Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Λαχταριστά κεκάκια a la carotte !!!

Καλημέρα σε όλους !!! Έφτασε η ώρα για το καθιερωμένο (πλέον) κυριακάτικο πρωινό μας!
 Για σήμερα ετοιμάζουμε αφράτα και μυρωδάτα καροτένια κεκάκια ή αλλιώς muffins a la carotte!!! (εεε τι polyglottes είμαστε!)  reine

                           Custom image
Υλικά

Τριμμένα καρότα4 μέτρια (2 κούπες τριμμένα) 

Αλεύρι1 1/2 κούπα 
Μπέικιν πάουντερ1 1/2 κουταλάκι τσαγιού 
Σόδα1/2 κουταλάκι 
Αλάτι1/2 κουταλάκι 
Τριμμένη κανέλα1 κουταλάκι τσαγιού 
Τριμμένο ξερό τζίντζερ1/2 κουταλάκι τσαγιού 
Τριμμένο μοσχοκάρυδο1/3 κουταλάκι τσαγιού 
Ηλιέλαιο3/4 κούπας 
Αυγά3 μέτρια 
Εκχύλισμα βανίλιας1 κουταλάκι τσαγιού 
Καστανή ζάχαρη1 κούπα 
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε σε ταψί για μάφιν, 12 χαρτάκια ψησίματος. 
2. Ανακατεύετε με μεγάλο μπολ, το αλεύρι με την μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. 
3. Σε άλλο μπολ, ανακατεύετε τα αυγά, το λάδι, τη ζάχαρη, την βανίλια και τα τριμμένα καρότα. 
4. Αδειάζετε το μείγμα των αυγών, στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε, να υγρανθεί όλο το αλεύρι (μην το παραχτυπήσετε). 
5. Μοιράζετε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνετε στο φούρνο για 25 - 30 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε 5 λεπτά να ηρεμήσουν μέσα στο ταψί και μετά τα βγάζετε σε σχάρα να κρυώσουν. 

συνταγή από: radicio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου