Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Κάπως έτσι εξηγείται το "κόλλημα" με το Facebook

Έτσι εξηγείται το "κόλλημα" με το Facebook!


Αν δεν μπορείτε να διανοηθείτε ότι θα περάσει μέρα, χωρίς να τσεκάρετε το Facebook, μπορείτε να θεωρείτε τον εαυτό σας "κολλημένο"!
Σχεδόν οι μισοί από τα 650 (και βάλε!) εκατομμύρια χρηστών, μπαίνουν κάθε μέρα στο site, όμως το στοιχείο αυτό δεν αποκαλύπτει τον πραγματικό αριθμό εκείνων που νιώθουν "υποχρεωμένοι" να μπαίνουν και να ξαναμπαίνουν στο Facebook, αρκετές φορές τη μέρα ή ακόμη και να μη βγαίνουν ποτέ!
Το Facebook έχει γίνει ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος επικοινωνίας, όμως αυτή η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει σε πολλούς ... εμμονή!
Γιατί;

1.Ξαναβρήκες τους παλιούς (και ξεχασμένους) σου φίλους!

Τρελαίνεσαι που ήρθες ξανά σε επαφή με τη Μαρία από το δημοτικό και τη Νικολέτα από το Γ2. Που και που τα λέτε στο chat ή στο inbox και θυμάστε ... τα παλιά! Γελάς χαιρέκακα που η (κάποτε) κούκλα του σχολείου χρειάζεται ... σύμβαση με το Φουστάνο και ο γόης που σε "έφτυσε" έχει κάνει μία τεράστια κοιλιά! Πως αλλιώς θα τα μάθαινες όλα αυτά;
2.Γλιτώνεις τη μουρμούρα της μαμάς!
Αντί να ακούς την γκρίνια της μαμάς σου, που μονίμως παραπονιέται ότι την παραμελείς, τώρα μπορείτε να τα λέτε ...στο chat! Τολμάς να την πάρεις τηλέφωνο και να αρχίσει να μιλάει επί ώρες; Οι συνδιαλέξεις στο Facebook μπορούν να είναι σύντομες και συγκεκριμένες.
3.Σου τονώνει την αυτοπεποίθηση!
Μπορεί να βλέπεις τους πρώην συμφοιτητές σου να διαπρέπουν επαγγελματικά, αλλά ... πάντα υπάρχουν και τα χειρότερα! Ο Κώστας ήταν ο καλύτερος μαθητής της τάξης κι ακόμη περιμένει ... τον ΑΣΕΠ!
4.Τα mind games είναι διασκεδαστικά!
Τα παιχνίδια στο Facebook είναι πολύ πιο ευχάριστα (ενίοτε και "χρήσιμα") από την trash tv!
5.Τέλος στις καθυστερημένες ευχές!
Μείον ένα άγχος: Το Facebook σου υπενθυμίζει καθημερινά ποιος έχει γενέθλια, κι εσύ μπορείς να στείλεις αμέσως τις ευχές σου.
6.Η κοινωνική σου ζωή παίρνει "τα πάνω" της!
Ενισχύεσαι κοινωνικά. Σκέψου πόσες προσκλήσεις λαμβάνεις καθημερινά για πάρτυ και κοινωνικές εκδηλώσεις. Δεν υπάρχει μέρα που να μην έχεις κάτι να κάνεις!
7.Κατσκοπεύοντας ... τα παιδιά σας!
Μία πρώτης τάξεως μέθοδος κατασκοπείας! Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να γίνετε "φίλοι" με το παιδί σας (θα κάνει ...ignore στη μανούλα; δε νομίζω!) και θα μπορείτε κάθε μέρα να μαθαίνετε, πως νιώθει, τί κάνει, τί σκοπεύει να κάνει... ακόμη και τί σκοπεύουν να κάνουν ΑΛΛΟΙ σε αυτό!
8.Έξοχος τρόπος να "σκοτώσετε" το χρόνο σας!
Αν έχετε την αίσθηση ότι ... δεν περνάει η ώρα, μπαίνετε στο Facebook! Αν έχετε στρες στη δουλειά, μερικά διαλείμματα στο Facebook σας χαλαρώνουν, αρκεί να μην ξεχαστείτε...
9.Απλώς ... για αυτό που είναι!
Έρευνες λένε ότι οι χρήστες του Facebook είναι πιο χαρούμενοι, υγιείς και λιγότερο στρεσαρισμένοι από όσους δεν το έχουν γνωρίσει ακόμη! Ή αλλιώς... λίγο Facebook κάθε μέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα!
source: allfacebook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου