Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Κέικ για αρχάριους και ...γιαουρτλού / video

Από το μεσημέρι ήθελα να φτιάξω ένα κέικ χωρίς μίξερ!!! Οπότε έψαχνα στο διαδίκτυο για κάποια γρήγορη και πανεύκολη συνταγή, μέχρι που βρήκα τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη (από το Πρωινό Μου, MEGA). Φυσικά αυτό που μου έκανε κλικ είναι ότι όντως δεν ήθελε μίξερ, ούτε βούτυρο, ούτε καν πολύ ζάχαρη και αντί για όλα αυτά είχε γιαουρτάκι!
Το γιαουρτλού μου κέικ λοιπόν μόλις μπήκε στο φούρνο και σε καμιά ωρίτσα ελπίζω το αποτέλεσμα να με δικαιώσει!!! Η αλήθεια είναι πως επειδή στη συνταγή ήταν όλα με γραμμάρια (και όχι με ποτήρια, κάτι που με βολεύει) ... το έκανα λίγο με το μάτι!!! Ελπίζω να έπεσα μέσα ! :)



ΥΛΙΚΑ:
175 γρ. ελαιόλαδο
3 αυγά
150 γρ. γιαούρτι
2 πορτοκάλια ξύσμα
225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
175 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε το λάδι, τα αυγά, το γιαούρτι και το ξύσμα πολύ καλά μέχρι που να διαλυθεί το γιαούρτι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε σε μια φόρμα που έχουμε λαδώσει- αλευρώσει και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για 50 λεπτά.
Δείτε το video με τη συνταγή (συν κάποια έξτρα που μπορείτε να του προσθέσετε, πχ γλάσσο)



Καλή μας επιτυχία!

reinegr.blogspot.com
συνταγή από : megatv.com

3 σχόλια:

  1. Τώρα τρώω το 2ο κομμάτι :))) Πολύ νόστιμο βγαίνει και αφράτο! Να το δοκιμάσετε!!!
    Θα πρότεινα βέβαια να βάλετε λιγότερο λάδι και στη θέση του να στίψετε μισό πορτοκάλι! Βέβαια, επειδή το έκανα όπως σας είπα με το μάτι...ίσως κ να μου έπεσε εμένα λίγο λαδάκι παραπάνω από τα 175γρμ:) kisses

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο και μόνο επειδή είναι με ελαιόλαδο θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή