Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Κέικ μήλου ... με μέλι και καρύδια!


Σάββατο πρωί και επιτέλους ηλιόλουστο και ... θα σας άφηνα χωρίς πρωινό;;; Γρήγορα στην κουζίνα και ετοιμάζουμε ένα λαχταριστό κέικ με μήλα και καρύδια, που σίγουρα θα φαγωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο! Καλημέρα σε όλους!   reine


Υλικά 
½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
4 αβγά
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
1 μεγάλο μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα του μήλου και της φόρμας
βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
200 γραμμάρια ζάχαρη
1 κοφτή κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
καρύδια για το πασπάλισμα
2 κουταλιές της σούπα μέλι για πασπάλισμα


Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι και τα χτυπάτε σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Ρίχνετε μέσα τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζετε το χτύπημα. Προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινίζοντας, ενώ ανακατεύετε σε μικρή ταχύτητα.

Σταματάτε το χτύπημα, βγάζετε το μπολ από το μίξερ και το αφήνετε να περιμένει. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τη φόρμα του κέικ, αδειάζεται μέσα το μείγμα μέχρι τα 2/3 του ύψους της φόρμας, βάζετε τα κομματάκια του μήλου μέσα σε ένα βαθύ πιάτο, τα αλευρώνετε ελαφρά, τα τινάζετε να φύγει το περισσευούμενο αλεύρι και τα σκορπάτε μέσα στη φόρμα με την έτοιμη ζύμη.

Αναταράσσετε τη ζύμη για να βυθιστούν μέσα, την ισιώνετε με ένα μαχαίρι στο επάνω μέρος και ψήνετε στο φούρνο στους 180 λεπτά για 45 λεπτά.

Αφήνετε το κέικ να καθίσει για 10 λεπτά και το ξεφορμάρετε. Το τοποθετείτε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με καρύδια και μέλι.

συνταγή από : newsbeast 

2 σχόλια:

  1. Μμμ, ωραία ιδέα και φαίνεται τόσο λαχταριστό!θα το δοκιμάσω σίγουρα!Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Σπυριδούλα! Είναι κάτι ανάμεσα σε κέικ και μηλόπιτα...τέλειος συνδυασμός :) Kαλή σου μέρα!

      Διαγραφή