Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα στο γιορτινό Λονδίνο - πλήρης οδηγός διασκέδασης!!!


Όσα χρόνια κι αν περάσουν το Λονδίνο παραμένει μια κλασική και συνάμα εξαιρετική πρόταση για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές σας !!!
Η ατμόσφαιρα στην βρετανική πρωτεύουσα είναι ήδη γιορτινή και όλα προμηνύουν ότι τα φετινά Χριστούγεννα στο Λονδίνο θα είναι συναρπαστικά! Τι θα κάνετε, τι θα δείτε, που θα φάτε, που θα ψωνίσετε... πάρτε μια ανάσα και ξεκινάμε ... 


Τι θα δείτε

Βρετανικό Μουσείο: Ένα από τα παλαιότερα μουσεία στον κόσμο, το Βρετανικό Μουσείο έχει αμέτρητους ιστορικούς θησαυρούς από κάθε γωνιά του πλανήτη. Το ενδιαφέρον των επισκεπτών και ιδιαίτερα των Ελλήνων, επικεντρώνεται στα Μάρμαρα του Παρθενώνα αλλά και στα αιγυπτιακά εκθέματα. Να σημειωθεί ότι η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ υπάρχει ένα όμορφο καφέ για να ξεκουραστείτε.

London Eye: Με αφορμή της γιορτής του Millennium η British Airways κατασκεύασε αυτή την εντυπωσιακή ρόδα, που πραγματικά αποτελεί κόσμημα του Λονδίνου. Έχετε την δυνατότητα να ανεβείτε στις κάψουλες και να θαυμάσετε το Λονδίνο από ψηλά, καθώς η ρόδα διαγράφει κύκλο χωρίς καν να το καταλάβετε.

Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Madame Tussaud's: Ποτέ ξανά δεν θα μπορέσετε να βρεθείτε περιτριγυρισμένοι από τόσες πολλές διασημότητες! Τα κέρινα ομοιώματα είναι τόσο αληθινά που νομίζετε ότι η Kylie Minogue ή ο Ντέιβιντ Μπέκαμ θα σας μιλήσουν! Μια επίσκεψη που θα σας μείνει κυριολεκτικά αξέχαστη, φτάνει να έχετε μαζί σας και την φωτογραφική σας μηχανή για να φωτογραφηθείτε με τους stars! Φροντίστε όμως να προμηθευτείτε νωρίτερα το εισιτήριό σας, γιατί οι ουρές είναι μεγάλες και θα ταλαιπωρηθείτε.

Tower of London: Κατασκευάστηκε το 1078 και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία στο κόσμο. Μεγάλος και επιβλητικός θα σας εντυπωσιάσει με τους θησαυρούς που κρύβουν οι σκοτεινοί τοίχοι του, ενώ στην ανατριχιαστική ατμόσφαιρα συνδράμουν και τα κοράκια που πετούν πάνω από το πύργο. Δώστε την προσοχή σας στα κοσμήματα του στέμματος, αλλά και στους φύλακες με την παραδοσιακή ενδυμασία.


Μουσείο Φυσικής Ιστορίας: Ένα συναρπαστικό μουσείο με απίστευτα εκθέματα που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους! Ειδικά για την περίοδο των γιορτών έχει στηθεί ένα μεγάλο παγοδρόμιο αλλά και ένα φοβερό χριστουγεννιάτικο παζάρι όπου μπορείτε να αγοράσετε δώρα για συγγενείς και φίλους.

   

Που θα μείνετε

Millennium Knightbridge Hotel: φοβερό ιταλικό design, σε πολύ κεντρικό σημείο και σε απόσταση αναπνοής από τα καταστήματα όλων των διάσημων σχεδιαστών. Είναι σχετικά ακριβό αλλά πολλές φορές κάνει πολύ καλές προσφορές.  

Travel
 Inn County Hall:
 σε πολύ κεντρικό σημείο (ακούς από το δωμάτιό σου να χτυπά το ρολόι του Big Ben), πολύ καθαρό, πολύ χαμηλές τιμές και ιδιαίτερα φιλικό προσωπικό! Τι άλλο θέλετε; 
 
Που να φάτε

Harrod's: μπορεί να είναι εμπορικό πολυκατάστημα αλλά στο ισόγειο του καταστήματος μπορείτε να βρείτε πάρα πολλά διαφορετικά stands που σερβίρουν πολύ καλό φαγητό και ίσως τα καλύτερα fish n chips του Λονδίνου!  
Pizza Express: ταιριάζει η πίτσα με τη jazz; Το συγκεκριμένο εστιατόριο ισχυρίζεται πως ναι κι έχει δίκιο! Μπορείτε να γευτείτε πολύ καλή ιταλική κουζίνα, να συνομιλήσετε με τους χαρωπούς σερβιτόρους και να ακούσετε εξαιρετική live jazz μουσική! Οι τιμές του είναι πολύ λογικές.  
Fifteen: ο διάσημος σεφ Jamie Oliver εκπαιδεύει 15 ανέργους και τους μετατρέπει σε αξιοπρεπείς σεφ, οι οποίοι σερβίρουν εξαιρετικό φαγητό σε ένα υπέροχο περιβάλλον. Προτιμήστε να το επισκεφτείτε μεσημέρι γιατί το βράδυ οι ουρές είναι μεγάλες.   

   

Που να διασκεδάσετε

Μιούζικαλ Mary Poppins: οι διάσημες ιστορίες της Pamela Travers μεταφέρονται στο θέατρο σε μια εκπληκτική παράσταση, ιδανική για τις μέρες των γιορτών. Ζωντανή ορχήστρα, εντυπωσιακά σκηνικά και ένας μεγάλος θίασος που χορεύει και τραγουδά ασταμάτητα για 3 ώρες! www.marypoppinsthemusical.co.uk 
Waxy's little sister: όμορφη pub, πάντα γεμάτη κόσμο στην καρδιά του Λονδίνου! Το όνομα του μαγαζιού δεν είναι τυχαίο: παντού υπάρχουν κεριά! 
 
Café de Paris: ξεκινά νωρίς ως εστιατόριο και όσο περνά η ώρα μεταμορφώνεται σε δυνατό club! Κεφάτος κόσμος και χορευτική μουσική για όλα τα γούστα!  
 
Που να ψωνίσετε

Harrod's: οι Λονδρέζοι το αποφεύγουν αλλά οι τουρίστες το λατρεύουν! Ιδρύθηκε το 1849 και σήμερα είναι το μεγαλύτερο πολυκατάστημα της Ευρώπης. Έχει πάνω από 300 τμήματα απλωμένα σε 7 ορόφους και πλέον αποτελεί θεσμό στο Λονδίνο. Αν ο χρόνος σας πιέζει, αρκεστείτε στα ισόγειο του καταστήματος και επισκεφτείτε το τμήμα τροφίμων… super!  www.harrods.com
 Camden Market: η χαλαρή πλευρά του Λονδίνου! Κάθε Κυριακή στήνεται εδώ ένα φοβερό παζάρι, όπου μπορείτε να βρείτε τα πάντα σε πολύ καλές τιμές.  

Hamley's: η χαρά του παιδιού και όχι μόνο! Βρίσκεται στην Oxford Street και είναι το παλιότερο κατάστημα παιχνιδιών στο Λονδίνο. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον πρώτο όροφο και το Bear Factory, όπου φτιάχνετε τον αρκούδο σας όπως ακριβώς τον θέλετε εσείς!  www.hamleys.com

Βρείτε λοιπόν τις κατάλληλες για εσάς ημερομηνίες, κλείστε το ξενοδοχείο σας και τα εισιτήριά σας με την πτήση που σας εξυπηρετεί και αναχωρήστε με προορισμό το πανέμορφο χριστουγεννιάτικο Λονδίνο. Εμείς σας ευχόμαστε να περάσετε αξέχαστα!

πηγή: teleiosgamos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου