Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Μόδα... πλατφόρμες: το νέο must του καλοκαιριού


Mην κοιτάτε τον καιρό που μας κάνει τσαλιμάκια με συννεφιές και βροχούλες. Το καλοκαίρι φτάνει σε ένα μήνα και κάτι! Γι΄αυτό δεν έχετε παρά να ανεβάσετε τα χειμωνιάτικα παπούτσια στη ντουλάπα και να κατεβάσετε τις πλατφόρμες: το all time classic του καλοκαιριού.


Σε διάφορα σχήματα, υφάσματα, υλικά και σχέδια για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια, οι πλατφόρμες έρχονται για να δώσουν έναν άερα ανανέωσης και στυλ στην καθημερινή εμφάνιση σας.

Φέτος, η τάση της μόδας προτείνει πλατφόρμες με σόλες φτιαγμένες από σκοινί, ψάθα, φελλό, με απλό η καστόρινο ύφασμα, με δέρμα, από ξύλο, αλλά και διάφορα μεταλλικά στοιχεία.

Πολύ «must» είναι οι πλατφόρμες σε πολύ έντονα χρώματα (τιρκουάζ, φούξια κ.α) αλλά και το animal print. Ωστόσο all time classic συνταγή είναι οι peep toe πλατφόρμες ειδικά σε μαύρο χρώμα καθώς φοριούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Χρήσιμα tips για να φορέσετε το αγαπημένο σας σχέδιο πλατφόρμας χωρίς να σας… «φορέσει»!

  • Πλατφόρμες με λουράκι στον αστράγαλο: καλό είναι να μην τις φοράτε με μακρύ παντελόνι. Ή με κάπρι ή με μίνι. Οι γυναίκες με πιο χοντρή γάμπα, καλό είναι να τις αποφεύγουν.
  • Πλατφόρμες που το μήκος τους ανεβαίνει μέχρι τον αστράγαλο: όσο ανεβαίνει το μήκος του παπουτσιού να ανεβαίνει και το μήκος της φούστας ή του φορέματος. Εδώ δεν θέλει καθόλου παντελόνι αλλά ούτε και βερμούδα. Θέλει κάτι πιο σικάτο.
  • Πλατφόρμες με μακριά κορδόνια που δένουν γύρω από τη γάμπα: αν μια γυναίκα έχει χοντρή γάμπα ή είναι μετρίου αναστήματος, καλό είναι να μην τις προτιμήσει. Δεν κολακεύουν γιατί όσο ανεβαίνει το κορδόνι, μικραίνει το ύψος και το πόδι μιας γυναίκας μετρίου αναστήματος.
* Τώρα αν θέλετε να τις φορέσετε οπωσδήποτε, απλά δέστε το κορδόνι από πίσω σε φιόγκο*
  • Μυτερές πλατφόρμες: είναι της μόδας φέτος αλλά είναι και δυσκολοφόρετες. Συνδυάστε τες με τελείως αυστηρό ντύσιμο.
  • Πλατφόρμες hippie: η απόλυτη φετινή καλοκαιρινή τάση. Φοριέται με κοντό σορτς ή μίνι φούστα ή πολύ κοντό φόρεμα. Επειδή είναι πολύχρωμες, το ρούχο που θα φορέσουμε καλό είναι να έχει όμοιο χρώμα με ΕΝΑ από τα χρώματα της πολύχρωμης πλατφόρμας μας.
  • Εμπριμέ πλατφόρμες: είναι το πιο ευκολοφόρετο σχέδιο από το πρωί μέχρι το βράδυ.
source: www.star.gr
photo: Themi's and Martha's shoes, Κωλέττη 42, ύψος City Gate, Θεσ/νικη, τηλ. 2310.520027

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου