Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

"Γιατί δεν μπορώ να αδυνατίσω;;;" ...για 8 λόγους είναι η απάντηση!

Μπορεί να θυμόμαστε με λεπτομέρειες την εμφάνιση της αγαπημένης μας σταρ την τελευταία φορά που τη συνέλαβε ο φακός του παπαράτσι ή να μπορούμε να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας ακριβώς πόσο κόστισε η τελευταία εξόρμησή μας στα μαγαζιά, όμως αλήθεια είστε σε θέση να κάνετε μια λίστα με όλες τις τροφές που καταναλώσατε το περασμένο Σαββατοκύριακο;

Ίσως θυμάστε το φαγητό που σερβίρατε στο μεσημεριανό τραπέζι, αλλά τα κουλουράρια που φάγατε μαζί με τον καφέ, το απογευματινό γλυκό και το σνακ που καταναλώσατε μπροστά στην τηλεόραση; Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες έχουν την περίεργη ιδιότητα να... ξεφεύγουν από το μυαλό μας.

«Μα γιατί δεν μπορώ να αδυνατίσω;» αναρωτιούνται οι γυναίκες! «Είναι αυτές οι μικρές, φαινομενικά ακίνδυνες, λιχουδιές που καταναλώνουμε χωρίς καν να το πολυσκεφτόμαστε, και ύστερα απλώς το ξεχνάμε, που κάνουν τη διαφορά» απαντούν οι ειδικοί.
Σε αμερικανική έρευνα που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας, ένα γκρουπ γυναικών έμεινε συγκεντρωμένο στο φαγητό του απολαμβάνοντας κάθε γεύση, ενώ ένα άλλο γκρουπ γυναικών διάβαζε εφημερίδα ή έβλεπε τηλεόραση καθώς έτρωγε.
Οταν στη συνέχεια πρόσφεραν μπισκότα σε αυτές τις γυναίκες, η πλειοψηφία των γυναικών του πρώτου γκρουπ αρνήθηκε να πάρει, ενώ το αντίθετο συνέβη με τις γυναίκες του δεύτερου γκρουπ. Εφόσον θέλετε να αποκτήσετε τον έλεγχο του τι τρώτε αλλά και πότε και πόσο τρώτε, το πρώτο βήμα είναι να στρέψετε το ενδιαφέρον σας στην τροφή που βρίσκεται μπροστά σας και να την καταναλώσετε συνειδητά. Τα επόμενα βήματα θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη σχέση σας με το φαγητό. 

Το φαγητό παχαίνει ακόμη κι αν είστε χορτοφάγος

Μπορεί να μιλάμε για τη διαφορά ανάμεσα στην υγιεινή διατροφή και στα έτοιμα φαγητά των γρήγορων εστιατορίων, όμως το σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση η ποσότητα είναι που κάνει τη διαφορά. Περιορίζουμε τον εαυτό μας να γευτεί μόνον ένα κομμάτι πίτσα, ωστόσο ο ίδιος περιορισμός θα πρέπει να ισχύει και όταν μιλάμε για κάποιο υγιεινό γεύμα.


Οι σαλάτες δεν είναι απαραίτητα υγιεινές
Ενα μπολ με μαρούλι δεν είναι πάντα το αντίδοτο! Πολλές φορές στις σαλάτες μας οι θερμίδες είναι «κρυμμένες», αφού μέσα στο μπολ μαζί με τα πράσινα λαχανικά θα προσθέσουμε τυρί ή αβοκάντο, ξηρούς καρπούς, κοτόπουλο, κρουτόν ή κάποια σος... Αν θέλετε να μειώσετε τις θερμίδες προσθέστε μόνο μία πρωτεΐνη: αβγό ή τυρί ή σολομό. Διαλέξτε μόνον έναν τύπο από ξηρά φρούτα ή ξηρούς καρπούς και αντικαταστήστε τη σος με ελαιόλαδο και λεμόνι.

Μην τρώτε μπροστά στην τηλεόραση ή στο κομπιούτερ
Αν αποσπάτε την προσοχή σας από το φαγητό, ρισκάρετε να συνδέσετε μία συνήθεια, όπως για παράδειγμα την τηλεόραση, με το φαγητό, κάτι που θα σας οδηγήσει στη συνέχεια να θέλετε κάθε φορά που είστε μπροστά στην τηλεόραση να καταναλώνετε κάποιου είδους τροφή. Επιπλέον, όταν δεν έχετε την προσοχή σας στραμμένη στο πιάτο σας, δεν μπορείτε να έχετε επίγνωση του πόσο φάγατε.

Δεν έχετε τον μεταβολισμό του συντρόφου σας
Δώστε έξτρα προσοχή στο πόσο τρώτε, όταν γευματίζετε μαζί με τον σύντροφό σας! Οι άνδρες καταναλώνουν πολύ περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας απ’ ό,τι οι γυναίκες. Ετσι, έχουν ανάγκη από μεγαλύτερες ποσότητες τροφής. Στο τραπέζι του φαγητού δεν μπορείτε να συναγωνιστείτε τον σύντροφό σας. Η λύση; Μην κανονίζετε τις εξόδους σας μόνο με γνώμονα το φαγητό, βάλτε σαν στόχο μερικά βράδια την εβδομάδα να τρώτε όπως όλα τα κορίτσια και μην προσπαθήσετε να τον ανταγωνιστείτε: όταν εκείνος παραγγείλει ένα burger, εσείς αρκεστείτε σε ένα μπιφτέκι γαλοπούλας.

Η κουζίνα σας μετράει
Ένα πιάτο φαγητό που περίσσεψε, ένα κουτί με μπισκότα στον πάγκο της κουζίνας, μερικά σνακ στο ψυγείο... Η κουζίνα είναι το δωμάτιο του πειρασμού. Το μυστικό; Κρύψτε τις λιχουδιές στα ντουλάπια και αποφύγετε να την επισκέπτεστε όταν μιλάτε στο τηλέφωνο με τη φίλη σας, έτσι για ένα αθώο σνακ. Παράλληλα, δοκιμάζοντας τις λιχουδιές καθώς ετοιμάζετε το δείπνο μπορεί να σας φορτώσει με πάνω από 300 περιττές θερμίδες. Γι' αυτό δώστε έμφαση να δοκιμάζετε μόνο μια μικρή μπουκιά για να ελέγξετε το αλάτι κι αυτό αρκεί!

Κοκτέιλ: όσο πιο γευστικό τόσο πιο παχυντικό
Περιέχουν σιρόπι, ζάχαρη και μια σειρά από παχυντικά ποτά... Μερικά από τα πιο trendy κοκτέιλ μπορεί να περιέχουν ακόμη και 500 θερμίδες. Στο μπαρ αποφύγετε οτιδήποτε περιέχει χυμό, σιρόπι ή ζάχαρη και προτιμήστε ένα ποτήρι κρασί, ένα μαρτίνι ή ένα τζιν-τόνικ. Παράλληλα, καταναλώστε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό ώστε να βοηθήσετε τον οργανισμό μας να διατηρήσει τον μεταβολισμό. Όσο για το φαγητό, παραλείποντας το γεύμα σας για να πιείτε ένα ποτό είναι ό,τι χειρότερο, αφού το αλκοόλ θα σας ανοίξει ακόμη περισσότερο την όρεξη.
Υπάρχει λόγος που το φαγητό των εστιατορίων έχει τόσο ωραία γεύση

Αν έφτιαχναν το κοτόπουλο στη σχάρα χωρίς να προσθέσουν λάδι, βούτυρο και μυρωδικά και καρυκεύματα, τότε η γεύση του δεν θα σας άρεσε και το ψητοπωλείο της γειτονιάς σας δεν θα έμενε και για πολύ καιρό ανοιχτό. Ο λόγος που το φαγητό στα εστιατόρια μας αρέσει είναι επειδή χρησιμοποιούν πολύ λίπος, αλάτι και έξτρα παχυντικούς συνδυασμούς. Επιπλέον, οι έρευνες δείχνουν ότι όταν τρώμε μαζί με άλλους, τείνουμε να καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού, ακόμη κι αν στο τέλος του δείπνου μοιραζόμαστε το γλυκό! Γι' αυτό, την επόμενη φορά που θα βγείτε έξω για φαγητό καθίστε έξυπνα επιλέγοντας τη θέση δίπλα στον... πιο αδύνατο της παρέας! Θα σας παρασύρει λιγότερο απ' οποιονδήποτε άλλο!
Αφήστε το παιδικό μενού για τα παιδιά σας

Παραγγείλατε μόνο σαλάτα, όταν όμως το μικρό σας αφήσει τα μακαρόνια του, μπήκατε στον πειρασμό να τελειώσετε εσείς το πιάτο του! Αν επιμένετε να γεύεστε το φαγητό ή το παγωτό που άφησε το παιδί σας επειδή λαχταρά περισσότερο να πάει για παιχνίδι, αυτόματα επιβαρύνετε τον εαυτό σας με τις έξτρα θερμίδες! Τις έχετε πραγματικά ανάγκη; Μάλλον όχι! Επιπλέον, στο παιδικό πάρτι μην επισκεφθείτε τον μπουφέ! Τα κεφτεδάκια, τα πατατάκια και όλες οι άλλες λιχουδιές προορίζονται για τους μικρούς πρωταγωνιστές κι όχι για εσάς. Καλύτερα λοιπόν να πάτε στο πάρτι έχοντας ήδη γεμίσει το στομάχι σας με κάτι υγιεινό!

πηγή: fe-mail.gr

2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ..πάντα αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους πειρασμούς όταν έχεις οικογένεια κυρίως,γιατί υπάρχουν κάθε είδους σνακ και γλυκίσματα στο σπίτι.Καλό είναι να κάνουμε την υγιεινή διατροφή τρόπο ζωής και όχι να βάζουμε τον εαυτό μας στη ψυχολογία της δίαιτας.Γιατί έτσι δεν θα καταφέρουμε και πολύ να παραμείνουμε στα κιλά που θέλουμε!!Καλό σ/κ!!<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ κι εμένα αυτό το τσιμπολόγημα θα με φάει!!! Καλή σου μέρα! :)

      Διαγραφή