Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Κους κους....και κάλτσα στο ντεκολτέ


Πριν από τρία χρόνια, η Ρέιτσελ ντε Μπόερ εκμυστηρεύτηκε αυτό που δεν ομολογούσε ούτε στους φίλους της: επί χρόνια κοιμόταν φορώντας έναν παλιό στηθόδεσμο, στον οποίο είχε ράψει στη μέση παλιές της κάλτσες που είχε γεμίσει με ύφασμα. Κι αυτό για να αποφύγει τις ρυτίδεςστο ντεκολτέ της.
Σήμερα, η ιδέα της βρίσκεται ήδη στην παραγωγή και πωλείται σε 150 καταστήματα εσωρούχων στην Ολλανδία και το Βέλγιο, ενώ ενδιαφέρον έχουν επιδείξει και έμποροι από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Βρετανία και τη Γαλλία, αλλά και τις ΗΠΑ και τον Καναδά.
«Ξεκίνησε ως μυστικό, δεν ήθελα να μιλήσω για τις ρυτίδες μου ή για τον πρώτο στηθόδεσμο που έφτιαξα, που ήταν άσχημος», δήλωσε η ντε Μπόερ. «Αλλά κοιμόμουν έτσι επί επτά χρόνια και, όταν έγινα 40, το είπα στις φίλες μου, που παραδέχτηκαν ότι είχαν το ίδιο πρόβλημα».
Από περιέργεια οι φίλες της ζήτησαν να τους κατασκευάσει κι εκείνων ίδιους στηθόδεσμους κι έτσι η Ντε Μπόερ έφτιαξε πέντε εκδοχές αυτού που σήμερα αποκαλείται «La Decollette». Κάπως έτσι η πρώην μεσίτρια σταμάτησε να πουλάει σπίτια κι έγινε επιχειρηματίας.
Ο στηθόδεσμος αυτός είναι μόνο για χρήση στη διάρκεια της νύχτας γιατί κρατάει το στήθος στη θέση του αποτρέποντας τη συμπίεσή του, που, σύμφωνα με την Ντε Μπόερ, είναι αυτό που προκαλεί τις κάθετες ρυτίδες.
Η Ντε Μπόερ πούλησε πέρυσι 12.000 από τους στηθόδεσμους αυτούς, αξίας 50 ευρώ, που διατίθενται σε ένα μέγεθος. Αναμένεται ότι φέτος θα πουλήσει 25.000 και του χρόνου 50.000 τεμάχια.
source: ΑΠΕ/ΜΠΕ – Reuters
www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου