Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Φθινόπωρο...ο μπελάς της ντουλάπας! Ενδυματολογικά tips

 Η μετάβαση από την μια σεζόν στην άλλη μοιάζει ώρες-ώρες με ένα κάπως απρόσμενο - πραγματικό μπελά. Είναι ένα καινούργιο στυλιστικό ξεκίνημα και πολλές φορές δεν ξέρεις από πού ν' αρχίσεις και πού να τελειώσεις.
Τι παραμένει στη μόδα και άρα αξίζει να κρατήσεις από τα περσινά σου; Τι καινούργιο να αγοράσεις και πώς να το φορέσεις; Ειδικά φέτος που το πορτοφόλι «αναστενάζει», ο γρίφος μοιάζει ακόμα πιο δύσκολος.



Διαβάστε τις απαντήσεις στα πιο συνηθισμένους ενδυματολογικούς προβληματισμούς...

«Δεν θέλω και δεν μπορώ να ξοδέψω μια περιουσία για την ανανέωση της γκαρνταρόμπας μου. Τι να κάνω;»


Πριν κάνεις «μακροβούτι» στο πορτοφόλι σου, κάνε μια λίστα με αυτά που έχεις από χειμωνιάτικα ρούχα. Κάνε τους μια οργάνωση για να ξέρεις πόσα παντελόνια, πόσα πουκάμισα και πόσα φορέματα διαθέτεις.

Επειδή έχεις να δεις αυτά τα ρούχα ένα ολόκληρο καλοκαίρι, θα διαπιστώσεις ότι πολλά από αυτά –αν όχι τα περισσότερα- σου αρέσουν πολύ και είσαι πρόθυμη να τα ξαναφορέσεις, ίσως με μικρές παραλλαγές στους συνδυασμούς, τα αξεσουάρ ακόμα και με καμιά μικρομεταποίηση στη μοδίστρα της γειτονιάς σου.


«Ο καιρός τώρα το φθινόπωρο είναι πολύ απρόβλεπτος, μια ζέστη - μια κρύο και δεν ξέρω τι να φορέσω»


Το «layering» είναι η λέξη κλειδί για τις άστατες φθινοπωρινές μέρες. Βεβαιώσου ότι το «οπλοστάσιό» σου διαθέτει μπόλικες ζακέτες, πουκάμισα και t-shirt καθώς επίσης και κάποιο ελαφρύ τζάκετ ή καπαρντίνα.

Με λίγο δημιουργικό «ανακάτεμα» όλα τα παραπάνω μπορούν να σε κρατήσουν ζεστή τα κρύα πρωινά και να αφαιρούνται όσο η μέρα ζεσταίνει.

Μια καλή λύση, με εντυπωσιακά συνήθως αποτελέσματα, είναι τα μαντήλια που δένονται γύρω από το λαιμό πάνω από τα μπλουζάκια και τα φορέματά σου, δημιουργώντας εντυπωσιακά ζιβάγκο και κρύβονται στην τσάντα προς το μεσημέρι.


«Κάθε φθινόπωρο πελαγώνω. Οι βιτρίνες με ξετρελαίνουν και δεν ξέρω που να εστιάσω την προσοχή μου»


Ξέρεις κατά βάθος ότι 3 είναι τα κομμάτια που θα κάνουν την εμφάνισή σου να φαίνεται ολοκαίνουργια: παπούτσια – τσάντα – πανωφόρι.

Ψάξε να βρεις λοιπόν τα παπούτσια ή -ακόμα καλύτερα- τις μπότες που θα αποτελέσουν τον πιο πιστό σου σύντροφο.

Μια επένδυση σε ένα καινούργιο τζάκετ, παλτό ή καπαρντίνα, θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη και το σίγουρο είναι ότι θα τα βγάλει τα λεφτά του. Και φυσικά, μια καινούργια τσάντα θα ανανεώσει εντελώς την εμφάνισή σου.


«Τα περισσότερα από τα περσινά μου ρούχα, μου κάνουν και εξακολουθούν να μου αρέσουν. Τι μπορώ να κάνω για να τα ανανεώσω;»


Τίποτα δεν ανανεώνει καλύτερα μια εμφάνιση από ένα εντυπωσιακό κόσμημα. Κανένας δεν θα θυμάται το σκέτο μαύρο ζιβάγκο σου, αν πάνω του φορούσες ένα statement κολιέ.

Με άλλα λόγια ένα εντυπωσιακό καινούργιο κόσμημα θα επισκιάσει, όσο χρειάζεται, τα περσινά σου ρούχα και θα κάνει την εμφάνισή σου να δείχνει «ολοκαίνουργια».

Το ίδιο ισχύει και με τη τσάντα και τις μπότες που λέγαμε πιο πριν. Όσο πιο εντυπωσιακά και μοντέρνα, τόσο πιο φρέσκια και φετινή θα δείχνει η εμφάνισή σου.



πηγή: fe-mail.gr

1 σχόλιο: