Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Η σύγχρονη μητέρα ... δεν παίρνει ανάσα!!!

Δουλεύουν πάνω από 70 ώρες την εβδομάδα και χωρίς να πληρώνονται. Πρόκειται για τις σύγχρονες νέες μητέρες, οι οποίες, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση, από τη στιγμή που φεύγουν από τη δουλειά τους, συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι τα μεσάνυχτα, προσπαθώντας να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των επιπλέον ρόλων τους, ως συζύγους και μητέρες. 

Επακόλουθο: μία στις τρεις κοιμάται λιγότερο από έξι ώρες κάθε βράδυ, ενώ το 83% δεν έχουν ούτε καν μία ώρα την ημέρα για να την αφιερώσουν στον εαυτό τους, αναφέρει η εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ».

Δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν 3.000 μητέρες με τουλάχιστον ένα παιδί ηλικίας κάτω των 16 ετών, έδειξε πως στο καθάρισμα του σπιτιού και το μαγείρεμα δαπανούν τον περισσότερο χρόνο, δηλαδή κατά μέσον όρο 1 ώρα και 9 λεπτά την ημέρα.

 Στη συνέχεια χρειάζονται 63 λεπτά για την καθαριότητα που αφορά στα παιδιά, 61 λεπτά για το πλύσιμο, άπλωμα και μάζεμα των ρούχων, 55 λεπτά για να ετοιμάσουν τα παιδιά για το σχολείο (μαζί με το πρωινό γεύμα), 53 λεπτά για να τα ετοιμάσουν για ύπνο (μαζί με το βραδινό γεύμα) και 47 λεπτά για να ελέγξουν τα μαθήματά τους ή να τα διαβάσουν, εάν ειδικά είναι μικρά, ή να τα πάνε σε διάφορες εξωσχολικές δραστηριότητες.

source: newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου