Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Πρωινό με κρέπες με ανθότυρο, μέλι και καρύδια!

Καλημέρα σε όλους ! Κυριακή πρωί αφιερώστε λίγο χρόνο για το πρωινό σας και απολαύστε σπιτικές κρέπες με ανθότυρο, μέλι και καρύδια! Και φυσικά... δεν θα μπορέσετε να σταματήσετε μόνο στη μία!



Υλικά (Για 2-4 άτομα)
300 γραμμάρια ανθότυρο

100 γραμμάρια καρύδια καθαρισμένα
6 κουταλιές σούπας μέλι
250 γραμμάρια αλεύρι
3 αβγά
1 πρέζα ζάχαρη
500 γραμμάρια γάλα φρέσκο


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα χτυπητήρι το αλεύρι, τα αβγά και τη ζάχαρη. Ρίχνετε σιγά-σιγά το γάλα μέχρι το μείγμα για τις κρέπες να γίνει ομοιόμορφο.
Η ζύμη για τις κρέπες είναι έτοιμη. Μπορείτε επίσης να ανακατέψετε και με ένα μίξερ.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι 30εκ. και το αλείφετε με λίγο λάδι ή βούτυρο.
Ρίχνετε 1 κουτάλα σούπας από το μείγμα και γέρνετε το τηγάνι για να απλωθεί το μείγμα στον πάτο του τηγανιού. Ψήνετε την κρέπα σε σιγανή φωτιά για μερικά λεπτά.
Όταν ροδίσει την γυρνάτε από την άλλη μεριά με μία πλατιά σπάτουλα. Φτιάχνετε τις υπόλοιπες κρέπες (μέχρι να τελειώσει ο χυλός) κατά τον ίδιο τρόπο, αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με λάδι. Διατηρείτε τις κρέπες ζεστές.
Αλείφετε κάθε κρέπα με το ανθότυρο και προσθέτετε τα καρύδια, αφού πρώτα τα έχετε καθαρίσει πολύ καλά, και τυλίγετε τις κρέπες σε ρολό.
Κόβετε σε μεγάλα κομμάτια, σερβίρετε σε ατομικά πιάτα και περιχύνετε με το μέλι.

συνταγή από: sidagi.gr

7 σχόλια: