Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Προτάσεις για ελαφριά γεύματα στο γραφείο

Burgers με τηγανιτές πατάτες, σάντουιτς με κάθε λιπαρό τρόφιμο που κυκλοφορεί και η λύση της πίτσας, στην οποία δεν μπορείτε να αντισταθείτε, αφού είναι η πρώτη σας σκέψη όταν η πείνα χτυπάει κόκκινο τα μεσημέρια στο γραφείο και το τηλέφωνο σας μαγνητίζει για να παραγγείλετε. Αυτή είναι η διατροφική καθημερινότητα για κάθε εργαζόμενο που απλώς «δεν προλαβαίνει» να ασχοληθεί περισσότερο με το φαγητό λόγω δουλειάς.
Λίγη ώρα κάθε πρωί, αφιερωμένη στην προετοιμασία του γεύματός σας για το γραφείο ή λίγη περισσότερη προσοχή στην επιλογή από τους καταλόγους των delivery, που προσφέρουν υγιεινές και ελαφριές επιλογές. Αυτά μόνο θα χρειαστείτε για να αλλάξετε την παραπάνω καθημερινότητα, καθώς τις συνταγές και τις προτάσεις τις αναλαμβάνουμε εμείς.

Γρήγορα και ελαφριά γεύματα από το σπίτι
- Τα snacks της ημέρας
Κατά την διάρκεια της εργασίας σας, μην ξεχνάτε πως ποτέ δεν πρέπει να μένετε νηστικοί για παραπάνω από τέσσερις ώρες. Γι’ αυτό, οργανωθείτε από το σπίτι και ξεκινήστε για την δουλειά σας εξοπλισμένοι. Ένα ελαφρύ τοστ με ψωμί ολικής άλεσης, γαλοπούλα και τυρί χαμηλών λιπαρών είναι μία καλή αρχή, μία μπάρα δημητριακών λίγο αργότερα ή αποξηραμένα φρούτα όταν θελήσετε κάτι γλυκό και φρούτα όπως η μπανάνα, η οποία μεταφέρεται εύκολα και καλύπτει γευστικές και διατροφικές ανάγκες θα κρατήσουν το στομάχι σας ήσυχο καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

- Σπιτικό burger
Ο απόλυτος πειρασμός του fast food γίνεται ελαφριά απόλαυση όταν το προετοιμάζετε εσείς οι ίδιοι από το σπίτι. Χρησιμοποιήστε ψωμάκι ολικής άλεσης, ένα μπιφτέκι από άπαχο μοσχαρίσιο κιμά (100 γρ.), ένα φύλλο μαρουλιού, τριμμένο τσένταρ –έχει έντονη γεύση, ενώ όταν είναι τριμμένο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο από μία φέτα- και λίγη κέτσαπ αντί για μαγιονέζα, της οποίας οι θερμίδες μετρώνται σε εκατοντάδες ανά κουταλιά.

- Σάντουιτς με τόνο
Γευστικό αλλά ελαφρύ, το συγκεκριμένο σάντουιτς θα ικανοποιήσει τις ανάγκες σας για μεσημεριανό στο γραφείο. Θα χρειαστείτε: 1 μικρή κονσέρβα τόνο σε νερό, 2 μαρουλόφυλλα, ½ αγγουράκι ψιλοκομμένο, 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα light, ¼ κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης.

Ανακατεύετε τον τόνο με την μαγιονέζα, προσθέτετε το αγγούρι και το κρεμμύδι, τρίβετε λίγο πιπέρι αν θέλετε και αλείφετε με το μίγμα δύο φέτες ψωμιού ολικής άλεσης, στις οποίες έχετε βάλει πρώτα το μαρούλι.

- Τσιαπάτα με λαχανικά
Θα χρειαστείτε: Μία λευκή τσιαπάτα, μία μελιτζάνα, 1 κολοκυθάκι, μία πιπεριά και λίγο μπαλσάμικο. Κόβετε τα λαχανικά σε ροδέλες, τα ψήνετε στο grill μέχρι να ροδίσουν και τα βάζετε στην τσιαπάτα, ραντίζοντας με μπαλσάμικο για πιο έντονη γεύση.

- Δροσερή σαλάτα
Υλικά
: 80 γρ. μαρούλι, 80 γρ. σέλερι, ένα μήλο, μία κ.σ. σταφίδες, μία κ.σ. καρύδια, ένα κουταλάκι χυμό λεμόνι και ένα κουταλάκι μαγιονέζα light. Κόβετε το μαρούλι και το σέλερι, προσθέτετε το μήλο ψιλοκομμένο και το ραντίζετε με τον χυμό λεμόνι. Στην συνέχεια προσθέτετε την μαγιονέζα και ανακατεύετε –για ακόμη πιο light αποτέλεσμα, μπορείτε να παραλείψετε εντελώς την μαγιονέζα- και τέλος προσθέτετε τις σταφίδες και τα καρύδια. Και έχετε μια νόστιμη σαλάτα με λιγότερες από 250 θερμίδες.

- Έτοιμες σαλάτες
Αν δεν έχετε χρόνο να ετοιμάσετε σαλάτες και να βρείτε έναν καλό τρόπο να της μεταφέρετε στην δουλειά σας, υπάρχουν στα supermarket έτοιμες συσκευασμένες σαλάτες για όλα τα γούστα. Οι σαλάτες Fresh Co που θα βρείτε στις περισσότερες αλυσίδες έχουν μεγάλη ποικιλία (ελληνική, μεσογειακή, σπανάκι, ρόκα, φρουτοσαλάτες κ.α.) σε συσκευασίες των 200 γραμμαρίων και μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις θερμίδες και τα διατροφικά στοιχεία τους εδώ.

Delivery χωρίς τύψεις
Την επόμενη φορά που θα αρπάξετε το ακουστικό για να καλέσετε το delivery να σπεύσει προς βοήθειά σας, θυμηθείτε ότι κάποιες αλυσίδες φροντίζουν να σας παρέχουν τις ιδανικές προτάσεις, έχοντας στον κατάλογό τους ειδικό μενού για τον χώρο εργασίας.

- Pizza Fan
Η Pizza Fan ζήτησε τις συμβουλές ειδικού σύμβουλου – διατροφολόγου και δημιούργησε νέα σειρά light ζυμαρικών, που αποτελούν ιδανική λύση για το μεσημεριανό γεύμα στο γραφείο. Είναι ελαφριά, καθώς περιέχουν light μαγιονέζα ή κρέμα χαμηλών λιπαρών. Μάλιστα, για παραγγελία από τον χώρο εργασίας ισχύει έκπτωση 40%. Έτσι, οι προτάσεις της αλυσίδας με τις αντίστοιχες τιμές τους έχουν ως εξής: Καρμπονάρα λαχανικών με κολοκύθι, κόκκινη πιπεριά και κρέμα γάλακτος (4,65 ευρώ), Ναπολιτέν με μανιτάρια, κόκκινη σάλτσα, μυρωδικά και φρέσκα μανιτάρια (4,65 ευρώ),Carbonara με φιλέτο κοτόπουλο, ελαφριά σάλτσα αρωματισμένη με πέστο βασιλικού, κουκουνάρι και κρέμα γάλακτος (6,47 ευρώ) και η πρωτότυπη Carbonara με φιλέτο σολομού και κρέμα γάλακτος αρωματισμένη με άνηθο (6,47 ευρώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου