Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Γυναίκες ... ήρθε η ώρα να χαλαρώσετε!!!

Οι γυναίκες θέλουν να πάρουν τον έλεγχο της ζωής τους στα χέρια τους, αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να το επιτύχουν δεν είναι να προσπαθούν να ελέγχουν τα πάντα! Μην έχετε την απαίτηση να τα κάνετε όλα και τέλεια... Ξεχάστε για λίγο το στρες. Και πως θα το καταφέρετε;

Μοιράστε τις ευθύνες
- Η ανάγκη να αναλαμβάνουν τα πάντα αποτελεί μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς των γυναικών. Μας πιάνει πανικός όταν τα παιδιά μας ξεφεύγουν  απ' τον έλεγχο μας και απελπιζόμαστε αν όλα στο σπίτι δεν είναι ακριβώς όπως τα θέλουμε. Πώς να μην έχουμε άγχος μετά!
- Προσπαθήστε να κάνετε έναν καταμερισμό των υποχρεώσεων! Μάθετε τα παιδιά σας και τον σύντροφό σας να βοηθούν στις δουλειές. Και ηρεμήστε...


Μην άγχεστε προκαταβολικά  

- Πολλοί άνθρωποι, μας δημιουργούν άγχος εξ αιτίας της συμπεριφοράς τους. Και αυτό το άγχος μας οδηγεί σε βιαστικά συμπεράσματα που πολλές φορές μας κάνουν να υποφέρουμε χωρίς λόγο.
- Πολλές φορές δημιουργούμε μόνοι μας συναισθηματικά "δηλητήρια": θλίψη, ενοχές, άγχος, ζήλια, οργή. Σταματήστε να ανάγετε όλα τα δυσάρεστα στη δική σας συμπεριφορά. Δεν φταίτε πάντα εσείς για όλα.
Κρίση είναι, θα περάσει

- Ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο είναι η ικανότητα να θέτουμε το σωστό ερώτημα τη κατάλληλη στιγμή. Μας βοηθάει να δούμε με άλλο μάτι τα μικροπροβλήματα, στα όποια δίνουμε πολλές φορές δυσανάλογες διαστάσεις.
- Αποδραματοποιήστε τις καταστάσεις που σας δημιουργούν ένταση κοιτάζοντάς τις από κάποια απόσταση και θέτοντας τα ερωτήματα: Πρόκειται όντως για κρίση; Επηρεάζει πραγματικά τη ζωή μου; Είναι πολύ πιθανό ότι έτσι μπορείτε να σκεφτείτε πιο αποτελεσματικά και ήρεμα και να βρίσκετε λύσεις στα προβλήματα που σας ταλαιπωρούν.


Ο ύπνος κάνει καλό  

- Προσπαθείτε να "κλέβετε" λίγη ώρα από τον ύπνο σας για να... μεγαλώσετε τη μέρα σας και να προλάβετε να κάνετε περισσότερα πράγματα. Λάθος!
- Η έλλειψη ύπνου μας κάνει ευερέθιστες και λιγότερο αποδοτικές. Προσπαθείτε να κοιμάστε περισσότερο και όχι πολύ αργά το βράδυ και να χαλαρώνετε το μεσημέρι.


Οι μικρές αδυναμίες μπορούν να γίνουν πλεονεκτήματα!  

- Κάθε άνθρωπος έχει την αχίλλειο πτέρνα του... Αλλά η μεγαλύτερη αδυναμία είναι να αρνούμαστε την ύπαρξή της! 
- Από τη στιγμή που θα παραδεχτείτε ότι δεν είστε άτρωτη, μπορείτε να κυριαρχήσετε στην ανάγκη σας να ελέγχετε τα ανεξέλεγκτα. Για παράδειγμα, αν ένα δυσάρεστο σχόλιο σας κάνει να αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας, μην ξεχνάτε πως απλώς ορισμένοι άνθρωποι σας αγαπούν και άλλοι όχι... Από τη στιγμή που θα αναγνωρίσετε τις αδυναμίες σας, θα γίνετε πιο δυνατή, θα έχετε λιγότερο άγχος και συνεπώς θα είστε πιο ευτυχισμένοι. 


Το λεξικό της χαράς : 

Αλλάξτε λεξιλόγιο και θα δείτε τη ζωή με άλλο χρώμα!


Μη λέτε "ζήλια". Λέτε "έμπνευση"  

- Όταν σκέφτεστε κάποιον που έχει κάτι το οποίο θα επιθυμούσατε κι εσείς, υπάρχει κίνδυνος να πιστέψετε ότι είναι καλύτερος από εσάς μόνο και μόνο γιατί έχει αυτό το κάτι που εσείς δεν έχετε. Η ζήλια σας κάνει να υποτιμάτε τον εαυτό σας.

- Η έμπνευση,  αντίθετα, είναι σημαντικό στοιχείο του κινήτρου. Αντί να νοιώθετε άσχημα για κάτι που έχει η φίλη σας, η έμπνευση θα σας ενθαρρύνει, είτε πρόκειται για μια προαγωγή, είτε για μια αγορά.  


Με λέτε "άγχος". Λέτε "πρόκληση"

- Μελέτες έχουν δείξει ότι ακόμα και το άκουσμα της λέξης στρες αυξάνει την παραγωγή ορμονών του στρες, που μειώνει την αίσθηση της ευεξίας.
- Χρησιμοποιώντας τη λέξη "πρόκληση" νοιώθετε πιο ήρεμη: ότι κι αν είναι αυτό που σας αναστατώνει, θεωρείτε ότι ξεπερνιέται, ελέγχεται και, κυρίως, έχετε τα απαραίτητα μέσα για να το αντιμετωπίσετε! 


Μη λέτε "απαίτηση". Λέτε "σιγουριά"

- Πολλές γυναίκες αισθάνονται απαιτητικές όταν ζητούν κάτι, ακόμα κι αν είναι απόλυτα λογικό.

- Αποτέλεσμα; Δεν αποκτούν ποτέ αυτό που θέλουν! Χρησιμοποιώντας τη λέξη σιγουριά, θα έχετε την αίσθηση ότι δικαιούστε να ζητήσετε αυτό που θέλετε, έχετε παλέψει γι' αυτό και όταν το αποκτάτε θα νοιώθετε καλύτερα με τον εαυτό σας!



πηγή: noikokyra.gr

6 σχόλια:

  1. πάρα πολύ καλό άρθρο!!!πολλά φιλάκια κοριτσάκι!!καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερούδια! εγώ το χω παρει απόφαση πλέον...δεν μπορώ να αποβάλω το στρες ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!! καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεε καλα εννοειται!!! Το αγχος και το στρες δυσκολα αποβαλλονται, ειδικα την περιοδο αυτη που ουτε να ανοιξεις τηλεοραση δεν τολμας καθως ξερεις τι θα ακουσεις!!! Το θεμα ειναι τουλαχιστον να το κοντρολαρουμε :) Φιλια
      υ.γ. λέω να δοκιμασω τη συνταγη με τα κεκακια σου σημερα τα καροτενια!

      Διαγραφή