Κυριακή 29 Απριλίου 2012

My name is MANOLIOS and I am KRITIKOS! Ετσά !!!





Hey… γροικάτε μωρέ??
I’m neither a public service worker, nor a thief. I am a shepherd in the mountain of psiloritis.
And, I don’t drink tsikoudia everyday, only every night. I don’t say “opa” in my daily life , I say “inta ne more” . I don’t break plates in the weddings, I prefer shooting “balothies” with my gun. Oh and I don’t know Manouso, Sifalio, or Kostantis from Creta… I am joking… offcourse I know them!
I speak Greek and also its Cretan dialect very fluently, which is very very difficult. Most of the people from my island and my country speak at many foreign languages because they use them to have sex with the beautiful tourists girls from north europe that come here for the summer…
I believe in Κρητικάτσα… The entire world aspires to its ideals…
I can swim in the waters of over 500 cretan beaches, where I meet the beautiful north European girls that I have sex with them!
My island and my country is of exceptional beauty, and tradition. And my family is a sacred instkjfkdjk!
My name is Manolios…
And I am Κρητικόοοος…

πηγή: cretalive

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Τhe power of nature !!!

Η απόλυτη ηρεμία .... Like !!!                          



Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Μουσικές διαδρομές με ... In a manner of speaking ...

Από τα κομμάτια που με ταξιδεύουν ...



reinegr.blogspot.com

"12 ώρες για την Ελλάδα" ... από τις Βρυξέλλες με αγάπη !


Μία ξεχωριστή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, με τον τίτλο "12 ώρες για την Ελλάδα"  στο Halles de Schaerbeek, την Τετάρτη 16 Μαΐου, από τις 10 πμ ως τα μεσάνυχτα
Οι «12 ώρες για την Ελλάδα» αποτελούν μια πρωτοβουλία πολιτών με στόχο να σταλεί ένα μήνυμα ελπίδας και στήριξης στην Ελλάδα. 


Η εκδήλωση εντάσσεται στη δράση "Μαραθώνιος Οδύσσειας", μια προσπάθεια προβολής της Ελλάδας και του πολιτισμού της. 
Συμμετέχουν τα ελληνικά σχολεία, πολλοί φορείς, ενώ θεωρείται πιθανό να δώσει το "παρών" και ο Ζοζέ Μπαρόζο, κατά την έναρξη. 

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Μουσικές διαδρομές με ... "Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα"

Επιστροφή στη βάση μας και ... τα κεφάλια μέσα !!!
Ωραίες οι διακοπές, αλλά πάντα έρχεται το τέλος... σε αναμονή όμως των καλοκαιρινών !
Bonne nuit !!!          reine


Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Αντίο στην πιο λεβέντικη φωνή της Ελλάδας ! Καλό ταξίδι στον Δημήτρη Μητροπάνο !


Η μεγαλύτερη φωνή της Ελλάδας σίγησε ... η χροιά της φωνής του πάντα με συγκινούσε και με ταξίδευε... η σεμνή φυσιογνωμία του πάντα προκαλούσε τον θαυμασμό μου...
Πόσο λυπάμαι που δεν κατάφερα να τον ακούσω ζωντανά πριν κάτι βδομάδες ...

Αντίο Δημήτρη Μητροπάνο ...




Καλό Παράδεισο!

reinegr.blogspot.com

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Καλό Πάσχα !!!

Καλό Πάσχα σε όλους και χρόνια πολλά !



Το άγιο Φως της Ανάστασης ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας ! Καλή Ανάσταση !




Όσο για μας, τις γιορτές τις περνάμε στην αγαπημένη μας πατρίδα και για τον λόγο αυτό, όπως καταλάβατε, "υπολειτουργούμε"  :) 
Καλά να περάσετε ... και με το μαλακό το αρνάκι !!!\  reine

reinegr.blogspot.com

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Θέλει το παιδί σας ... παπάκι για το Πάσχα; Αγοράστε ... πλαστικό!!!

Την κακή συνήθεια της αγοράς ζώων (συνήθως κουνελιών και παπιών) ως δώρων για τις ημέρες του Πάσχα προμοτάρουν κάθε είδους έμποροι, νόμιμοι και παράνομοι, σε υπαίθριες αγορές και σε pet– shop.  

Αλήθεια έχετε δει ποτέ μικρά παιδάκια, που σίγουρα δεν έχουν καμιά ευθύνη για τις πράξεις τους, να καβαλάνε – λες και ανεβαίνουν σε γαϊδούρι – παπάκια και κουνελάκια, τα οποία κάποιος τους έδωσε ως δώρο αυτές τις «άγιες μέρες», επειδή τα είδαν στη βιτρίνα και τα ζήτησαν;
Διδάξτε στα παιδιά σας, ότι τα ζώα δεν είναι παιχνίδια, τα οποία μπορούμε να τα πετάξουμε, μόλις τα βαρεθούμε. Εξηγήστε τους με απλά λόγια, ότι όλα τα ζωάκια πεινούν, διψούν, πονούν και χαίρονται όπως ακριβώς και εμείς.

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Ηράκλειο : φτιάξτε μόνοι σας την καλύτερη λαμπάδα !


Εργαστήριο κατασκευής λαμπάδων διοργανώνει το εικαστικό εργαστήρι Άλφα3 - πολυχώρος τέχνης (Παπαναστασίου 215,Μεσαμπελιές) τη Μεγάλη Δευτέρα 9 και Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου από τις 5 ως τις 7 το απόγευμα.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η προσέγγιση μιας εποχικής κατασκευής με όσο το δυνατόν περισσότερους τρόπους. Αντιμετωπίζοντάς την δηλαδή όχι μόνο ως καταναλωτικό αντικείμενο αλλά διερευνώντας την ιστορία, το συμβολισμό αλλά και τη φόρμα, την αισθητική ισορροπία ή το πάντρεμα διαφορετικών υλικών ως επί το πλείστον φυσικών.
Απευθύνεται σε παιδιά και σε όσους νιώθουν παιδιά (από 6 ετών και κάτω απαραίτητη η γονική παρουσία). Κόστος συμμετοχής είναι 7 ευρώ το άτομο (σε περίπτωση που υπάρχουν αδέλφια η συμμετοχή είναι 5 ευρώ για κάθε παιδί).

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

"Άλλος άνθρωπος" ... η κοινωνική κουζίνα που χαρίζει χαμόγελα!

"Η ιδέα της κοινωνικής κουζίνας "Ο Άλλος Άνθρωπος

είναι μια κίνηση αλληλεγγύης και ένδειξης αγάπης προς τους συνανθρώπους μας,
με την ελπίδα να αφυπνιστούν συνειδήσεις
και να γίνουν και άλλες παρόμοιες δράσεις από άλλους ανθρώπους και ομάδες.

Δεν κάνουμε φιλανθρωπία, ούτε ελεημοσύνη.
Μαγειρεύουμε ζωντανά, τρώμε όλοι μαζί και ζούμε όλοι μαζί!

Ένα γεύμα με συνανθρώπους μας στο δρόμο. 
Έλα μαζί μας να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο όμορφη!"


Την έμπρακτη αλληλεγγύη  σε όσους συνανθρώπους μας το έχουν ανάγκη, δείχνει καθημερινά μια ομάδα εθελοντών, με τον όνομα « Άλλος Άνθρωπος»  η οποία προσφέρει  καθημερινά φαγητό σε διαφορές γωνιές της Αθήνας. Η ομάδα συγκεντρώνει φαγητό από εστιάτορες και ευαισθητοποιημένους πολίτες και στην συνέχεια με εθελοντές μάγειρες στήνει την υπαίθρια κουζίνα σε διάφορα σημεία και προσφέρει ένα πιάτο φαγητό σε όσους το έχουν ανάγκη.

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Reine blog ... κλείνουμε σήμερα 1 χρόνο !!! Χρόνια πολλά!

Πέρασε 1 χρόνος και δεν το καταλάβαμε καν !!! 
Αγαπημένο μου blog reine (c'est toi)  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!!! 


Ακριβώς πριν από ένα χρόνο, μου ήρθε η ιδέα για το blog, αλλά τότε δεν περίμενα πως αυτό θα γινόταν η αγαπημένη μου συνήθεια, ένας τρόπος έκφρασης και χαλάρωσης και κυρίως το μέσο για να κάνω πολλούς πολλούς φίλους...όλους εσάς που μας διαβάζετε και συνεχίζετε να μας στηρίζετε με κάθε τρόπο! 

Ήδη φτάσαμε στις 100.000 επισκέψεις, 260 τα εγγεγραμμένα μέλη του blog και άλλοι 400 fans της σελίδας μας στο Facebook (γιατί είμαστε και εκεί, τι θα γλυτώνατε ;;; )...... Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας !!! 
Stay tuned .... τα καλύτερα έρχονται !!!!   reine


reinegr.blogspot.com

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Πρωταπριλιά και καλό μήνα ! Ποια είναι η ιστορία της πρωταπριλιάς;;;

Πρωταπριλιά σήμερα, δεν πιστεύω να την πατήσατε, εεε;;;; Καλό μήνα σε όλους! Άντε κι όλο και πλησιάζει το καλοκαίρι !!!!

Τα ψέματα της Πρωταπριλιάς είναι ένα έθιμο που μας έχει έρθει από την Ευρώπη. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο που γεννήθηκε το έθιμο αυτό. Δύο από αυτές, όμως, είναι οι επικρατέστερες.

Από τους Κέλτες 
Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, το έθιμο ξεκίνησε από τους Κέλτες. Λαός της βορειοδυτικής Ευρώπης, οι Κέλτες, ήταν δεινοί ψαράδες. Η εποχή του ψαρέματος ξεκινούσε την 1η Απριλίου. Όσο καλοί ψαράδες όμως και να ήταν, την εποχή αυτή του χρόνου τα ψάρια πιάνονται δύσκολα. Έτσι και αυτοί, όπως προστάζει ο "κώδικας δεοντολογίας" των ψαράδων όλων των εποχών, έλεγαν ψέματα σχετικά με τα πόσα ψάρια είχαν πιάσει. Αυτή η συνήθεια, έγινε με το πέρασμα του χρόνου έθιμο.

Μουσικές διαδρομές με ...Rasta Susta από Ευριπίδη - Ελεονώρα !

Από τα καλύτερα!!! Ειδικά κι αν το ακούς LIVE ! Enjoy !!!



reinegr.blogspot.com