Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Oμορφιά... με tips για λαμπερά μαλλιά





Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα μαλλιά δεν αποτελούν θέμα γονιδίων. Χρειάζονται προσοχή και φροντίδα για να είναι λαμπερά και μεταξένια. Σας δίνουμε μερικά tips για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας όμορφα και γεμάτα υγεία

-Η αρχή της περιποίησης των μαλλιών ξεκινά από το λούσιμο. Επιλέξτε τα κατάλληλα για τον τύπο των μαλλιών σας προϊόντα. Μην ξεχνάτε τη μαλακτική κρέμα, την οποία πρέπει να τοποθετείτε στα μαλλιά σας απαραιτήτως κάθε φορά που τα λούζετε. Για καλύτερο αποτέλεσμα, κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.



-Κάντε μάσκα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, για να αναζωογονείτε τη ζωντάνια των μαλλιών σας.


-Αν έχετε ταλαιπωρημένα, ξηρά ή κατεστραμμένα μαλλιά, κάντε εξειδικευμένη θεραπεία.


-Μην χρησιμοποιείτε καθημερινά πιστολάκι, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιείτε ψηλές θερμοκρασίες και κυρίως μην το χρησιμοποιείτε για ίσιωμα σε καθημερινή βάση.


-Χρησιμοποιείτε προστατευτικά προϊόντα πριν στεγνώσετε τα μαλλιά σας με πιστολάκι.


-Αποφεύγετε να τραβάτε τα μαλλιά σας σε σφικτούς κότσους και αλογοουρές. Μπορεί να σας προκαλέσει από ψαλίδα, μέχρι τριχόπτωση.


-Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τις καιρικές συνθήκες. Βάζετε αντηλιακή μαλλιών αν πρόκειται να εκτεθείτε στον ήλιο και χρησιμοποιείτε μαλακτικό σπρέι που δεν ξεβγάζεται για να τα προστατέψετε από την ξηρότητα.


-Πριν από κάθε σας χτένισμα, χρησιμοποιείτε προστατευτικό προϊόν για να τα προφυλάξετε από τη ψαλίδα, η οποία μπορεί να προκληθεί και από το «άτσαλο» βούρτσισμα.


-Βουρτσίζετε τα μαλλιά σας αρχικά από τη μέση του κεφαλιού με κινήσεις προς τα κάτω και ακολούθως πιο ψηλά.


-Προσέξτε τις βούρτσες που χρησιμοποιείτε. Οι κατεστραμμένες πλαστικές βούρτσες και χτένες σπάνε την τρίχα.


-Να γνωρίζετε πάντα ότι τα βρεγμένα μαλλιά είναι πάρα πολύ εύθραυστα. Μην τα στεγνώνετε με δύναμη μέσα στην πετσέτα. Η κακή αυτή συνήθεια μπορεί να προκαλέσει από ψαλίδα, μέχρι τριχόπτωση.

source: www.inout.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου