Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

H σχέση του καπνίσματος με την απώλεια βάρους


Η μόδα προειδοποιεί: Το κάπνισμα βοηθάει στη μείωση του βάρους
Σύμφωνα με μία καινούρια έρευνα, όλο και περισσότερα κορίτσια έχουν σαν πρότυπο τα διεθνή top models και ειδικά εκείνες με υπερβολικά αδύνατο σωματότυπο όπως η Kate Moss.

Το παράξενο δεν είναι αυτό, αλλά οι συνήθειες που αναπτύσσουν τα νεαρά κορίτσια προκειμένου να μοιάσουν στα είδωλά τους, καθώς οι μελέτες δείχνουν πως η εμμονή με το βάρος συνδέεται άμεσα με το κάπνισμα.


Πιο συγκεκριμένα, ο Dr. Kaori Honjo, λέει μεταξύ άλλων:

«πρόκειται για την πρώτη έρευνα που εξετάζει τη σημασία του να είναι κανείς λεπτός και κατά πόσο επηρεάζει τη συμπεριφορά του. Σχετικά με το κάπνισμα, υπάρχει η πιθανότητα ένα κορίτσι να πιστεύει ότι το κάπνισμα προωθεί τη μείωση βάρους γι' αυτό και να εθίζεται σε αυτήν την επιβλαβή συνήθεια. Μέσω της δίαιτας και του καπνίσματος, τα σύγχρονα κορίτσια δείχνουν να πιστεύουν πως μπορούν να ελέγξουν το βάρος τους, κάτι πολύ εσφαλμένο. Άλλη άποψη που υπάρχει υποστηρίζει πως το κάπνισμα συγκαταλέγεται σε μία ευρύτερη γκάμα ανθυγιεινών συνηθειών, γι' αυτό και θα πρέπει να εντείνουμε τα προγράμματα που ενημερώνουν και προστατεύουν την υγεία των νεαρών ατόμων».

Αγαπήστε το σώμα σας, βελτιώστε τις διατροφικές σας συνήθειες και ενημερωθείτε για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος προτού υιοθετήσετε κάποιο από τα παραπάνω μοτίβα συμπεριφοράς.

source: queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου