Καλημέρα σε όλους !!! Έφτασε η ώρα για το καθιερωμένο (πλέον) κυριακάτικο πρωινό μας!
Για σήμερα ετοιμάζουμε αφράτα και μυρωδάτα καροτένια κεκάκια ή αλλιώς muffins a la carotte!!! (εεε τι polyglottes είμαστε!) reine
Υλικά
Τριμμένα καρότα: 4 μέτρια (2 κούπες τριμμένα)
Αλεύρι: 1 1/2 κούπα
Μπέικιν πάουντερ: 1 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Σόδα: 1/2 κουταλάκι
Αλάτι: 1/2 κουταλάκι
Τριμμένη κανέλα: 1 κουταλάκι τσαγιού
Τριμμένο ξερό τζίντζερ: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Τριμμένο μοσχοκάρυδο: 1/3 κουταλάκι τσαγιού
Ηλιέλαιο: 3/4 κούπας
Αυγά: 3 μέτρια
Εκχύλισμα βανίλιας: 1 κουταλάκι τσαγιού
Καστανή ζάχαρη: 1 κούπα
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε σε ταψί για μάφιν, 12 χαρτάκια ψησίματος.
2. Ανακατεύετε με μεγάλο μπολ, το αλεύρι με την μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
3. Σε άλλο μπολ, ανακατεύετε τα αυγά, το λάδι, τη ζάχαρη, την βανίλια και τα τριμμένα καρότα.
4. Αδειάζετε το μείγμα των αυγών, στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε, να υγρανθεί όλο το αλεύρι (μην το παραχτυπήσετε).
5. Μοιράζετε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνετε στο φούρνο για 25 - 30 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε 5 λεπτά να ηρεμήσουν μέσα στο ταψί και μετά τα βγάζετε σε σχάρα να κρυώσουν.
2. Ανακατεύετε με μεγάλο μπολ, το αλεύρι με την μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
3. Σε άλλο μπολ, ανακατεύετε τα αυγά, το λάδι, τη ζάχαρη, την βανίλια και τα τριμμένα καρότα.
4. Αδειάζετε το μείγμα των αυγών, στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε, να υγρανθεί όλο το αλεύρι (μην το παραχτυπήσετε).
5. Μοιράζετε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνετε στο φούρνο για 25 - 30 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε 5 λεπτά να ηρεμήσουν μέσα στο ταψί και μετά τα βγάζετε σε σχάρα να κρυώσουν.
συνταγή από: radicio.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου