Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Τι να φάει το παιδί στην παραλία ... sos tips για γονείς!


Τα καλύτερα σνακ που μπορείτε να προσφέρετε στα παιδιά σας, πριν και μετά τις βουτιές στη θάλασσα.

Το καλοκαίρι δεν είναι τυχαία η αγαπημένη εποχή των παιδιών. Τα σχολεία κλείνουν, οι διακοπές ξεκινούν και η θάλασσα τα περιμένει για ατελείωτες βουτιές και παιχνίδια με φίλους. 

Μεταξύ όλων αυτών, όμως, η διατροφή τους παραμένει ένα από τα σημαντικότερα θέματα που πρέπει όλοι οι γονείς να προσέχουν, παρά τους χαλαρούς ρυθμούς και τη τεμπελιά του καλοκαιριού. Το παρακάτω στοιχειώδες πρόγραμμα προτείνεται από εξειδικευμένους διατροφολόγους και πρέπει να αποτελεί πρότυπο για κάθε γονέα, με τις όποιες μικρές μετατροπές και προσθήκες θέλει να κάνει, ανάλογα με τις περιστάσεις και τις ανάγκες του μικρού του.

Τρεις ώρες πριν τη παραλία, ενδείκνυται ένα πλήρες γεύμα μεσαίας θερμιδικής αξίας (250-450 θερμίδες), ώστε να του δώσει ενέργεια για τα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν. Αυτό μπορεί να είναι γάλα με δημητριακά, ένα τοστ με χυμό ή γάλα, ένα αβγό βραστό με 2 φρυγανιές 
ή το εκάστοτε μεσημεριανό γεύμα, αν πάτε για μπάνιο το απόγευμα.
 Όταν πάτε στη παραλία, καλό είναι να έχετε μαζί σας νερό, ειδικά αν βρίσκεστε εκεί το διάστημα 12.00 με 15.00 που η ακτινοβολία είναι έντονη και η αφυδάτωση παραμονεύει. Εκτός από νερό, το οποίο πρέπει να πίνει το παιδί σας ανά ώρα, μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα ποτήρι χυμό (φυσικό ή συσκευασμένο χωρίς συντηρητικά), ένα ποτήρι πράσινο τσάι με γεύσεις ή ένα light αναψυκτικό.

Αν μείνετε αρκετή ώρα στη παραλία, θα πρέπει να έχετε εφοδιαστεί με ορισμένα σνακ σε περίπτωση που το παιδί πεινάσει, κάτι σίγουρο δηλαδή, ώστε να καταναλώνονται ανά 2 με 3 ώρες. Αυτά τα σνακ μπορούν να είναι μερικά κράκερ, κριτσίνια, 1 μπάρα δημητριακών, 2-3 φρούτα, η ένα τοστ.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να θυμάστε πως το φαγητό στη παραλία δεν είναι για χόρταση, και πρέπει ότι πάρετε μαζί σας να είναι μικρό σε ποσότητα και φτωχό σε λιπαρά, έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος αϋπνίας και η κατανάλωσή τους να γίνεται σε διάστημα 2 με 3 ωρών.

source: queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου