Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011

Πως να πείσεις το αφεντικό σου... πως το σερφάρισμα στο γραφείο κάνει καλό!


Σερφάροντας στα κύματα του γραφείου
Πατάτε το minimize έντρομοι κάθε φορά που ακούτε τα βήματα του προϊσταμένου σας;;; Kαι, όταν πλησιάζει απειλητικά σε σημείο από το οποίο έχει οπτική επαφή με την οθόνη του υπολογιστή σας . . . νιώθετε να καταφθάνει, μαζί του, και η επίπληξη για το άσπρο -μπλε παράθυρο που έχετε ανοίξει (και δεν είναι φωτογραφία από κάποιο Κυκλαδίτικο σπίτι αλλά το facebook) ;;; Ακόμα και αν πάρει το σοβαρό του ύφος και ξεστομίσει την παρατήρηση που αρμόζει στην επαγγελματική σας στάση που στο νου του είναι συνώνυμη του ότι χαζεύετε αλλάξτε του την γνώμη. Πώς

Εξηγώντας του πως μια πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης κατέληξε στο συμπέρασμα πως ένα γρήγορο tweet στα διαλείμματα από την πιεστική και απαιτητική εργασία, ανάμεσα στα meetings και στα deadline-καταπέλτες κάνει καλό και σε εσάς και στην εταιρεία σας. Σύμφωνα με την μελέτη τους αν το 15% του χρόνου εργασίας δαπανάται σε social networking και σερφάρισμα γενικώς η απόδοση αυξάνεται κατά 9%. Και εκείνοι που, θεωρητικά, χαζεύουν είναι πιο παραγωγικοί από τους πιο «επιμελείς» συναδέλφους τους.
 Αυτό προκύπτει από το γεγονός πως τα μικροδιαλείματα, μαζί με την πεποίθηση πως ο εργοδότης σας σας δείχνει εμπιστοσύνη σχετικά με την κατανομή του χρόνου σας εντός γραφείου βοηθάει στην καλύτερη απόδοση. Και όσο πιο διασκεδαστικά σας αποσπάει το internet, τόσο πιο παραγωγικοί γίνεστε.

Και, για να τα πάτε ακόμα καλύτερα, στη δουλειά σας ιδού και μερικά tips:

- Γίνετε μέλος στο linkedin.com. Σκεφτείτε το σαν το ηλεκτρονικό βιογραφικό σας και χρησιμοποιείστε τα forums για να επικοινωνήσετε με άλλους επαγγελματίες από τον τομέα σας κερδίζοντας updates, ενημερώσεις και ακούγοντας άλλες γνώμες σε ταχύτερους ρυθμούς.

- Αξιοποιήστε τα Google Alerts και ενημερωθείτε πρώτοι για όσα σας απασχολούν στον εργασιακό σας τομέα και βρεθείτε ένα βήμα μπροστά από εκείνους που ακόμα ψάχνουν.

- Aκολουθήστε εταιρείες και οργανισμούς σχετικούς με το αντικείμενό σας στο twitter και λάβετε τις ενημερώσεις τους, μαζεμένες σε μια σελίδα.  

source: queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου