Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Κλείστε την τηλεόραση... κόβει χρόνια ζωής!

Παχυσαρκία, κάπνισμα, αλκοόλ, τηλεόραση: όλοι τους παράγοντες επικινδυνότητας για την εμφάνιση καρδιοαγγειακών παθήσεων και για το μικρό προσδόκιμο ζωής.
                                   


Για ποιον λόγο και η τηλεόραση; Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων του πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ που δημοσιεύεται στη Βρετανική Επιθεώρηση Αθλητικής Ιατρικής, όσοι παρακολουθούν ημερησίως τηλεόραση πάνω από έξι ώρες, θα χάσουν σχεδόν πέντε χρόνια από τη ζωή τους σε σχέση με όσους δεν παρακολουθούν καθόλου τηλεόραση. 
Ο Λένερτ Βίρμαν και η επιστημονική του ομάδα υποστηρίζουν ότι κάθε ώρα που περνάει ένας ενήλικας μπροστά από την τηλεόραση τού στερεί σχεδόν 22 λεπτά από τη ζωή του. 
Η επιστημονική ομάδα κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα εξετάζοντας τα στοιχεία της Αυστραλιανής Ερευνας για το Διαβήτη, την Παχυσαρκία και τον Τρόπο Ζωής, στην οποία περισσότεροι από 11.000 πολίτες, ηλικίας άνω των 25 ετών, κλήθηκαν να απαντήσουν για την σχέση τους με την τηλεόραση και στη συνέχεια συνέκρινε τα στοιχεία αυτά με τα ποσοστά θνησιμότητας.
Συμβουλή λοιπόν προς όλους και όλες: κλείστε αμέσως τις τηλεοράσεις, βγείτε έξω και χαρείτε τον ήλιο, γεμίζοντας έτσι τις μπαταρίες σας για τον χειμώνα που έρχεται!!! reine
πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου