Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

10 λόγοι για να ψάχνουμε ... γυμναστήριο!

Ανήκετε μήπως κι εσείς στην κατηγορία, ονόματι: "Γυμναστική;;; άστο από Δευτέρα!" {μεταξύ μας, κι εγώ!}. 
Κακώς όμως κακώς....για όσους λοιπόν αποφεύγουμε συστηματικά την άσκηση, ας δούμε μαζί τους 10 λόγους για να μην το κάνουμε και μετά ίσως πειστούμε και γραφτούμε στο γυμναστήριο που τόσο μας τρομάζει!
                                          

Οι 10 λόγοι για να αγαπήσουμε τη γυμναστική

1.     Η γυμναστική αλλάζει την δομή του εγκεφάλου, διεγείροντας την παραγωγή νέων νευρικών κυττάρων και των αιμοφόρων αγγείων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της ροής του οξυγόνου στα εγκεφαλικά κύτταρα, και την βελτίωση της ικανότητας να διαχειριζόμαστε το άγχος μας, άρα να βελτιώνουμε το επίπεδο της ζωής μας.
2.     Η γυμναστική  μας βοηθάει να κοιμόμαστε καλύτερα, γιατί απελευθερώνονται ορμόνες που μας χαλαρώνουν, αλλά όχι όταν γίνεται αργά γιατί σκοπός της είναι να χαρίσει ενέργεια. Προτιμήστε να κάνετε γυμναστική το πρωί ή το απόγευμα ή τουλάχιστον να αφήνετε να περάσουν περίπου τρεις ώρες μέχρι να πάτε για ύπνο.

3.     Αποκτάμε  καλύτερη ισορροπία και στάση σώματος, έχουμε καλύτερη ευθυγράμμιση, συντονισμό κινήσεων, στάση σώματος και τέλεια ισορροπία.
4.     Έχουμε μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, γιατί βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία. διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα, με αποτέλεσμα, μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης καρδιακών επεισοδίων και εγκεφαλικού.
5.     Μας βοηθά να χάσουμε βάρος γιατί επιτρέπει στο σώμα σας να κάψει λίπος με την αύξηση του καρδιακού ρυθμού μας.
6.     Μας βοηθά να χάσουμε τα «περιττά κιλά» της εγκυμοσύνης.
7.     Ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα με αποτέλεσμα να παραμένουμε υγιείς, βελτιώνοντας την αρτηριακή πίεση, μειώνοντας τα επίπεδα χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα.
8.     Βελτιώνει τη διάθεσή μας γιατί κατά την άσκηση απελευθερώνονται ορμόνες «ευτυχίας» οι ενδορφίνες, που έχουν την δυνατότητα να καταπολεμούν την κατάθλιψη, να μειώνουν το stress και την μελαγχολία.
9.     Αυξάνουμε την ενέργειά μας, γιατί με την γυμναστική το οξυγόνο μεταφέρεται ακόμη και στα πιο μακρινά σημεία του σώματος κι όσο περισσότερο οξυγόνο μεταφέρεται παντού, τόσο περισσότερη ενέργεια αισθανόμαστε.
10.   Γνωρίζουμε νέους ανθρώπους και δημιουργούμε νέους φίλους. 

Μήπως σας έπεισα;

πηγή: iatropedia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου