Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Θετική σκέψη ... και απογειώστε την ψυχολογία σας!


Είναι γεγονός ότι ζούμε σε δύσκολους καιρούς και κατά συνέπεια, η ψυχολογία μας επηρεάζεται αρνητικά. Ωστόσο, δεν πρέπει να χάνετε την αισιοδοξία σας και φυσικά, δεν πρέπει να χάνετε ούτε την ελπίδα ότι τα πράγματα–όπως και να είναι τη δεδομένη στιγμή-θα αλλάξουν προς το καλύτερο.
H θετική σκέψη αποτελεί κινητήριο μοχλό για μια καλύτερη ζωή
, βελτιώνει τη διάθεσή σας, τη ψυχολογία σας, τις πράξεις σας, τη συμπεριφορά σας και φυσικά, συμβάλλει στη βελτίωση της εικόνας σας και προς τον ίδιο σας τον εαυτό και προς τους άλλους. Η θετική αντίληψη και εικόνα των πραγμάτων είναι αυτή που μας βοηθά να ορθοποδήσουμε, μας δίνει θάρρος και κουράγιο να συνεχίσουμε τη ζωή μας. Ούτως ή άλλως, όλοι γνωρίζουμε ότι το μέλλον είναι αβέβαιο και η ζωή μας είναι ήδη αρκετά πολύπλοκη. Είναι λογικό να έχουμε και τις στιγμές που απογοητευόμαστε, όμως όσο μπορούμε πρέπει να διατηρούμε την αισιοδοξία μας, ακόμα και όταν όλοι οι άλλοι γύρω μας είναι αρνητικοί. Να θυμάστε ότι πάνω από όλα, πρέπει εσείς οι ίδιοι να βοηθάτε τον εαυτό σας, για να σας βοηθήσει και αυτός. Δώστε κίνητρα στη ζωή σας, σκεφτείτε και πράττετε με αισιοδοξία και να θυμάστε το παρακάτω τρίπτυχο ζωής, έτσι ακριβώς όπως το όρισε ο αρχαίος συγγραφέας, Θουκυδίδης: «Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον». (ευτυχισμένοι είναι ελεύθεροι και οι ελεύθεροι είναι οι γενναίοι ή αλλιώς Δύναμη= ελευθερία =ευδαιμονία).

source: myworld.gr

3 σχόλια:

  1. έχουμε χάσει ένα γατούλι μας απο την κυριακή το βράδυ προσπαθώ να μη σβήσει η επλίδα μέσα μου κάνουμε τα πάντα για να το βρούμε..παλέυω να σκέφτομαι θετικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωωωχ...κριμα κοριτσακι μου!!! Ελπιζω πολυ συντομα να το εχετε παλι κοντα σας...μεχρι τοτε, ναι η θετικη σκεψη παντα βοηθαει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σε ευχαριστώ πολύ καλή μου....για όλα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή