ ή ακόμα και με τα προγράμματα δεκάδων γυμναστών που θα βρεις στο youtube, θα σε απαλλάξει από τουλάχιστον τέσσερα κιλά σε ένα μήνα.


Τρεις εβδομάδες πριν τις γιορτές: 

Υπάρχουν ακόμα περιθώρια για να μπεις στην καυτή τουαλέτα του ρεβεγιόν. Επειδή βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στις γιορτές, πρέπει να εκμεταλλευθείς ακόμα και τις πιο ασήμαντες ασχολίες για να χάσεις κιλά και πόντους. Ακολούθησε δύο ή τρεις από τις παρακάτω συμβουλές καθημερινά και κάψε 100 θερμίδες για κάθε μία.

Μυρίζει Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη / Τα μπαζάρ της πόλης


Ο χρόνος άρχισε να μετράει αντίστροφα. Σε περίπου έναν μήνα, τα Χριστούγεννα θα έρθουν, παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει ο καθένας... Ο εορτασμός της γέννησης του Θεανθρώπου, άλλωστε, δε χρειάζεται, επί της ουσίας, οικονομική ευρωστία και χιλιάδες πολύχρωμα λαμπάκια.
Τα χριστουγεννιάτικα μπαζάρ είναι μια ευκαιρία για συγκεντρωθούν χρήματα, που θα αξιοποιηθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Αν λοιπόν ο προϋπολογισμός σας, σας επιτρέπει να ξοδέψετε λίγα χρήματα, επισκεφτείτε κάποιο από τα δεκάδες χριστουγεννιάτικα παζάρια που διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη.
Το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο 
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι κυρίες του Ελληνικού Παιδικού Χωριού έφτιαξαν τα νόστιμα παραδοσιακά τους εδέσματα (γλυκά του κουταλιού, ζυμαρικά κ.τλ.) και μαζί με εθελοντές κατασκεύασαν στολίδια και δωράκια. Όλα αυτά τα πουλούν στο χριστουγεννιάτικο μπαζάρ, στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Βασιλέως Ηρακλείου (στον πεζόδρομο), που θα λειτουργεί από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες των 50 παιδιών που ζουν στο χωριό.
Το χαμόγελο του Παιδιού 
Παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε ο οργανισμός, το χαμόγελο των παιδιών δεν έσβησε. Με μια ευχαριστήρια ανακοίνωση για τον κόσμο που τους στήριξε, το "Χαμόγελο του Παιδιού" ενημερώνει ότι και τη φετινή χρονιά θα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ερμού και Αριστοτέλους έως και το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, από τις 09:00 ως τις 21:00.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Πατάτες ογκρατέν αγκαλιά με bacon και κατακόκκινη πιπεριά

Καταμεσήμερο μεν... αλλά μπορεί κάποιοι από εσάς να μην έχετε ακόμα βρει τον χρόνο για μεσημεριανό! Δοκιμάστε λοιπόν να ετοιμάσετε την παρακάτω συνταγή... Πατατούλες ογκρατέν με bacon και πιπεριές ... ένα πιάτο πεντανόστιμο, που προετοιμάζεται πολύ γρήγορα και ... το ίδιο γρήγορα καταναλώνεται!!! Καλή σας όρεξη! reine

                               Πατάτες με μπέικον ογκρατέν
Υλικά

2 μέτριες πατάτες (κομμένες σε λεπτές ροδέλες) 
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μπέικον 
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες ψητές γλυκές, κόκκινες πιπεριές
(υπάρχουν και σε συσκευασία με ελαιόλαδο) 
1 κουτί τυρί σε φέτες (προτιμήστε gouda ή cheddar) 
1 ½ φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά

Μάθετε πως θα κάνετε τα παιδιά σας να τρώνε λαχανικά και φρούτα


Τα φρούτα και τα λαχανικά, αν και δύο βασικές ομάδες της καθημερινής διατροφής, πολλές φορές γίνονται αιτία καυγάδων μεταξύ παιδιού και γονιού.
Τα παιδιά και ιδιαίτερα πολύ μικρών ηλικιών να αρνούνται να δοκιμάσουν νέα τρόφιμα και ιδιαίτερα τα λαχανικά.
Πώς μπορούμε να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν τους δύο αυτούς πολύτιμους διατροφικούς μας συμμάχους;

Πείτε όχι σε απειλές, ανταμοιβή και τιμωρία
Πολύ συχνά γονείς και κηδεμόνες χρησιμοποιούν την απειλή, την τιμωρία ή την ανταμοιβή ως τεχνικές ώστε να πείσουν τα παιδιά να καταναλώσουν τα λαχανικά και τα φρούτα. Για παράδειγμα ως ανταμοιβή «Εάν φας τη σαλάτα σου θα μπορέσεις να φας και τη σοκολάτα», τιμωρία « εάν δε φας το σπανακόρυζο δε θα παίξεις» κ.ο.κ.

Οι τακτικές αυτές έχουν σαν αποτέλεσμα τα παιδιά να αποκτήσουν μάλλον αρνητική στάση απέναντι στα φρούτα και τα λαχανικά, να τα αντιπαθήσουν και να τα αποφεύγουν ακόμη περισσότερο. 
Αντίστροφα, πιο αποδοτικοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τα φρούτα και τα λαχανικά πιο αρεστά στα παιδιά είναι:

Ο εθισμός στο Internet οδηγεί σε κατάθλιψη και ψυχικές διαταραχές


Διαταραχές στον ψυχολογικό κόσμο των εφήβων μπορεί να προκαλέσει το Διαδίκτυο!
Κατάθλιψη, απομόνωση, εσωστρέφεια, κοινωνική φοβία, διαταραχή ελέγχου των παρορμήσεων και διαταραχή ελλειμματικής προσοχής συνοδεύουν πολύ συχνά τα περιστατικά εθισμού στο Διαδίκτυο.
Διεθνείς μελέτες έχουν δείξει ποσοστά συννοσηρότητας 60%, με άτομα εθισμένα στο Ιντερνετ να παρουσιάζουν ταυτόχρονα άγχος, χαμηλή αυτοεκτίμηση, και όχι σπάνια να καταφεύγουν και σε κατάχρηση ουσιών.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Καθαρίστε το πλυντήριό σας ... για να έχετε καθαρά ρούχα! Χρήσιμες οδηγίες!

Ναι, το πλυντήριο είναι φτιαγμένο για να πλένει αλλά χρειάζεται που και που κι αυτό καθάρισμα. Για του λόγου το αληθές, ανοίξτε το πλυντήριο και ρίξτε μία προσεκτική ματιά στον κάδο και στις εγκοπές που βρίσκονται γύρω από αυτόν. Τώρα νομίζω πειστήκατε και θα διαβάσετε τη συνέχεια. Πάμε λοιπόν!

Θα χρειαστούμε χλωρίνη, υγρό γενικού καθαρισμού, σφουγγάρι με σκληρή και μαλακή επιφάνεια (όχι σύρμα), μία παλιά οδοντόβουρτσα και πανί ή χαρτί κουζίνας. Αν ο νιπτήρας δεν είναι κοντά σας, πάρτε και μία πλαστική λεκάνη ή κουβά και πάμε στο πλυντήριο.


Ας αρχίσουμε από τα χειρότερα

Τη θήκη του μαλακτικού. Επειδή το μαλακτικό είναι πολύ λιπαρό σε υφή, αφήνει κατάλοιπα πάνω στο πλαστικό. Και σε αυτά τα κατάλοιπα κολλάει η σκόνη όταν αφήνουμε ανοιχτό το πλυντήριο. Με την επόμενη πλύση, το νέο μαλακτικό κολλάει πάνω στο παλιό και πάει λέγοντας. Ευτυχώς οι θήκες του μαλακτικού βγαίνουν, για να τις πλένουμε πιο εύκολα. 

Όμως μόλις την απομακρύνουμε, μας περιμένει μία δυσάρεστη έκπληξη. Πίσω από τη θήκη τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. 


Επίσης, ο κάδος έχει επάνω του άλατα που του αφαιρούν λάμψη αλλά και διάρκεια ζωής. 

Οι εγκοπές που βρίσκονται γύρω του, στο σκελετό του πλυντηρίου, είναι γεμάτες από μούχλα και σκόνη. Kαι βέβαια να μην ξεχνάμε την έξω πλευρά του πλυντηρίου. 

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Οι Έλληνες ... τα τσούζουν !!!


Σοβαρή απειλή για την υγεία των Ελλήνων αποτελεί η κατανάλωση αλκοόλ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της «1ης πανελλήνιας έρευνας γνώσης για το αλκοόλ». 
Σύμφωνα με την έρευνα οχτακόσιες χιλιάδες Έλληνες δηλώνουν ότι πίνουν αλκοόλ καθημερινά, με τους μισούς να αποδίδουν την έλλειψη ελέγχου στην κατανάλωσή του σε αδυναμία χαρακτήρα, ενώ μόνο τρεις στους δέκα αναγνωρίζουν πως η έλλειψη ελέγχου στην κατανάλωση αλκοόλ είναι αλκοολισμός.
Επίσης, λιγότεροι από τους μισούς Έλληνες γνωρίζουν ότι η αιθυλική αλκοόλη (αλκοόλ) είναι κλασική εξαρτησιογόνος ουσία (ναρκωτικό).
Το 84,7% των ατόμων μεταξύ 17 και 24 ετών είναι ενήμερα για το επιτρεπτό όριο αλκοόλ κατά την οδήγηση, ενώ το 20,4% όχι.

6 λάθη ομορφιάς και πως να τα διορθώσετε


Ντους, μανικιούρ, μακιγιάζ, είναι πολλές οι κινήσεις που κάνουμε κάθε μέρα σχεδόν μηχανικά, επαναλαμβάνοντας όμως τα ίδια λάθη... Γνωρίστε λοιπόν ποια είναι και διορθώστε τα.

1. Ανανεώνετε την πούδρα χωρίς να απομακρύνετε το σμήγμα
Το δέρμα σας γυαλίζει πριν από ένα ραντεβού; Τη λύση δίνει η πούδρα! Δεν είναι όμως αυτός ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε ωραία όψη. Με το γρήγορο πουδράρισμα μπορεί να κλείσετε τους πόρους με ένα επικίνδυνο μίγμα πούδρας-σμήγματος. Χρησιμοποιήστε καλύτερα τα χαρτάκια που τραβάνε τη λιπαρότητα ή περάστε τις ζώνες της έντονης λιπαρότητας με ένα ελαφρώς υγρό χαρτομάντιλο πριν ανανεώσετε την πούδρα σας.

2. Αφήνετε τη βαφή στα μαλλιά περισσότερη ώρα απ' όση λένε οι οδηγίες
Πολλές φορές σκεφτόμαστε ότι αν αφήσουμε το χρώμα πιο πολλή ώρα στα μαλλιά μας, θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Λάθος: το χρώμα φιξάρεται σε 20-25 λεπτά, ανάλογα με το προϊόν. Από 'κει και πέρα, μπορεί να ταλαιπωρηθούν τα μαλλιά και να ξηραθούν υπερβολικά. Για πιο έντονο χρώμα, επιλέξτε μια απόχρωση κατά έναν τόνο σκουρότερη. Μόνο η χένα μπορεί να μείνει όσο θέλετε: το χρώμα φιξάρεται στα 20 λεπτά, αλλά η φροντίδα που προσφέρει η χένα παρατείνεται.

Κέικ σοκολάτας πειρασμός!

Καλημερούδια !!! Τι κρύο είναι αυτό;;; Το τέλειο χειμωνιάτικο σκηνικό για μια ακόμη Κυριακή... άρα μη σηκωθείτε καν από τον καναπέ σας! Μείνετε μέσα, ανάψτε καλοριφέρ, σόμπες, κλιματιστικά (ό,τι χρειαστεί!) και απολαύστε το πρωινό καφέ σας, με μια φέτα (και δυο και τρεις....) κέικ σοκολάτας!!! Ωωω ναι, η σημερινή μας πρωινή πρόταση είναι σοκολατένια και σκέτος πειρασμός!

                                          

Υλικά 
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές σκόνη κακάο άγλυκη
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1φλτζ ζάχαρη
1 βανίλια
½ κούπα γάλα
½ κούπα φυτικό λάδι με ουδέτερο άρωμα
2 αυγά
Για τη γέμιση
1 κούπα κρέμα γάλακτος
250γρ κουβερτούρα

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Δείτε θρίλερ ... κάνουν καλό στην υγεία!

Αν και στους περισσότερους δεν αρέσουν τα θρίλερ, μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε πως οι ταινίες-θρίλερ είναι εξαιρετικά χρήσιμες για την πνευματική υγεία των ανθρώπων αλλά και για την σωστή λειτουργία του εγκεφάλου.

Σύμφωνα με το αμερικάνικο περιοδικό υγείας και ομορφιάς Geniusbeauty, το τρομακτικό σενάριο μιας ταινίας έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία ενός ατόμου, τόσο την ψυχική όσο και την σωματική. Η ιστορία αυτή προφανώς και δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα, γι' αυτό και πολύ σπάνια μπορεί να αφήσει ψυχικά τραύματα σε κάποιον. Το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί προσωρινά αισθήματα φόβου.


Η μελέτη έδειξε πως όσοι παρακολουθούν τρομακτικές ταινίες, ο εγκέφαλός τους την ώρα εκείνη παράγει επιπλέον ενέργεια η οποία κατευθύνεται προς την δραστηριότητα των νευροδιαβιβαστών –δηλαδή στην γλουταμίνη, την ντοπαμίνη και την σεροτονίνη. Η αυξημένη αυτή εγκεφαλική λειτουργία, έχει ως αποτέλεσμα την διατήρηση του σώματος σε μια «ετοιμοπόλεμη» κατάσταση για αρκετή ώρα.

Pixie ... η νέα τάση στα μαλλιά !

Οι τάσεις των ρούχων και το ύφος των μαλλιών είναι άμεσα εξαρτώμενα. Η μόδα pixie trick αφορά στα κοντά και μεσαίου μήκους μαλλιά με παρά πολύ έντονες μύτες και άδεια τελειώματα.

 rihanna short-hairstyle         

 Η συγκεκριμένη τάση, που αφήνει άδειο το λαιμό, έχει έντονες φράντζες, αδειασμένα πλαϊνά και όγκους τέλειους διαφορετικούς από αυτούς που ξέρατε μέχρι σήμερα, σας μετατρέπει σε αληθινή ροκ σταρ. Η Ηalle Βerry έγραψε ιστορία και συνεχίζει… επιμένοντας στο στιλ της και τελικά, δημιουργώντας μόδα.

Έχετε κενά μνήμης ; Μην ανησυχείτε! Απλά περνάτε συχνά από ...πόρτες!!!

Λίγο, πολύ, σε όλους μας έχει τύχει να μπούμε σε ένα δωμάτιο και να μη θυμόμαστε τι θέλαμε να κάνουμε, να βρούμε ή να πάρουμε.

Μία νέα έρευνα του καθηγητή ψυχολογίας του Πανεπιστήμιο Notre Dame, Gabriel Radvansky, υποδεικνύει ότι η διέλευση από πόρτες προκαλεί κενά μνήμης. «Η είσοδος ή έξοδος από μία πόρτα, λειτουργεί ως ένα "συνοριακό γεγονός" στο μυαλό, το οποίο ταξινομεί τις διάφορες δραστηριότητες και τις απομακρύνει», εξηγεί ο καθηγητής.


«Η ανάκληση κάποιας απόφασης ή δραστηριότητας που έχει γίνει σε κάποιο άλλο δωμάτιο είναι δύσκολο να επιτευχθεί, επειδή έχει πλέον “αποθηκευτεί” σε κάποιον άλλον χώρο»

Η μελέτη δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην Τριμηνιαία Εφημερίδα της Πειραματικής Ψυχολογίας.


Με την διεξαγωγή τριών πειραμάτων τόσο σε πραγματικά όσο και εικονικά περιβάλλοντα, οι συμμετέχοντες -όλοι σπουδαστές- κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν κάποια εργασίες μνήμης, διασχίζοντας ένα δωμάτιο και καθώς διερχόντουσαν από μια πόρτα.
Στο πρώτο πείραμα, τα άτομα χρησιμοποίησαν ένα εικονικό περιβάλλον και μεταφερόντουσαν από το ένα δωμάτιο σε ένα άλλο, επιλέγοντας ένα αντικείμενο σε ένα τραπέζι, το οποίο αντάλλασσαν για ένα αντικείμενο σε ένα διαφορετικό τραπέζι. Πραγματοποιούσαν το ίδιο πράγμα, ενώ απλά κινούνταν μέσα σε ένα δωμάτιο, δίχως να περνάνε κάποια πόρτα.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Απόδραση στο Ναύπλιο

Δεν θέλετε να περάσετε πάλι το Σαββατοκύριακό σας στην πόλη; Σας περισσεύουν λεφτά από τον μισθό σας (!) και άρα μπορείτε να πεταχτείτε κάπου ...για να πάρετε τον αέρα σας; Ή μήπως απλά ανήκετε σε αυτούς που αγαπούν τα ταξίδια και τις εκδρομές, χωρίς να το βάζουν κάτω λόγω κρίσης και μεσοπρόθεσμου; Όποια κι αν είναι η απάντηση σας ... μία είναι η σημερινή μας πρόταση, και είναι για όλους ... Ναύπλιο!
Το Ναύπλιο παραμένει μια από τις γοητευτικότερες πόλεις της Ελλάδας και ένας προορισμός που σίγουρα θα σας χαλαρώσει και θα σας βοηθήσει να γεμίσετε τις μπαταρίες σας! reine

nauplio-386
Αμέτρητα είναι τα ιστορικά μνημεία της πόλης, η οποία είναι πραγματικά ένα ζωντανό μουσείο αρχιτεκτονικής. Η πιο γνωστή εικόνα του Ναυπλίου είναι φυσικά το Μπούρτζι με το κάστρο του, που τα βράδια φωτίζεται θεαματικά, ενώ οι λάντζες κάθε τόσο πηγαινοέρχονται στον κόλπο. 
Περπατώντας κατά μήκος της παραλίας συναντάμε χαριτωμένα καφέ και ταβερνάκια, ενώ προχωρώντας προς την κεντρική πλατεία Συντάγματος βρισκόμαστε πλέον στο ιστορικό κέντρο: σημαντικά μνημεία της τουρκοκρατίας, εκκλησίες, παλιά πέτρινα διώροφα σπίτια με κεραμίδια και όψη βαριά ανατολίτικη, κάθε τόσο κάποια παλιά βρύση αλλά και οικοδομήματα κλασικού ρυθμού με φανερή την ανάμειξη πολλών στοιχείων της τοπικής παράδοσης. 
Ανηφορικές σκάλες οδηγούν στο παλιότερο κομμάτι του Ναυπλίου, όπου τα περισσότερα κτίρια χρονολογούνται πριν από το 1828 και καταλήγουν στο κάστρο της Ακροναυπλίας. Από κάθε σημείο της πόλης δεσπόζει το Παλαμήδι με τα 999 σκαλοπάτια, που επί Όθωνα υπήρξε η τρομερή φυλακή πολλών αγωνιστών όπως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Στάικος Σταϊκόπουλος.
Πού να μείνετε

Αρκετά από τα όμορφα νεοκλασικά αρχοντικά έχουν διαμορφωθεί σε ξενώνες, όπως το Ναυσιμέδων (τηλ.: 27520 25060), το Βύρων (τηλ.: 27520 22351) με πανοραμική θέα και το Ανδρομέδα (τηλ.: 27520 96480), που στεγάζεται σε αρχοντικό του 1809.

Ματιά στις γεύσεις

Στο Ναύπλιο θα απολαύσετε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, ψαρόσουπα με σφυρίδα, φρέσκο ολόκληρο καλαμάρι τηγανητό, χταποδάκι κρασάτο και σουπιές με σπανάκι και μυρόνια. Αναζητήστε την παραδοσιακή «μπογάνα» – αρνάκι με πατάτες που ψήνεται αργά στα κάρβουνα σε βαρύ χάλκινο σκεύος. Συνοδέψτε το γεύμα σας με τα περίφημα κρασιά Νεμέας και ντόπιο ούζο.

Έτοιμοι για γελωτοθεραπεία ;;;


Ο κόσμος έχει σταματήσει να αξιοποιεί ένα δώρο που του δίνεται με τη γέννησή του, το γέλιο. Υπάρχει όμως ένας τρόπος για να το θυμηθεί: η γελωτοθεραπεία.

Όπως επισημαίνει η Ηλιάνα Κυνηγοπούλου, σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας, λόγω της κρίσης και των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κόσμος, έπαψε να γελά ακόμη και να χαμογελά.



Το 95% των σκέψεων που κάνει ο άνθρωπος, όταν ξυπνά, είναι αρνητικές. Είμαστε γεμάτοι ‘δεν’ και ‘όχι’. Όταν, όμως, ο φόβος γίνει οδηγός μας, παραλύουμε. Γινόμαστε ανίκανοι να αντιδράσουμε και να λειτουργήσουμε» εξηγεί η κ.Κυνηγοπούλου.

Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν ραγδαία και συχνότερα προς το χειρότερο, ο καθένας από εμάς πρέπει να είναι σε θέση να διαχειριστεί την αλλαγή.

Το γέλιο, σύμφωνα με την κ. Κυνηγοπούλου, δίνει αυτοπεποίθηση και χαρά, ενώ υποσυνείδητα μπαίνουμε σε μια διαδικασία σκέψης για να αντιμετωπίσουμε διαφορετικά τα πράγματα.