Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Μυστικά διατροφής : γιατί απόλαυση δεν σημαίνει υπερβολή


Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο της ποσότητας του φαγητού που καταναλώνουμε. Πολλές φορές δίνουμε προσοχή στην ποιότητα, γιατί ξέρουμε τι είναι αυτό που μας προσδίδει περιττές θερμίδες και πιστεύουμε ότι αν κάτι είναι υγιεινό δεν μας παχαίνει… 

Αυτό είναι λάθος. Είναι εξίσου σημαντικό να τρώμε τις ποσότητες που μας καλύπτουν θρεπτικά και να μην υπερβαίνουμε τις ημερήσιες θερμιδικές μας ανάγκες.


Υπάρχουν μερικά μικρά μυστικά για να αποφύγουμε την υπερβολή στην ποσότητα του γεύματος μας:

1. Να μην καθόμαστε στο τραπέζι πεινασμένοι (υπερβολικά), γιατί όταν υπάρχει έντονα το αίσθημα της πείνας, τρώμε πολύ πιο γρήγορα και μεγαλύτερη ποσότητα.


2. Να ξεκινάμε το γεύμα μας από τη σαλάτα. Έστω και μια μικρή ποσότητα αρκεί για να μειωθεί αισθητά το αίσθημα πείνας.


3. Να μασάμε καλά την τροφή μας, ώστε να τρώμε πιο αργά. Για να σταλεί το σήμα του κορεσμού από το στομάχι στον εγκέφαλο χρειάζονται 20 λεπτά, αν λοιπόν φάμε γρήγορα τότε σίγουρα θα καταναλώσουμε και μεγάλη ποσότητα.

4. Να αποφεύγουμε το τσιμπολόγημα σ’ ένα γεύμα. Θα πρέπει να τοποθετούμε στο πιάτο μας ότι θέλουμε να καταναλώσουμε εξαρχής για να ελέγχουμε την ποσότητα, γιατί με το τσιμπολόγημα δεν έχουμε τον έλεγχο και πολλές φορές ξεφεύγουμε.


5. Να μην παραλείπουμε τα ενδιάμεσα μας γεύματα, γιατί τότε σίγουρα δεν θα ελέγξουμε την ποσότητα και την ποιότητα του γεύματος μας.


6. Μισή ώρα πριν το γεύμα να πιούμε ένα ποτήρι χυμό ή ένα ποτήρι νερό. Μ’ αυτό τον τρόπο θα μειωθεί αισθητά η όρεξη μας.

πηγή: newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου