Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Άγχος... έξω από εδώ !!!

Άγχος. Μέρος της καθημερινότητας μας δυστυχώς. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για να το διώξουμε έστω και για λίγο από την ζωή μας;


Φανταστείτε το ακόλουθο σενάριο: Είναι Δευτέρα, το ξυπνητήρι δεν έχει χτυπήσει στην ώρα του, όλο το Σαββατοκύριακο τσακωνόσασταν με το έτερο ήμισυ, το γάλα στο ψυγείο έχει λήξει, φεύγετε για το γραφείο χωρίς καφέ και το αυτοκίνητο δεν ξεκινάει. Όταν επιτέλους φτάνετε στο γραφείο, ο διευθυντής αφήνει στο γραφείο σας ένα επείγον project που πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα κι εσείς αισθάνεστε το στρες να χτυπάει κόκκινο. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να ηρεμούσατε με όλες τις συμβουλές που ακούμε κατά καιρούς: ένα ζεστό μπάνιο, μια απόδραση το Σαββατοκύριακο κ.ο.κ. 

Τι κάνετε όμως όταν έχετε μόνο 5 λεπτά;

Παρακολουθήστε ένα αστείο βίντεο.

Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να παραμείνετε αγχωμένοι όταν γελάτε με την ψυχή σας. Αν γνωρίζετε ότι κάποιο συγκεκριμένο βίντεο, ανέκδοτο ή φωτογραφία σάς κάνει να ξεκαρδίζεστε απ’ τα γέλια, μη διστάσετε να το αναζητήσετε. Θα δείτε ότι μετά από αυτό το 5λεπτο γέλιου θα επιστρέψετε στην εργασία σας (ή σε ό,τι άλλο σας προκαλεί τόσο άγχος) πιο δυνατοί κι έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες.

Κάντε μια γρήγορη βόλτα

Ακόμη κι αν έχετε στη διάθεσή σας μόνο 5 λεπτά, πηγαίνετε μια σύντομη βόλτα, έστω κι αν είναι από το υπνοδωμάτιο στον κήπο. Το ζητούμενο είναι να απομακρυνθείτε από την πηγή του άγχους σας και να ηρεμήσετε. Λίγα λεπτά ηρεμίας είναι το μόνο που χρειάζεστε για να βάλετε τις σκέψεις σας σε μια σειρά.


Δώστε γροθιά στο μαξιλάρι!

Ανάλογα με το πού βρίσκεστε εκείνη τη στιγμή, δοκιμάστε να ρίξετε μια δυο γροθιές στο μαξιλάρι. Με κάθε γροθιά αισθανθείτε το άγχος να σας αφήνει. Προσοχή: Δοκιμάστε την πρακτική στο σπίτι κι όχι στο γραφείο. Δεν θέλετε να «μπερδέψετε» το μαξιλάρι με τον συνάδελφο ή το αφεντικό που σας στρεσάρει! Ή μήπως θέλετε;

source: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου