Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

Light ριζότο με κάρυ και σταφίδες

Χμ, ωραία τα παπούτσια και τα φορέματα (βλ. τα προηγούμενα posts:P )
αλλά τι να τα κάνεις αν κάθε μέρα χορταίνεις με.... και ...

Το καλοκαίρι πλησιάζει και (δυστυχώς) ήρθε η ώρα να αποχωριστούμε κάποιες αγαπημένες, αλλά τόσο λιπαρές και άρα παχυντικές μας διατροφικές συνήθειες! Ποιος είπε όμως πως τα υγιεινά και light πιάτα δεν είναι νόστιμα; Δοκιμάστε το παρακάτω ριζότο και θα με θυμηθείτε!
Καλή μας όρεξη!

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο
  • 1 κουταλάκι βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
  • 1 κουταλάκι ξανθές σταφίδες
  • ½ κουταλάκι κάρι
  • ½ κουταλάκι ζαφορά
  • Λίγο ξύδι
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε αλατισμένο νερό βράζεις το ρύζι ενώ ταυτόχρονα αφήνεις τις σταφίδες σε νερό να φουσκώσουν.

  • 2

    Σοτάρεις το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το βούτυρο και προσθέτεις ξύδι, κάρι και ζαφορά.

  • 3

    Ανακατεύεις σε χαμηλή φωτιά και ρίχνεις το ήδη βρασμένο ρύζι.

  • 4

    Στραγγίζεις το ρύζι και προσθέτεις τις σταφίδες.

  • 5

    Ανακάτεψε προσεκτικά όλα τα συστατικά και σέρβιρε το ρύζι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου