Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Τι κρύβεται πίσω ... από τις μουτζούρες σου;;;


 

Click to open image!Click to open image!Κάθε φορά που βαριέσαι ή στοχάζεσαι και … μπροστά σου τυχαίνει να βρίσκεται μολύβι και χαρτί, μήπως ασυνείδητα σχηματίζεις  μουτζούρες, άλλοτε καλλιτεχνικές, απλές ή ολότελα σουρεαλιστικές;
Τα σχολικά σου βιβλία ήταν γεμάτα από καρδούλες, σπιτάκια και το όνομα του πρώτου σου έρωτα ενώ ακόμη και σήμερα πιάνεις τον εαυτό σου να σχεδιάζει βέλη ή τετράγωνα  καθώς μιλάς στο τηλέφωνο για ζητήματα επαγγελματικά;  Πόσο τυχαίες είναι οι μουτζούρες σου; Μήπως δείχνουν πολλά περισσότερα από.. βαρεμάρα;

Τα σχέδια αποκαλύπτουν τον ψυχικό μας κόσμο
Όπως τονίζουν οι ειδικοί, οι μουτζούρες που ασυνείδητα κάνουμε αποκαλύπτουν τον ψυχικό μας κόσμο, κι αυτό διότι ακριβώς δεν έχουμε πλήρη επίγνωση του τι σχεδιάζουμε.
Στην ουσία αυτό που συμβαίνει είναι ότι, δίχως να το καταλαβαίνουμε αποτυπώνουμε συναισθήματα, διαθέσεις και ενδόμυχες σκέψεις πάνω στο χαρτί. Μάλιστα όπως έχει αποδειχτεί, οι περισσότεροι από εμάς σχηματίζουμε παρόμοιες μουτζούρες όταν βρισκόμαστε υπό την επιρροή δυνατών συναισθημάτων όπως ο έρωτας, ο θυμός, η απογοήτευση ή όταν έχουμε τάσεις φυγής.

Αστέρια, λουλούδια, κουτιά και βέλη, συχνά συνδέονται με προσδοκίες και συναισθήματα ενώ οι στρογγυλευμένες γωνίες και οι καμπυλωτές γραμμές δείχνουν άτομο που ψάχνει την συναισθηματική ολοκλήρωση. Από την άλλη πλευρά, οι πιο πρακτικοί και λογικοί άνθρωποι έχουν την τάση να σχηματίζουν ευθείες γραμμές, οι αποφασιστικοί γωνίες, ζίγκ-ζαγκ και τρίγωνα ενώ τα σχέδια όσων διστάζουν μένουν συχνά ατελή.

Τι αποκαλύπτουν οι δικές σου μουτζούρες;

Προσωπάκια χαρούμενα, λυπημένα ή κωμικά;
Η έκφραση στα προσωπάκια που ζωγραφίζεις είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεσαι τις προσωπικές σχέσεις. Ο τρόπος με τον οποίο αποτυπώνεις τα πρόσωπα των ανθρώπων στο χαρτί δείχνει πως βλέπεις και πως αντιμετωπίζεις τα πρόσωπα που σε περιβάλλουν.
Αν για παράδειγμα έχεις σχηματίσει ένα όμορφο και καλοσχηματισμένο προσωπάκι τότε εστιάζεις στα θετικά των ανθρώπων που σε περιβάλλουν. Αντίθετα, αν το πρόσωπο που σχηματίζεις είναι κάπως παράξενο ή άσχημο, μάλλον είσαι αρκετά δύσπιστη και επιφυλακτική.
Τα κωμικά σκίτσα όπως οι καρικατούρες – προσωπογραφίες συνήθως δείχνουν ένα άτομο εγωκεντρικό που επιθυμεί να είναι πάντοτε στο κέντρο της προσοχής. Από την άλλη, τα παιδικά προσωπάκια υποδεικνύουν ανάγκη συναισθηματικής στήριξης και ολοκλήρωσης ενώ αν συνηθίζεις να σχηματίζεις πρόσωπα σε προφίλ μάλλον είσαι άτομο εσωστρεφές.


Άσπρο, μαύρο σαν σκακιέρα
Η σχεδίαση ενός ασπρόμαυρου σχεδίου όπως η σκακιέρα είναι ένδειξη υπομονής αλλά κι επιμονής. Ίσως να προσπαθείς εκείνη τη στιγμή να σταθμίσεις τα υπέρ και τα κατά για να λάβεις μια απόφαση και να διακρίνεις τις διάφορες επιλογές και εναλλακτικές για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις μια δύσκολη κατάσταση.
Επίσης, η ασπρόμαυρη σκακιέρα πρόκειται για αγαπημένο και σύνηθες σχέδιο όσων παρουσιάζουν ψυχολογικές μεταπτώσεις και συχνές εναλλαγές διάθεσης.

Λουλουδάκια του αγρού ή πολύχρωμα μπουκετάκια;
Εάν συνηθίζεις να ζωγραφίζεις μαργαριτούλες ή άλλα λουλουδάκια με στρογγυλεμένα πέταλα τότε εκτός από αξιαγάπητο είσαι και άτομο που λατρεύει την οικογένεια και την θαλπωρή της. Εάν αντίθετα τα πέταλα είναι μυτερά, αυτό σημαίνει πως αν και φαίνεσαι σκληρό και ψυχρό άτομο, κρύβεις – προφανώς από άμυνα- μια πολύ ζεστή και καλή καρδιά.
Τα μπουκέτα με τα ζωηρόχρωμα άνθη δηλώνουν χαρακτήρα κοινωνικό ενώ αν τα λουλουδάκια που ζωγράφισες έχουν κλήση προς την αριστερή ή δεξιά πλευρά τότε μάλλον κάτι σε απασχολεί και σε βαραίνει.

Πεταλούδες, μελισσούλες ή πουλάκια
Αν πάλι, συχνά σχεδιάζεις πεταλουδίτσες, μέλισσες ή πουλάκια τότε πιθανότατα αποφεύγεις να έρθεις αντιμέτωπος/η με προβλήματα και καταστάσεις. Τα παραπάνω σχέδια δείχνουν επίσης άτομο ρομαντικό μεν, επιπόλαιο δε καθώς δύσκολα καταπιάνεται με ότι του φαντάζει δύσκολο κι επίπονο.

Καρδούλες! Ο έρωτας βροντοφωνάζει
Τι πιο προφανές! Ο έρωτας σου χτύπησε την πόρτα! Δεν υπάρχει άλλο κρυμμένο μήνυμα πίσω από το σχέδιο αυτό που βροντοφωνάζει πως είσαι ερωτοχτυπημένος/η!

Σκαλιά ή κλίμακα δείχνουν την… κορυφή
Πρόκειται για σύμβολα φιλοδοξίας και θέλησης για δουλειά. Οι «μουτζούρες» αυτές δείχνουν επίσης μεθοδικότητα, πνευματική αναζήτηση ή την επιθυμία για ευτυχία και χαλάρωση.

Καραβάκια, αεροπλανάκια, τρενάκια κ.α.
Γιατί θέλεις να εξαφανιστείς ή μάλλον καλύτερα τι θέλεις να αποφύγεις; Οτιδήποτε ζωγραφίζεις κι έχει να κάνει με μέσο μεταφοράς, ακόμη κι αν αυτό είναι ποδήλατο, σημαίνει τάση φυγής και ισχυρή επιθυμία να ξεφύγεις από μια κατάσταση. Τι σε βασανίζει πάλι;!

πηγή: womenonly

2 σχόλια: