Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Καταργείται η επιλογή δεύτερης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά - Αντιδράσεις εκπαιδευτικών ΠΕ05 κ ΠΕ07

H συγκεκριμένη ανάρτηση αφορά σε ένα σημαντικότατο ζήτημα για μας, (και κυρίως για τους μαθητές), τη διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά σχολεία. 
Ας ενημερωθούμε λοιπόν και μετά...τα συμπεράσματα δικά σας!   reine 


Καταργείται η επιλογή β' ξένης γλώσσας στο δημόσιο σχολείο!

Κατά συνέπεια, το κάθε δημοτικό σχολείο θα χαρακτηριστεί άπαξ και δια παντός γαλλόφωνο ή γερμανόφωνο.Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει με τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών στο δημόσιο σχολείο.

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Φ 12 /518/61284/Γ1/27-05-2011 του ΥΠΔΒΜΘ από τη σχολική χρονιά 2011-2012 και για τα επόμενα σχολικά έτη, θα διδάσκεται στα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας, εκτός από τα Αγγλικά MIA KAI MONO δεύτερη ξένη γλώσσα, την οποία θα επιλέξει η πλειοψηφία των γονέων και κηδεμόνων με δήλωσή της.

Κατά συνέπεια, το κάθε δημοτικό σχολείο θα χαρακτηριστεί άπαξ και δια παντός γαλλόφωνο ή γερμανόφωνο.

Πρώτα θύματα αυτής της Υπουργικής Απόφασης είναι οι μαθητές της φετινής Ε’ τάξης που εξαναγκάζονται από την επόμενη σχολική χρονιά 2011-2012 να παρακολουθήσουν άλλη 2η ξένη γλώσσα από αυτήν που επέλεξαν και διδάχθηκαν μία ολόκληρη σχολική χρονιά.

Συνέπειες αυτής της Υπουργικής Απόφασης είναι:
1. Η επιβολή της 2ης ξένης γλώσσας και όχι η επιλογή που αποτελεί βασικό κίνητρο μάθησης.
2. Η αναγκαστική μετακίνηση των παιδιών σε άλλο σχολείο στην περίπτωση που η επιλογή τους δεν είναι σύμφωνη με τη 2η ξένη γλώσσα του σχολείου φοίτησης.
3. Η εκμάθηση και διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας δεν θα είναι αποτελεσματική καθώς τα τμήματα θα είναι πολυπληθέστερα.
4. Η εξαγγελθείσα σύνδεση της διδασκαλίας με την απόκτηση ενός διπλώματος/πιστοποίησης 2ης ξένης γλώσσας δεν θα είναι εφικτή.Με άλλα λόγια, οι γονείς καλούνται να χρηματοδοτήσουν την εκμάθηση της 2ης ξένης γλώσσας σε εποχές ιδιαίτερα δύσκολες.
Ζητάμε την ενεργητική στήριξή σας για την ΑΝΑΚΛΗΣΗ αυτής της άδικης και αντιπαιδαγωγικής Υπουργικής απόφασης που θα αποβεί εις βάρος των παιδιών!
Οι επιστημονικές ενώσεις των καθηγητών Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας 

Στο Ηράκλειο έγινε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας από εκπαιδευτικούς γαλλικής και γερμανική γλώσσας με τον Περιφερειακό Διαυθυντή Εκπαίδευσης κο. Απόστολο Κλινάκη ο οποίος δεσμεύτηκε να μεταβιβάσει τις απόψεις μας στο Υπουργείο και εκκρεμεί συνάντηση με τους Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων.

article: reinegr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου