Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Θα φορέσεις κι εσύ ... μετρητή μπουκιάς ;;;


Αμερικανοί ερευνητές ανέπτυξαν μια συσκευή η οποία κυριολεκτικά μετράει τις μπουκιές μας και έτσι βοηθά κάποιον να ελέγχει το πόσο τρώει ώστε να μην ξεφεύγει και να διατηρεί την σιλουέτα του.

Μετρητής...μπουκιάς για τη διατήρηση της σιλουέτας σας!
Ο μετρητής
Την συσκευή που ονομάζεται Bite Counter κατασκεύασαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας και πιστεύουν ότι θα βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το βάρος τους και προσπαθούν να το ελέγξουν αλλά και όσους δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα αλλά θέλουν να διατηρήσουν την καλή σιλουέτα τους. Η συσκευή μοιάζει με ρολόι και φοριέται στο χέρι.
«Οι τελευταίες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να υποτιμούν τις ποσότητες τροφής που καταναλώνουν και οι παραδοσιακές μέθοδοι παρατήρησης και αυτο-ελέγχου έχει αποδειχθεί ότι αποτυγχάνουν. 

Τα πρώτα στοιχεία από την χρήση του Bite Counter δείχνουν ότι μπορεί να βοηθήσει στην καταμέτρηση της τροφής και των θερμίδων που καταναλώνει κάποιος.

Μικρά πιάτα και καθόλου «τηλεοπτικό» φαγητό

Παράλληλα στο συνέδριο Αμερικανικής Ψυχολογικής Ένωσης ο Μπράιαν Γουάσνικ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ, έκανε προτάσεις για να χάνει κάποιος εύκολα και χωρίς να ταλαιπωρείται.
Σύμφωνα με τον Γουάσνικ μικρές αλλαγές στον καθημερινό τρόπο ζωής μπορούν απλά και γρήγορα να μειώσουν το βάρος μας. 

Το να τοποθετούμε την τροφή μας σε μικρού μεγέθους σκεύη (πιάτα, μπολ κλπ) και το να μην καταναλώνουμε καθόλου τροφές όσο βρισκόμαστε μπροστά στην τηλεόραση είναι δύο από τις προτάσεις του καθηγητή. Όπως υποστηρίζει με αυτές τις δύο απλές κινήσεις μπορεί κάποιος να χάνει περίπου ένα κιλό τον μήνα. 
Φυσικά σημαντικό ρόλο παίζει και η αποφυγή ανθυγιεινών - παχυντικών τροφών.

source: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου