Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

H δίαιτα... θέλει και τα διαλείματά της


H δίαιτα με διαλείμματα είναι πιο αποτελεσματική. Έρευνα που παρουσιάστηκε σε Πανευρωπαϊκό Συνέδριο, έδειξε πως η δίαιτα εναλλασσόμενων θερμίδων επιφέρει μεγαλύτερη απώλεια βάρους από ότι μια σταθερά υποθερμιδική δίαιτα.
Πολλές φορές έχουμε διαπιστώσει πως στην αρχή μιας δίαιτας χάνουμε περισσότερα κιλά, ενώ στη συνέχεια τα κιλά φεύγουν με μεγαλύτερη δυσκολία.Αυτό έχει να κάνει τόσο με προσαρμοστικούς μεταβολικούς μηχανισμούς του ανθρώπινου σώματος, όσο και με πιθανή υπερκατανάλωση τροφής.
Μια ομάδα μελετητών από την Αυστραλία εφάρμοσαν σε μια ομάδα παχύσαρκων ασθενών ένα υποθερμιδικό διαιτολόγιο με σταθερές θερμίδες, και σε μια άλλη ομάδα μια δίαιτα με εναλλασσόμενες θερμίδες. Μάλιστα, το πρώτο διαιτολόγιο περιείχε 30% λιγότερες θερμίδες από το δεύτερο.
Τα αποτελέσματα ήταν αναπάντεχα. Η δεύτερη ομάδα, που ακολούθησε τη δίαιτα με τις εναλλασσόμενες θερμίδες έχασε περισσότερα κιλά από τη πρώτη και μάλιστα το 101% της προσδοκώμενης απώλειας, ενώ η πρώτη, με την πιο αυστηρή δίαιτα, μετά βίας έφτασε το 63% σε 24 εβδομάδες.

  source: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου