Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Black Forest Mousse...Κόλαση !

Τι το ήθελα το σερφάρισμα μεσημεριάτικα;;; Έπεσε το μάτι μου στην παρακάτω συνταγή και με το ζόρι κρατιέμαι από το να πάω στο super market, να αγοράσω τα υλικά και ...να την εκτελέσω (στην κυριολεξία) ! Για τους τυχερούς που έχουν και χρόνο και τα υλικά στο σπίτι, προτείνω να αφήσουν αμέσως ό,τι κάνουν και να ετοιμάσουν τη MOUSSE - ΚΟΛΑΣΗ !!!


Συστατικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι γάλα 1% (ή όσο χρειάζεται για τη δόση της κρέμας σοκολάτας)
  • 1 πακέτο κρέμα σοκολάτας άνθρος αραβοσίτου στιγμής
  • 240 γρ. σαντιγί
  • ΓΕΜΙΣΗ ΚΕΡΑΣΙ: 2 φλτιζάνια φρέσκα κεράσια
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κ.σ κορν φλάουρ
  • 16 γεμιστά μπισκότα (τύπου oreo
  • Τρόπος μαγειρέματος
  • 1.     Ετοίμασε την κρέμα σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
    2.     Στη συνέχεια πρόσθεσε στην κρέμα σου 1 φλιτζάνι σαντιγί
    3.     Τρίψε τα μπισκότα σου σε κομματάκια και ανακάτεψε και αυτά μέσα στη μους σου
    4.     Στο μεταξύ βάλε σε κατσαρολάκι τα κεράσια με το νερό να πάρουν μια βράση
    5.     Ανακάτεψε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και πρόσθεσέ τη στα κεράσια ανακατεύοντας ζωηρά
    6.     Άφησε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει καλά
    7.     Μοίρασε το μείγμα της σοκολάτας σε 6 χαμηλά και φαρδιά γυάλινα ποτήρια. Βάλε μια στρώση από τη σοκολάτα
    8.     Συμπλήρωσε από πάνω με σαντιγί και κάτι περισσότερο από τη μισή γέμιση με κεράσι
    9.     Συνέχισε την ίδια διαδικασία τελειώνοντας με σαντιγί και τριμμένο μπισκότο

    σssource: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου