Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Ελλάδα 2012: συσσίτια στα σχολεία ξεκινά το Υπ.Παιδείας!


Τέσσερα νέα κρούσµατα αποδεδειγµένης ασιτίας , ένα στο Ρέθυµνο της Κρήτης και τρία σε σχολεία της Αθήνας, καταγράφηκαν εφέτος, χωρίς φυσικά να µπορεί να υπολογιστεί ο αριθμός των παιδιών που αντιµετωπίζουν το πρόβληµα αλλά δεν το έχουν ακόµη εκδηλώσει και το υπουργείο Παιδείας μπροστά σε αυτή τη νέα πραγµατικότητα  αναλαµβάνει δράση μοιράζοντας «συσσίτια» στα σχολικά συγκροτήματα.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής αυτή η σύγχρονη µορφή συσσιτίων, µε τη µορφή µικρογευµάτων, θα προσφέρεται από τη νέα χρονιά στα σχολεία της χώρας, σε περιοχές όπου φοιτούν µεγάλα ποσοστά µαθητών από χαµηλότερα οικονοµικά στρώµατα, µετανάστες και Αθίγγανοι. Και βέβαια στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας που στην πλειονότητά τους θα ενταχθούν στο σχετικό πρόγραµµα ενώ οι λεπτοµέρειες του προγράµµατος σχεδιάζονται αυτές τις ηµέρες.

Σύµφωνα µε τις πληροφορίες του «Βήµατος», το υπουργείο Παιδείας θα δίνει κουπόνια στους µαθητές περιοχών µε χαµηλούς οικονοµικούς και κοινωνικούς δείκτες και µε αυτά θα µπορούν να τρώνε στα κυλικεία των σχολείων. Τα κουπόνια θα είναι του επιπέδου των 2 ή 3 ευρώ, αλλά µε αυτά τα χρήµατα ένας µαθητής θα µπορεί να φάει ένα σάντουιτς και να πιει έναν χυµό ή γάλα στο σχολείο του.
πηγή: iefimerida.gr

1 σχόλιο:

  1. ακούγεται τραγικό αλλά χαίρομαι που τουλάχιστον κάποια παιδάκια δεν θα μένουν πια νηστικά...μακάρι βέβαια να μην βρίσκονταν σε αυτή τη θέση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή