Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Οι παραδεισένιες παραλίες στο 2ο πόδι της Χαλκιδικής !!!

Η αλήθεια είναι πως είτε πρώτο, είτε δεύτερο πόδι.... LIKE CHALKIDIKI NOWHERE!!!! reine


                                      
Τιρκουάζ νερά και φυσικοί ορμίσκοι που μοιάζουν να μεταφέρθηκαν από κάποιο νησί του Ιονίου. Καταπράσινες διαδρομές και πευκόφυτα μονοπάτια με «βουνίσια» αίσθηση. Κοσμοπολίτικα beach bars και ερημικές παραλίες για κάθε καλοκαιρινή διάθεση. Η Χαλκιδική μοιάζει να μάζεψε σε… τρεις μακρόστενες δόσεις όλα τα παραπάνω highlights κάθε ελληνικής γωνιάς, κι όμως καταφέρνει να διατηρεί την δική της προσωπικότητα - γι’ αυτό άλλωστε είναι ο προορισμός με τους περισσότερους… πιστούς: Οι μυημένοι στους ρυθμούς, τα χρώματα και τις γεύσεις της ξέρουμε τι έκαναν πέρυσι το καλοκαίρι, ξέρουμε τι θα κάνουν αυτό το καλοκαίρι, και το επόμενο και το μεθεπόμενο…





Το δίλημμα που βασανίζει τους… Χαλκ(ε)ιδικούς ωστόσο είναι το εξής: Κασσάνδρα ή Σιθωνία; Πρώτο ή δεύτερο πόδι;  Όσο τον Αύγουστο η Κασσάνδρα «βουλιάζει» από τουρίστες και κοσμοπολίτικη ζωή, η Σιθωνία διατηρεί την γοητεία της ζεν απομόνωσης, προσφέρει στο πιάτο τις υπέροχες παραλίες της και συνεχίζει να κινείται σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, χωρίς να τις λείπουν τα ολοζώντανα beach bars και οι γαστριμαργικές οάσεις ανάμεσα στα γραφικά της ψαροχώρια. Επομένως, αυτήν την περίοδο, ειδικά αν προτιμάτε περισσότερη ηρεμία, ... το δίλημμα λύνεται από πρώτο χέρι και… δεύτερο πόδι. 


Best of… παραλίες Σιθωνίας 

*Παράδεισος 
Πολύ κοντά στην «πύλη» του δεύτερου ποδιού, την γραφική Νικήτη, η παραλία του Παραδείσου τιμά το όνομά της, ρίχνοντας σκιές από τα πεύκα που φτάνουν μέχρι την παραλία και σχηματίζοντας «γλυπτά» λείων σμιλεμένων βράχων για να ντύσει τα τιρκουάζ νερά της. 

*Ελιά 
Πολύ κοντά βρίσκεται άλλο ένα γαλαζοπράσινο κρυστάλλινο καταφύγιο, αυτό της Ελιάς, που «κερνάει» ρηχές βουτιές και παχιά άμμο σε πιο οργανωμένο πακέτο με ξαπλώστρες και beach bars. 

*Πόρτο Κουφό 
Το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Ελλάδας προστατεύεται από δύο επιβλητικούς βράχους και είναι ιδανικό για ουζάκι και φρέσκα θαλασσινά μετά τις βουτιές σας, στα ψαροταβερνάκια με θέα τα καΐκια και την ελληνική φύση που προφανώς είχε έμπνευση. 

*Καλαμίτσι 
Σχεδόν στα… ακροδάχτυλα του δεύτερου ποδιού, κοντά στην low-profile Συκιά, το Καλαμίτσι διαθέτει ψιλή άμμο, καταγάλανα νερά και ένα μικρό νησάκι σε απόσταση αναπνοής που προκαλεί για… στοιχήματα ύπτιου και πεταλούδας μέχρι τις όχθες του. 

*Καβουρότρυπες 
Από τις ανατολικές ακτές του δεύτερου ποδιού ξεχωρίζουν οι όμορφες Καβουρότρυπες, με το διασκεδαστικό όνομα, τους βραχώδεις ορμίσκους, τις τούφες βλάστησης που φτάνουν στην θάλασσα και ένα από τα αγαπημένα καταφύγια γυμνιστών σε έναν προστατευμένο κολπίσκο τους. 

*Καρύδι 
Εδώ οι βουτιές παίρνουν… χολυγουντιανό χρώμα. Κοντά στην «jazz» Βουρβουρού, οι λευκοί βράχοι ξεφυτρώνουν μέσα από νερά πάνω στα οποία καθρεφτίζεσαι άνετα, ενώ οι ρομαντικοί τύποι θα βρουν εδώ το ιδανικό «δραματικό» σκηνικό για ένα ηλιοβασίλεμα που κόβει την ανάσα. 

*Αρμενιστής 
Το μεγαλύτερο camping spot της Χαλκιδικής βρίσκεται εδώ και συνδυάζει ιδανικά τα beach bars, την χαλαρή διασκέδαση και τις φυσιολατρικές απολαύσεις. Οι παραλίες του Αρμενιστή διαθέτουν λευκή άμμο υπό την θέα της ορεινής βλάστησης – βουτιά και συγχώριο! 




Το καλοκαίρι δεν τελείωσε ακόμα!!! Η Χαλκιδική λοιπόν σας περιμένει, έτοιμη να μαγέψει και εσάς :)


απόσπασμα και photos από www.in2life.gr

5 σχόλια:

  1. καλημέρα
    πω πω τέλεια όλα!!
    αχ ανάσανα -μ' έχει φάει η μαρμάγκα και δε βλέπω φως για φέτος.
    καλό μεσημέρι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έχω ψάξει διεξοδικά σου λέω και έχω καταλήξει πως η χαλκιδική δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απο τις παραλίες του Μέξικο και της καραιβικής. Στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι η "ζεν" ηρεμία του δεύτερου ποδιού. Στις περισσότερες παραλίες πλέον, ειδικά στο καλαμίτσι και καβουρότρυπες, δεν βρίσκεις μέρος να κάτσεις.. Πάνε προ πολλού δυστυχώς οι "ερημικές καβάτζες" της Σιθωνίας. Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συμφωνησω μαζι σου Lyriel!!! Οι παραλιες της Χαλκιδικης δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα...!!!Με το καταγαλανο νερο τους, τις ατελειωτες αμμουδιες τους και το απεραντο πρασινο :)Οσο για την ηρεμια...οντως τα τελευταια χρονια εχει αρχισει να χανει αυτο το προσον και το 2ο ποδι...απλα ακομα το θεωρω λιγο πιο ηρεμο απο πλευρας νυχτερινης διασκεδασης! Επισης, στο 2ο ποδι, αν ξερεις κιολας, μπορεις να βρεις και παραλιες που δεν θα εχει κοσμοσυρροη...σε αντιθεση με το 1ο ποδι, που ειδικα τον Αυγουστο βουλιαζει παντου απο κοσμο!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα θα ηθελα φετος να παω χαλκιδικη δευτεδο ποδι.Θςλω καπου ησυχα να μεινω ισως σε καποιο χωριο με ωραια παραλια.Μηπως μπορειτε να με βοηθησετε γιατι δεν εχω ιδεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπερα θα ηθελα φετος να παω χαλκιδικη δευτεδο ποδι.Θςλω καπου ησυχα να μεινω ισως σε καποιο χωριο με ωραια παραλια.Μηπως μπορειτε να με βοηθησετε γιατι δεν εχω ιδεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή