Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Mία ώρα τηλεόραση την ημέρα αρκεί για να κάνει κακό στην υγεία!!!


Μία ώρα τηλεόρασης τη μέρα ισοδυναμεί με το κάπνισμα δύο τσιγάρων, αφαιρώντας, μάλιστα, 22 λεπτά από τη διάρκεια ζώης σου!

Για την πραγματοποίηση της έρευνας χρησιμοποιήθηκε δείγμα 11.000 ανθρώπων ηλικίας 25 ετών και άνω. Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με το πόση ώρα τη μέρα παρακολουθούν τηλεόραση και στη συνέχεια έγινε σύγκριση των αποτελεσμάτων με τον εθνικό πληθυσμό και τα στοιχεία θνησιμότητας.
Τα αποτελέσματα της έρευνα έδειξαν ότι όσοι παρακολουθούν τηλεόραση για περίπου 6 ώρες τη μέρα ζουν κατά μέσο όρο 5 χρόνια λιγότερο από αυτούς που δεν παρακολουθούν!
Φυσικά, δεν είναι η τηλεόραση αυτή καθεαυτή που βλάπτει, αλλά ένας συνδυασμός πραγμάτων. Ο Dr. David L. Katz, του Yale University School of Medicine εξηγεί: 

"Κατά κανόνα, όσο περισσότερη ώρα βλέπουμε τηλεόραση, τόσο περισσότερο φαγητό καταναλώνουμε αλόγιστα μπροστά στην τηλεόραση και τόσο λιγότερο ασκούμαστε. Περισσότερο φαγητό και λιγότερη σωματική άσκηση αυξάνουν τον κίνδυνο για παχυσαρκία, διαβήτη, καρδιακές παθήσεις ή ακόμα και καρκίνο. Μία άλλη εξήγηση μπορεί να είναι ότι η πολύωρη παρακολούθηση τηλεόρασης συχνά σχετίζεται με περιπτώσεις μοναχικότητας ή κατάθλιψης που ενδεχομένως να αποτελούν τις πραγματικές αιτίες της πρόωρης θνησιμότητας".

source: techgear.gr

4 σχόλια:

  1. Δεν έχω τηλεόραση. Μάλλον έχω τη συσκευή αλλά συνδεδεμένη με το dvd. Εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σε ευχαριστώ που πέρασες απο το μπλογκ μου!!!που ξέρεις μπορει αυτή τη φορά να κερδίσεις κάτι!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περνάω τακτικά...γιατι μου αρεσει :)Λες να αλλαξει η τυχη μου;;; xaxaxaxa θα εισαι γουρλου τοτε :P
    summertime blues: και τηλεοραση εχω, και με τις ωρες αναμμενη (αν κ τις περισσοτερες φορες απλα ακουω κ κανω αλλες δουλειες!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή