Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Κάντο όπως ένα παιδί και ... κέρδισε αυτό που θες!


Τι μπορούμε να μάθουμε από τον τρόπο που λειτουργούν τα παιδιά

Τα παιδιά έχουν ένα μοναδικό ταλέντο να κερδίζουν πάντα αυτό που θέλουν κι όχι μόνο χάρη στα κλάματα και τις φωνές τους. Χρησιμοποιούν ασυνείδητα κάποιες αρετές που θα έπρεπε κι εμείς οι ενήλικες να εκμεταλλευόμαστε. Παραδείγματα τέτοιων χαρακτηριστικών είναι και αυτά που ακολουθούν:

Επιμονή: ένα παιδί μπορεί να κάνει τα πάντα για να πάρει αυτό που θέλει, δε σταματάει με την πρώτη δυσκολία όπως κάνουν συχνά οι ενήλικες.

Τεμπελιά: όλα τα παιδιά είναι ανέμελα, χωρίς αυτό να τα εμποδίζει να είναι διεκδικητικά. Αφήνουν το χρόνο να περάσει χωρίς τύψεις κι αυτό τους βοηθάει να «φορτίσουν» τις μπαταρίες τους.

Πένες gourmet με μπρόκολο και κάροτο

Πλησιάζει η ώρα για το μεσημεριανό γεύμα, δεν έχετε μαγειρέψει όμως τίποτα και δεν έχετε και τον απαιτούμενο χρόνο για να κάνετε ένα νόστιμο και gourmet πιάτο; Σας έχω την λύση!!! Εντυπωσιακό πιάτο ζυμαρικών με μπρόκολο... έτοιμο σε λίγα λεπτά!
Καλή μας όρεξη!!!


ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο πένες ή φαρφάλες ή βίδες
1 μέτριο μπρόκολο
100 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
Άνηθο
1 μέτριο κρεμμύδι
3 μέτρια καρότα
Μαύρο πιπέρι

Φάτε ΚΑΙ το βράδυ... δεν παχαίνει !!!


Πολλές δίαιτες συμβουλεύουν να μην τρώμε μετά από κάποια ώρα το βράδυ. Ισχυρίζονται ότι ο οργανισμός θα αποθηκεύσει περισσότερο λίπος, είτε επειδή ο μεταβολισμός γίνεται νωθρός στο τέλος της ημέρας, είτε επειδή είμαστε ακίνητοι και επομένως δεν καίμε θερμίδες.

Μια μελέτη όμως του κέντρου διατροφής Dunn στο Cambridge έδειξε το αντίθετο.

Οι εθελοντές τέθηκαν με ολόκληρο το σώμα σε θερμιδόμετρο, το οποίο μετρά τις θερμίδες που καίγονται και αποθηκεύονται.
Κατανάλωσαν ένα μεγάλο μεσημεριανό γεύμα και ένα μικρό βραδινό γεύμα κατά την πρώτη περίοδο δοκιμής, και κατά τη δεύτερη περίοδο δοκιμής, ένα μικρό μεσημεριανό γεύμα και ένα μεγάλο βραδινό γεύμα.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το μεγάλο γεύμα αργά το βράδυ δεν οδήγησε το σώμα να αποθηκεύει περισσότερο λίπος.

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Λαχταριστό και νηστίσιμο κέικ choco - μανταρινιού

Καθώς έχω πολλές μέρες να σας προτείνω συνταγή κέικ {τι άλλο φυσικά:)} και καθώς πολλοί από εσάς νηστεύετε, σήμερα θα μείνουν ικανοποιημένοι όλοι, και οι λάτρεις του κέικ και όσοι λόγω νηστείας πίστευαν πως θα στερηθούν γλυκιές νοστιμιές!!! Ετοιμάζουμε λοιπόν πεντανόστιμο κέικ μανταρίνι, σοκολατένιο και φυσικά νηστίσιμο!!! Φύγαμεεεε....

                          

Υλικά
Για το κέικ
1 ποτήρι του νερού ξανθές σταφίδες
3-3 ½ ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
φακελάκι μπέικιν πάουντερ, που το ανακατεύουμε με το αλεύρι
2 ποτήρια του νερού χυμό μανταρινιού
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

"The Artist" ο μεγάλος νικητής των Oscar !!!


Σε μια τελετή χωρίς καμία έκπληξη η ταινία "The Artist" του Michel Hazanavicious, θριάμβευσε παίρνοντας το Όσκαρ καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας.
Το "Artist" και το "Hugo", μονομάχησαν, παίρνοντας από 5 Όσκαρ, ωστόσο η ταινία του Scorchese περιορίστηκε στις τεχνικές κατηγορίες.

Το Όσκαρ α' ανδρικού ρόλου κέρδισε όπως αναμενόταν ο Jean Dujardin, για την εξαιρετική του ερμηνεία στην ταινία "The Artist". Μάλιστα, εκφώνησε τον λόγο του στα αγγλικά, ευχαριστώντας τους πάντες. Στο τέλος πάντως, τα γαλλικά δεν τα απέφυγε κραυγάζοντας μάλιστα από χαρά.


Το Όσκαρ α' γυναικείου ρόλου πήρε η Meryl Streep για την πολύ καλή ερμηνεία της στη μέτρια όμως ταινία "Iron Lady". Η Meryl Streep ήταν πολύ συγκινημένη και στον λόγο της προτίμησε να ευχαριστήσει πρώτον από όλους τον σύζυγό της, φοβούμενη μήπως στο τέλος την... κόψουν και δεν προλάβει. 

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Γνωρίστε τα ήθη κι έθιμα της Αποκριάς σε όλη την Ελλάδα !!!


Οι απόκριες έφτασαν!!! Όπου κι αν είστε, σε όποιο σημείο της Ελλάδας κι αν βρίσκεστε, σίγουρα θα γνωρίσετε πολλά και διάφορα αποκριάτικα ήθη κι έθιμα!
Διασκεδάστε λοιπόν, γελάστε και περάστε όσο πιο όμορφα μπορείτε!!! reine


Οι Απόκριες είναι γιορτή με μεγάλη ιστορία. Έχοντας τις ρίζες τους στην Αρχαία Ελλάδα και τη λατρεία του Διονύσου, διαδόθηκε και σήμερα αποτελεί ένα πραγματικό ψηφιδωτό ιστορίας και λαογραφίας του παρελθόντος. Τα ήθη και τα έθιμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας το μαρτυρούν.

Αποκριά (αποκρεά) σημαίνει αποχή από το κρέας. Επίσης, κατά μία εκδοχή, η λατινογενής λέξη «Καρναβάλι» αποτελείται από τις λέξεις carne = κρέας και vale = χαιρετώ.
Την έννοια της αποκριάς την συναντάμε για πρώτη φορά στην Αρχαία Ελλάδα, στις πομπές που γίνονταν κατά τη διάρκεια των Ελευσινίων Μυστηρίων, που μαζί με τα Διονύσια είναι οι πρόγονοι του σημερινού καρναβαλιού. Τις ημέρες των τελετουργιών οι παρευρισκόμενοι μεταμφιέζονταν σε σάτυρους ή κάλυπταν το πρόσωπό τους, προκειμένου να παραμείνει άγνωστη η ταυτότητά τους και επιδίδονταν στον χορό και στο ποτό με προκλητικές πράξεις και έντονη βωμολοχία.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ηράκλειο: Ραντεβού όλοι στην οικολογική αποκριάτικη εκδήλωση !!!


ΑΝΟΙΚΤΗ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
12.00 – 16.00
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ


Με σύνθημα «Οικολογικό Καρναβάλι» οι Καθηγητές Γαλλικής Γλώσσας των Δημόσιων Σχολείων του Ν. Ηρακλείου, προσκαλούν τους μαθητές σε μια αποκριάτικη εκδήλωση με  μουσική, αποκριάτικα παιχνίδια και στολές…… « sur mesure» που φτιάχνουμε μαζί, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα και φτηνά υλικά, όπως χαρτί και σακούλες σκουπιδιών.

Το Καρναβάλι της κρίσης είναι και οικολογικό και ανέξοδο αλλά κυρίως αγχολυτικό!
Μικροί και μεγάλοι κόβουν, κολλάνε, ζωγραφίζουν και τέλος φοράνε τις στολές που τους αρέσουν και συμμετέχουν στο αποκριάτικο κλίμα το τελευταίο Σάββατο της αποκριάς στο κέντρο του Ηρακλείου, στην πλατεία του Αγ. Τίτου στις 12.00 το μεσημέρι.

Μάγισσες και πειρατές θα εκτοξεύουν κονφετί, χταπόδια γίγας και χταπόδια bébé θα μπερδεύουν τα πλοκάμια τους με τις σερπαντίνες και μια στρατιά από Οβελίξ θα ψάχνει απεγνωσμένα το μαγικό φίλτρο μήπως και συναντήσει κατά τύχη κανένα Ρωμαίο να κάνει ξένοιαστος τα ψώνια του στην αγορά!!

Μέσα στο χαμό, οι «Φτου και βγαίνω»… θα βγουν μεσ’την τρελή χαρά να κάνουν αποκριάτικα παιχνίδια και κόλπα διασκεδαστικά!!
Σας περιμένουμε όλους!!                                                                           
ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ!!

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

NEO! Αθήνα-Θεσσαλονίκη με τρένο ΚΑΙ wifi!!!


Την υπηρεσία wifi θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν οι επιβάτες των αμαξοστοιχιών 50/59 και 51/58 που πραγματοποιούν το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη, καθώς η "ΤΡΑΙΝΟΣΕ" ανακοίνωσε πως θα διαθέτει τη συγκεκριμένη υπηρεσία σε όσους την προτιμούν για τις μετακινήσεις τους.
Ήδη, όπως ανακοίνωσε η εταιρία, οι επιβάτες των συγκεκριμένων αμαξοστοιχιών έχουν βελτιωμένη επικοινωνία μέσω κινητού τηλεφώνου καθώς και δυνατότητα πρόσβασης στο Internet με smartphones ή usb sticks, μετά την εγκατάσταση συστήματος βελτίωσης του σήματος, σε συνεργασία με τις τρεις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

Το καλύτερο σινεμά του κόσμου είναι ελληνικό και βρίσκεται στην Αθήνα, σύμφωνα με το CNN!

Πρώτο σε λίστα του CNN με τα καλύτερα σινεμά του κόσμου το Σινέ Θησείο, ο θερινός κινηματογράφος στην οδό Αποστόλου Παύλου.


«Η Αθήνα φιλοξενεί πολλά θερινά θέατρα στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά κανένα δεν προσφέρει τη μαγευτική θέα του Σινέ Θησείον» γράφει ο συντάκτης του άρθρου.
«Από τη θέση του στο Σινέ Θησείο μπορεί κανείς να δει όχι μόνο το πρόσφατο μπλοκμπάστερ, αλλά, επίσης, και την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα» σημειώνει η ιστοσελίδα,

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Στα Χανιά ανοίγει το πρώτο κοινωνικό παντοπωλείο της Κρήτης

To αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να λειτουργήσει στα Χανιά το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, που θα συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην κάλυψη των πρωτογενών αναγκών επιβίωσης οικονομικά αδύνατων πολιτών και των οικογενειών τους. 

Το κοινωνικό παντοπωλείο θα στεγασθεί σε χώρο που παραχώρησε η εκκλησία επί της οδού Περίδου στο κέντρο της πόλης.
Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου και αυτό που απομένει είναι να ρυθμιστούν οι τελικές λεπτομέρειες που αφορούν τη λειτουργία του παντοπωλείο

Η πρωτοβουλία του δήμου έχει βρει και πολλούς συμπαραστάτες. Απλούς πολίτες, φορείς και οργανώσεις. Μάλιστα, το βράδυ της Κυριακής, στη κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων "ανέβηκε" η κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά "Ζητείται Ψεύτης" από τη θεατρική ομάδα των καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Χανίων "'Αννα Σαράντου", με τα έσοδα της παράστασης να διατίθενται για την αγορά τροφίμων και τη στήριξη του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ευχαριστούμε Ευρώπη !!!

Τελικά όλος ο κόσμος ήταν εκεί για τους Έλληνες...σε κάθε πόλη, σε κάθε πλατεία, σε κάθε ελληνική πρεσβεία και προξενείο πραγματοποιήθηκαν συγκινητικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης! Στο Παρίσι μάλιστα αντήχησε η ελληνική μουσική και χιλιάδες Γάλλοι ξεκίνησαν το χορό στην πλατεία Trocadero...
Οι εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου και αποδεικνύουν πως οι πολίτες δεν έχουν έθνος όταν πλήττονται, όταν βλέπουν γύρω τους εκμετάλλευση ...


Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

"Είμαστε όλοι Έλληνες" σήμερα στις 14:00μμ σε όλο τον κόσμο! video

"Είμαστε όλοι Έλληνες" θα φωνάξουν το μεσημέρι χιλιάδες πολίτες σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά και στις ΗΠΑ.


Facebook και Twitter έχουν “πάρει φωτιά” από μηνύματα χρηστών από όλη την Ευρώπη που καλούν και τους υπόλοιπους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Η παγκόσμια διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας με κεντρικό σύνθημα "Είμαστε όλοι Έλληνες" θα γίνει έξω από ελληνικές πρεσβείες και προξενεία σε πολλές πόλεις τους κόσμου στις 2 το μεσημέρι (τοπική ώρα). Από το Παρίσι ως τη Ρώμη κι από το Ντίσελντορφ ως τη Μαδρίτη ενώ στη Νέα Υόρκη η συγκέντρωση θα γίνει στο πάρκο Ζουκότι, όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.


Ακτιβιστές θα συγκεντρωθούν για να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική κρίση και τη στάση που τηρεί η διεθνής κοινότητα απέναντι στην Ελλάδα.

«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!» αναφέρουν οι χρήστες των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης. 

Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν πολίτες ζήτησαν την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία με το σύνθημα «Είμαι κι εγώ Έλληνας».

Στον διαδικτυακό τόπο «jesuisgrec.blogspot.com» Ευρωπαίοι υπογράφουν κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν μ’αυτό τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO


πηγή: newsit

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Δείξε μου τι τρως ... να σου πω ποιος είσαι!

Η σχέση μας με το φαγητό, ο τρόπος με τον οποίο τρεφόμαστε είναι ένα κομμάτι του εαυτού μας και αποκαλύπτει πάντα τη σχέση μας με τη ζωή και με το σώμα μας και χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μας. Ακολουθήστε μας, λοιπόν, σ' αυτό το ταξίδι στην καρδιά των διατροφικών συνηθειών και ανακαλύψτε τις κρυφές πλευρές σας!


Όλα για την απόλαυση
Τρώτε για την απόλαυση. Αγαπάτε όλες τις γεύσεις και δεν σας ενδιαφέρει αν η διατροφή σας είναι υγιεινή, εξισορροπημένη κλπ. 
Μπορεί να μάθατε να τρώτε έτσι από την παιδική σας ηλικία ή αυτός ο τρόπος να αποτελεί στοιχείο της προσωπικότητας σας αν, όντως, είστε ανέμελη και επιδιώκετε απλώς την ευχαρίστηση σας. θα μπορούσε, επίσης, κανείς να υποθέσει ότι είστε σε απόλυτη αρμονία με το σώμα σας, ότι δεν σας ενοχλούν οι καμπύλες σας.


Οι λαίμαργοι τρώνε, τελικά μια ποικιλία τροφών αφού έχουν την τάση να δοκιμάζουν τα πάντα. Προσανατολίζονται αυτόματα προς αυτά που έχει ανάγκη ο οργανισμός τους και ρυθμίζουν ενστικτωδώς την όρεξη τους. Για παράδειγμα, μια λαίμαργη γυναίκα που της αρέσει η σοκολάτα θα φάει ένα κομμάτι, αλλά όχι ολόκληρη την πλάκα, γιατί αντλεί την απόλαυση που επιδιώκει από τις πρώτες κιόλας μπουκιές και μόλις ικανοποιήσει την επιθυμία της σταματάει. Αν τελειώνετε όλη τη σοκολάτα δεν πρόκειται για λαιμαργία, αλλά για βουλιμία.

Οπαδός της υγιεινής διατροφής
Προσέχετε τη διατροφή σας και φροντίζετε να τρώτε υγιεινά. Η φροντίδα αυτή ξεκινάει από την αγορά των προϊόντων και φτάνει μέχρι την υγιεινή μαγειρική.

"Με λένε Ελλάδα..." : το βίντεο που έχει κερδίσει την καρδιά όλων

Απολαύστε ένα από τα πιο συγκινητικά βίντεο που κυκλοφορούν τελευταία στο διαδίκτυο ...


reinegr.blogspot.com

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Έρευνα: οι Έλληνες οι πιο δυστυχισμένοι άνθρωποι στην Ευρώπη

Μία ενδιαφέρουσα έρευνα παρουσίασε το Πανεπιστήμιο Erasmus του Ρότερνταμ, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες είναι οι πιο δυστυχισμένοι πολίτες της Ευρώπης, με τον δείκτη ευτυχίας τους να παρουσιάζει κατακόρυφη πτώση από το 2008 και έπειτα.


Το περιοδικό Mother Jones δημοσίευσε ένα άρθρο που περιλαμβάνει έναν πίνακα με τα στοιχεία για την ευτυχία ανά τον κόσμο, το οποίο βασίζεται σε επιστημονικές έρευνες του Πανεπιστημίου και ανανεώνεται διαρκώς, αποτυπώνοντας τις αλλαγές στην διάθεση των λαών.


Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Σκεφτόμαστε ελληνικά - επιλέγουμε ελληνικά - τρώμε ελληνικα! No2

reinegr.blogspot.com

Κρήτη: Ξεκινάνε τα δωρεάν μικρογεύματα σε επιλεγμένα σχολεία


Σε είκοσι περίπου σχολεία της Κρήτης θα παρέχεται ένα δωρεάν μικρογεύμα  σε κάθε μαθητή στο πλαίσιο του προγράμματος σίτισης του υπουργείου παιδείας.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Απόστολος Κλινάκης, από το υπουργείο παιδείας ζητήθηκε μια καταγραφή των σχολείων σε επίπεδο Κρήτης όπου υπάρχει πρόβλημα υποσιτισμού σε μαθητές η οποία ολοκληρώθηκε χθες και σήμερα εστάλησαν τα συγκεκριμένα στοιχεία περίπου 20 σχολικών μονάδων.
Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας του υπουργείου προβλέπεται και η συνεργασία με τοπικούς φορείς ανά νομό, ενώ τέτοια πρόθεση έχουν εκδηλώσει τόσο ο δήμος Χανίων όσο και ο δήμος Ηρακλείου.
 Τις λεπτομέρειες του όλου προγράμματος διαχειρίζεται το υπουργείο παιδείας, ενώ αναφορικά με το ποια είναι τα σχολεία που θα συμπεριληφθούν σε αυτό ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης σημείωσε πως το όλο εγχείρημα θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από κάποια διακριτικότητα.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Χρήσιμα tips, για να μη γίνει η απόλυση και δικός σου φόβος...

Όταν χτυπά η ύφεση, οι δουλειές χάνονται, αλλά δε χρειάζεται να χαθεί και η δική σου. Χρησιμοποίησε αυτό τον οδηγό για να προφυλαχθείς από τα... πυρά!

Εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο προχωρούν σε απολύσεις και περικοπές στο μισθό του προσωπικού τους, οπότε το πιθανότερο είναι να κάνει και αυτή στην οποία εργάζεσαι. Εάν όντως πέσει ο πέλεκυς, πώς να γλιτώσεις από το κακό; Πριν αναλάβεις δράση, απάντησε στις παρακάτω δύο ερωτήσεις:

1. Τι σου δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα;
2. Γιατί το αφεντικό σου να διαλέξει κάποιον άλλο αντί για σένα;
«Οι δουλειές έχουν γενικώς δύο συνιστώσες ως προς την απόδοση: την εργασιακή (“Τι κάνω”) και την εξαρτώμενη απόδοση (“Πώς κάνω αυτό που κάνω, που περιλαμβάνει τις σχέσεις με τον εργοδότη και τους συναδέλφους”)» λέει ο
 Δημήτρης Α. Ραυτόπουλος, σύμβουλος καριέρας, διευθυντής Τμήματος Ειδικών Έργων του i-Learn ΜΕΠΕ-Ινστιτούτο Διά Βίου Μάθησης.

«Οι άνθρωποι που τα πάνε καλά και στα δύο πιθανόν να διατηρήσουν τη θέση τους. Οι άνθρωποι που τα πάνε καλά στην εργασιακή απόδοση αλλά όχι στην εξαρτώμενη απόδοση είναι σε πιο μειονεκτική θέση από αυτούς που έχουν εξαιρετική εξαρτώμενη απόδοση», συνεχίζει ο ίδιος. Η εξαρτώμενη απόδοση περιλαμβάνει την επιμονή, τον ενθουσιασμό, τη συνεργασία, το σεβασμό για την εξουσία, την ολοκλήρωση των καθηκόντων εντός των προθεσμιών, τη συμμόρφωση με τους στόχους και τις αξίες της επιχείρησης και την εθελοντική προσφορά ή προθυμία για επιπλέον δραστηριότητες.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

R.I.P. Whitney Houston !!! Αντίο...

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση του ξαφνικού θανάτου της Whitney Houston. Η διάσημη τραγουδίστρια βρέθηκε νεκρή στο ξενοδοχείο Beverly Hilton ενώ τα αίτια του θανάτου της παραμένουν ακόμα άγνωστα. Ωστόσο, ήταν γνωστό πως τα τελευταία χρόνια η τραγουδίστρια έδινε αγώνα για να ξεπεράσει τον εθισμό της στα ναρκωτικά. 

Ο αιφνίδιος χαμός της ήρθε σε μια περίοδο που ετοίμαζε νέα κινηματογραφική παραγωγή, το remake της ταινίας Sparkle, η πρεμιέρα του οποίου προγραμματιζόταν για τον Αύγουστο του 2012. 


Ο πρώτος δίσκος της Whitney Houston, με τίτλο το ονοματεπώνυμό της, κυκλοφόρησε το 1985 και έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 25 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ο δίσκος της με τις μεγαλύτερες πωλήσεις είναι το soundtrack της ταινίας «The Bodyguard» που περιέχει το τραγούδι «I Will Always Love You», το οποίο έγινε το σήμα κατατεθέν της τραγουδίστριας και παραμένει μέχρι σήμερα το single με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής, με 170 εκατομμύρια αντίτυπα. 
Μέχρι το 2010, η Χιούστον είχε κερδίσει 415 συνολικά βραβεία, στα οποία περιλαμβάνονται 2 Emmy, 
6 Grammy, 30 Billboard Music Awards και 22 American Music Awards.


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ της εμφάνιση, την προηγούμενη βδομάδα!!!


We will always love you ...

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Σκεφτόμαστε ελληνικά-στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα! Δείτε τον ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ κατάλογο των προϊόντων!

Αυτές τις δύσκολες ημέρες για όλους, καλό είναι να ξεκινήσει ο καθένας από εμάς απλές, μικρές κινήσεις για την ενίσχυση των ελληνικών προϊόντων και τη στήριξη των καταστημάτων της χώρας μας! Σας παραθέτω λοιπόν έναν αναλυτικό κατάλογο με ελληνικά προϊόντα που καλύπτουν όλο το φάσμα της καθημερινότητάς μας!
Και μην ξεχνάτε πως τα μαγαζιά της γειτονιάς σας, οι άνθρωποι αυτοί έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.      reine


ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΙΟΝ (Γάλακτος, Αμυγδάλου, Break, Nucrema, Mabel, Υγείας ΙΟΝ, Σοκοφρέτα, Noizetta). Ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1930 και έχει δύο εργοστάσια παραγωγής, Αθήνα και Άρτα.
ΞΕΝΗ
Παυλίδης – Κraft Foods (Lacta, Παυλίδου υγείας, Toblerone, Παυλίδης γεμιστή, Lila Pause, Kiss, Gioconda, Merenda). H Παυλίδης εξαγοράστηκε το 1990 από τον αμερικανικό κολοσσό Kraft Foods, με κατακόρυφη πτώση ποιότητας και αύξηση τιμών έκτοτε, τώρα έχουν βάλει στο μάτι και την βρετανική Cadbury.
ΜΠΙΣΚΟΤΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (Πτι Μπερ, Μιράντα, Caprice, Cream Crackers, Digestive, Γεμιστά, Marie, Mascot, Rondo, Crispies, Φρυγανιές κτλ). Ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε το 1938 από Πολίτες πρόσφυγες και στις μέρες μας απασχολεί 1000 άτομα σε 4 ιδιόκτητα εργοστάσια σε όλη την Ελλάδα. 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ELBISCO πρώην Ελληνική Εταιρεία Μπισκότων (Elite φρυγανιές, Αλλατίνη, Κρις Κρις, Βοσινάκη, Forma). 

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Στα σχολεία του Βελγίου το μάθημα των ελληνικών



Η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας εντάσσεται στο πρόγραμμα σπουδών σχολείων του Βελγίου, με τη Χάρτα Συνεργασίας που υπέγραψαν, χθες στις Βρυξέλλες, η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, με τη Βελγίδα υπουργό Παιδείας της γαλλόφωνης κοινότητας, Marie-Dominique Simonet.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, με τη συμφωνία αυτή, Έλληνες μαθητές, αλλά και μαθητές άλλων εθνοτήτων που κατοικούν στο Βέλγιο, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το μάθημα των Νέων Ελληνικών ή του Ελληνικού Πολιτισμού, τα οποία θα διδάσκονται έως τρεις ώρες την εβδομάδα. 
Το πρόγραμμα έχει ορίζοντα πενταετίας (2012- 2017) και θα οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Με το πέρασμα των χρόνων... δείτε πως εξελίχτηκαν τα σκονάκια!!!


Για πολλούς αποτελούν βασικό κορμό της δημόσιας εκπαίδευσης, για άλλους μια φτηνή προσπάθεια αντιγραφής, χαρακτηριστική των αδυναμιών του εκπαιδευτικού συστήματος.
Τα σκονάκια είναι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένα με τα σχολικά και φοιτητικά μας χρόνια, όσο ο ήχος τις κιμωλίας στον πίνακα και τα μπουγελώματα τις Παρασκευές. Και μπορεί ο οποιοσδήποτε να γίνει έστω και για λίγο άπιστος Θωμάς («Σκονάκι; Ποτέ!»), αλλά ίσως ψεύδεται ασύστολα.

Η εξέλιξη των ειδών
Τα σκονάκια διακρίνονται σε δύο βασικά είδη: τα χειροποίητα και τα βιομηχανικά.
Για την πρώτη κατηγορία, ο δημιουργός και κάτοχός τους έχει δαπανήσει αρκετό χρόνο, τέχνη και μεράκι για να τα δημιουργήσει (μίνι πάπυροι με απαντήσεις, μικροσκοπικά βιβλία, χαρτομάντηλα κτλ.).
Είναι αυτά που όταν, εν τέλει, του τα παίρνει ο επιτηρητής, νιώθει σαν να έχασε κάτι πολύτιμο. Ένα φυλακτό.
Στην δεύτερη κατηγορία, γίνεται επίκληση στην τεχνολογία για να μπορέσει ο φοιτητής να περάσει το μάθημα με έναν αξιοπρεπή βαθμό.
Εν αρχή ήταν τα walkman με τις ψείρες στα αυτιά, μετά τα SMS, ακολούθησε το blue tooth, για να φτάσουμε ακόμα και σε συστήματα ενδοσυνεννόησης με μικροκάμερες.
Οι επιτηρητές (τουλάχιστον στο Πανεπιστήμιο) το παίζουν ως επί το πλείστον «κινέζοι». Δεν λείπουν όμως και οι εξαιρέσεις.
«Τα πρώτα πέντε λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η εξέταση έχω ήδη μετακινήσει στις μπροστινές θέσεις μερικά άτομα που έχω καταλάβει ότι αντιγράφουν και έχω μονογράψει τις κόλλες αυτών που βλέπω πως έχουν σκονάκια», μας λέει ο Γιώργος επιτηρητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αποτελεί γεγονός πως ο αριθμός των «σκονάκηδων» έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, ενώ η πρόοδος της τεχνολογίας έχει οδηγήσει στην δημιουργία καινούργιων τακτικών, δύσκολα πλέον ανιχνεύσιμων από τους επιτηρητές.
«Οι πιο συνηθισμένες είναι οι ασύρματες ψείρες στα αυτιά με τις οποίες επικοινωνείς με κάποιον έξω από την αίθουσα που σου υπαγορεύει την απάντηση, η ανταλλαγή θεμάτων και απαντήσεων με, SMS, MMS ή mail, οι «παραδοσιακές» σμικρύνσεις, η εκτεταμένη χρήση calculators σε μαθήματα που αυτά επιτρέπονται και φυσικά το άνοιγμα του βιβλίου στην τουαλέτα», λέει ο Γιώργος.

Μήπως ανέχεσαι πολλά; Η ζωή στα ...ανεχόμενα!


Από μικροί μαθαίνουμε να ανεχόμαστε πολλά. Δεχόμαστε, αφηνόμαστε και ανεχόμαστε συμπεριφορές, καταστάσεις, ανεκπλήρωτες ανάγκες, καταπατημένα όρια, εκκρεμότητες, προβλήματα, απογοητεύσεις, στοιχεία του χαρακτήρα των άλλων αλλά και δικά μας. Όλα αυτά είναι τα ανεχόμενα που έχουμε στη ζωή μας, δηλαδή όλα όσα ανεχόμαστε.

Θυμηθείτε: Όσο περισσότερα ανεχόμενα έχουμε, τόσο μικρότερες είναι οι ανοχές μας.
Συνήθως ανεχόμαστε περισσότερα από όσα νομίζουμε. Σκεφτείτε. Ποια είναι τα δικά σας ανεχόμενα; Αφιερώστε μερικά λεπτά στο να καταγράψετε λεπτομερώς οτιδήποτε αισθάνεστε ότι ανέχεστε στη ζωή σας. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Γράψτε ότι σας έχετε στο μυαλό, μικρό η μεγάλο. Μην σκέφτεστε αν πρέπει η όχι, αν μπορείτε να κάνετε κάτι γι αυτό η όχι. Απλώς καταγράψτε τα. Υπάρχει τρόπος να απαλλαγείτε από όλα τα ανεχόμενά σας; Ναι. Αλλά το πρώτο βήμα είναι να τα καταγράψετε.
 

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Μουσικές διαδρομές με... "Καλημέρα Ελλάδα"!

Ένα τόσο επίκαιρο τραγούδι, αφιερωμένο σε όλους μας !!! ... Καλημέρα Ελλάδα ...


Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Γυναίκες ... ήρθε η ώρα να χαλαρώσετε!!!

Οι γυναίκες θέλουν να πάρουν τον έλεγχο της ζωής τους στα χέρια τους, αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να το επιτύχουν δεν είναι να προσπαθούν να ελέγχουν τα πάντα! Μην έχετε την απαίτηση να τα κάνετε όλα και τέλεια... Ξεχάστε για λίγο το στρες. Και πως θα το καταφέρετε;

Μοιράστε τις ευθύνες
- Η ανάγκη να αναλαμβάνουν τα πάντα αποτελεί μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς των γυναικών. Μας πιάνει πανικός όταν τα παιδιά μας ξεφεύγουν  απ' τον έλεγχο μας και απελπιζόμαστε αν όλα στο σπίτι δεν είναι ακριβώς όπως τα θέλουμε. Πώς να μην έχουμε άγχος μετά!
- Προσπαθήστε να κάνετε έναν καταμερισμό των υποχρεώσεων! Μάθετε τα παιδιά σας και τον σύντροφό σας να βοηθούν στις δουλειές. Και ηρεμήστε...


Μην άγχεστε προκαταβολικά  

- Πολλοί άνθρωποι, μας δημιουργούν άγχος εξ αιτίας της συμπεριφοράς τους. Και αυτό το άγχος μας οδηγεί σε βιαστικά συμπεράσματα που πολλές φορές μας κάνουν να υποφέρουμε χωρίς λόγο.
- Πολλές φορές δημιουργούμε μόνοι μας συναισθηματικά "δηλητήρια": θλίψη, ενοχές, άγχος, ζήλια, οργή. Σταματήστε να ανάγετε όλα τα δυσάρεστα στη δική σας συμπεριφορά. Δεν φταίτε πάντα εσείς για όλα.