Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Το Google γιορτάζει τα 13 του χρόνια - VIDEO

Μπορείτε να φανταστείτε την πλοήγησή σας στο Διαδίκτυο χωρίς το Google; Το πιθανότερο είναι πως η απάντησή σας είναι αρνητική, όμως πριν από 13 χρόνια το συγκεκριμένο εργαλείο που στα αγγλικά έγινε ρήμα και ταυτόσημο της διαδικτυακής αναζήτησης κάθε πληροφορίας δεν υπήρχε.

Ήταν 4 Σεπτεμβρίου 1998, όταν οι Sergey Brin και Larry Page κατέθεσαν τα απαραίτητα έγγραφα για να ιδρύσουν τη Google Incμε κύριο σκοπό να μπορέσουν να εισπράξουν την επιταγή των $100.000 από τους επενδυτές τους, ξεκινώντας το ταξίδι τους για την κατάκτηση του κόσμου.
Μία από τις σημαντικότερες κινήσεις όλων των εποχών, τόσο για τη Google όσο και για το Internet γενικότερα, ήταν η εξαγορά του YouTube το 2006 έναντι $1.65 δισ. μετοχών! Την ίδια χρονιά ενσωματώνεται το Google Chat στην υπηρεσία Gmail και εγκαινιάζεται η υπηρεσία Google Checkout για online αγορές.
Η φετινή χρονιά έκρυβε μερικές εντυπωσιακές κινήσεις από πλευράς Google, αφού επιτέλους κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίκτυο που θα ενώσει οτιδήποτε αφορά την διαδικτυακή μας ζωή , το Google+, ενώ για πρώτη φορά αποφασίζει να εισέλθει δυναμικά στη δημιουργία hardware συσκευών με την εξαγορά της Motorola έναντι $12.5 δισ.!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ 

απόσπασμα από: Techgear

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου