Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στα Λύκεια από τις 7/11


Στη διοργάνωση και λειτουργία των τμημάτων της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης θα πρέπει να προχωρήσουν τα σχολεία από τις 7 Νοεμβρίου, σύμφωνα με έγγραφο που έστειλε το υπουργείο Παιδείας προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως είναι γνωστό, η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ), ως υποστηρικτικός θεσμός της εκπαίδευσης, ταυτίζεται με τον αντίστοιχο θεσμό της Ενισχυτικής Διδασκαλίας (ΕΔ) και απευθύνεται σε μαθητές της τελευταίας τάξης όλων των τύπων λυκείων, που είναι χαρακτηρισμένα δυσπρόσιτα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, και επιζητούν επιπλέον βοήθεια ώστε να βελτιώσουν τη σχολική τους επίδοση, με σκοπό την επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις. 

Σκοπός του θεσμού αυτού είναι οι μαθητές να ενισχυθούν μαθησιακά μέσω της παρακολούθησης μαθημάτων της Γ' Λυκείου, στα οποία εξετάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις, ή της Δ' Λυκείου σε εσπερινά, αντίστοιχα, σε ώρες διαφορετικές από αυτές που αναπτύσσεται το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, εκτός Σαββάτων, Κυριακών και αργιών, με απώτερο στόχο να αυξήσουν τις πιθανότητες πρόσβασής τους στην ανώτατη εκπαίδευση.

Με αυτό τον τρόπο λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα στα δυσπρόσιτα σχολεία, όπου παρατηρούνται υψηλά ποσοστά σχολικής αποτυχίας. Ως εκ τούτου, με τη λειτουργία της ΠΔΣ δημιουργούνται συνθήκες πρόληψης και θεραπείας του κοινωνικού αποκλεισμού και αναβάθμισης της ποιότητας της εκπαίδευσης. Η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη διαρκεί μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους.


πηγή: newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου