Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Καρυδοσταφιδάτα μάφινς special !!!

Καλημέρα!!! Ο καιρός δεν μας τα λέει καλά, καθώς σήμερα ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους τα μαύρα σύννεφα και η θερμοκρασία ξεκίνησε να πέφτει...! Aναμένοντας λοιπόν την κακοκαιρία που πλησιάζει στο νησί, ας απολαύσουμε τον πρωινό καφέ μας τρώγοντας λαχταριστά καρυδοσταφιδάτα μάφινς με μήλο και καρότο !!!


Υλικά
Για 4-6 άτομα

2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ¼ φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα σε σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι αλάτι
2 φλιτζάνια τσαγιού τεμαχισμένα καρότα
½ φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες ξανθές
½ φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
½ φλιτζάνι τσαγιού νιφάδες καρύδα
1 μήλο τεμαχισμένο σε κύβους
3 αυγά
1 φλιτζάνι φυτικό βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια σε σκόνη


Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Ετοιμάζετε 12 φορμάκια για μικρά για κέικ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Στη συνέχεια ανακατεύετε το μείγμα με το καρότο, τις σταφίδες, τα καρύδια, την καρύδα και το μήλο.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά, το βούτυρο και βανίλια. Ανακατέψτε το μείγμα των αυγών στο μείγμα καρότου με το αλεύρι, απλά μέχρι να υγρανθεί. Με ένα μεγάλο κουτάλι κάνετε μία μπάλα από τη ζύμη και την ρίχνετε στο φορμάκι, αυτή τη διαδικασία την επαναλαμβάνετε για λοά τα φορμάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, για να δούμε αν είναι έτοιμο μπήγουμε ένα καθαρό μαχαιράκι μέσα στα μάρφινς και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.

συνταγή από: newsbeast

2 σχόλια:

  1. Φοβερή η συνταγή θα την τιμήσω αυτές τις μέρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πω πω φαίνονται πεντανόστιμα....στα υπ'όψιν..τελικά με το καρότο γίνονται πολύ ωραία γλυκάκια...καλή βδομάδα.... φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή