Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

Ψαρίλα; Μακριά !


Το ψάρι μπορεί να είναι από τις αγαπημένες σας τροφές, αλλά κάθε φορά που δοκιμάζετε και μία καινούρια συνταγή το σπίτι σας μυρίζει σαν τη βάρκα της Μανταλένας. Η μυρωδιά του ψαριού, ειδικά σε τηγανητή ή ψητή εκδοχή δεν είναι και η πιο διακριτική που υπάρχει και αυτό επηρεάζει όχι μόνο την κουζίνα, αλλά ακόμα και το υπνοδωμάτιό σας.
Ίσως σας φαίνεται απίθανο, αλλά τελικά υπάρχει λύση ακόμα και στη δυσάρεστη μυρωδιά του ψαριού. Αφήστε δίπλα από το μέρος όπου ψήνετε ή βράζετε το ψάρι σας ένα ρηχό μπολ με λευκό ξίδι.
Αν η μυρωδιά είναι πολύ έντονη και αισθάνεστε πως δε φτάνει μόνο το μπολ, βάλτε σε ένα βαποριζατέρ ξίδι αραιωμένο με νερό (σε αναλογία 1 προς 4) και ψεκάστε το χώρο. Όταν  η μυρωδιά του ξιδιού εξατμιστεί θα πάψει να μυρίζει και το ψάρι.
Πείτε αντίο στη δυσοσμία και απολαύστε τη μαγειρική σας χωρίς άγχος και νεύρα!
πηγή: queen.gr

2 σχόλια:

  1. merci :) Εμένα πάντως η μυρωδιά του τηγανητού ψαριού στο σπίτι δεν με χαλάει:) απλά...μου ανοίγει την όρεξη :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή