Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ - video


Η Μέρα των Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά στη Φλωρεντία, το 1931, σε συνέδριο περιβαλλοντιστών, για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

Για τα αδέσποτα που υποφέρουν εκεί έξω όμως, η λύση είναι μία: Υιοθετήστε, ταΐστε, φροντίστε, σώστε, γίνετε η φωνή τους αν τα δείτε να κακοποιούνται! Ένα λιθαράκι από τον καθένα μας θα χτίσει κάποτε μία γερή «οικοδομή» προστασίας τους. Μας έχουν όλους ανάγκη.
Ο διαδικτυακός τόπος adespoto.gr με μεγάλη αγάπη και ευαισθησία για τα ζώα που ζουν στο δρόμο δημιούργησε ένα σποτάκι-με τη συμβολή και της Ναταλίας Γερμανού- και το αφιερώνει σε όλους μας.
Η δε Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία αφιερώνει την ημέρα στον Στέικ, ένα σκυλί, το οποίο έχασε πρόσφατα τη μάχη για τη ζωή. Ο Στέικ βρέθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή της Αρτέμιδας, από τη Φιλοζωική κακοποιημένος και γεμάτος εγκαύματα από οξύ.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ video


πηγή : protothema

1 σχόλιο:

  1. τα ζωάκια δίνουν απλόχερα αγάπη και χαρά!!!!υιοθετήστε ένα αδέσποτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή