Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Πάμε στο ...64ο Φεστιβάλ Καννών ;

cannes landcape 30x18 Cannes Releases 64th Festival Poster
Με την ταινία του Γούντι Αλλεν στην οποία πρωταγωνιστεί η Κάρλα Μπρούνι και με πρόεδρο τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο ξεκινά στις 11 Μαίου το 64ο Φεστιβάλ Κανών
Η ταινία έναρξης της φετινής 64ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ Κανών, θα είναι το Midnight in Paris, του Γούντι Αλλεν ενώ πρόεδρος του Φεστιβάλ θα είναι ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο.
Το πρόγραμμα του διαγωνιστικού περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα όπως ο Πέδρο Αλμοδόβαρ που θα παρουσιάσει μια ιστορία εκδίκησης με τίτλο "The skin I live in" και ήρωα έναν πλαστικό χειρουργό, που καταδιώκει αυτούς που βίασαν την κόρη του. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Αντόνιο Μπαντέρας. 

Ο ανατρεπτικός Λαρς Φον Τρίερ διεκδικεί Χρυσό Φοίνικα με το "Melancholia", που παρακολουθεί δυο αδελφές και την εξέλιξη της σχέσης τους καθώς ένας ...πλανήτης απειλεί να συγκρουστεί με τη Γη! Εκτός από το θέμα, ενδιαφέρον έχει και το καστ, που περιλαμβάνει μια πλειάδα λαμπερών πρωταγωνιστών-Κίρστεν Ντανστ, Σαρλότ Γκαινσμπούργκ, Κίφερ Σάδερλαντ, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Τζον Χερτ κα.


Ο Νάνι Μορέτι, ο Άκι Καουρισμάκι, οι απολύτως φεστιβαλικοί αδελφοί Νταρντέν και ο Τέρενς Μάλικ-η ταινία "Tree of Life" του οποίου αναμένεται με ανυπομονησία εδώ και πάρα πολύ καιρό- διεκδικούν επίσης το πολυπόθητο βραβείο.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουμε και την ταινία «Ας μιλήσουμε για τον Κέβιν» της Λιν Ράμσεϊ, επίσης στο Διαγωνιστικό Τμήμα, η οποία περιγράφει την εμπειρία μιας μητέρας που ανέθρεψε έναν δολοφόνο και προέρχεται από βιβλίο που έχει κάνει μεγάλη αίσθηση (στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο»). 

Το τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα»-στο οποίο είχε βραβευτεί ο «Κυνόδοντας»- έχει ως ταινία έναρξης το δράμα "Restless" του Γκας Βαν Σαντ. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του τμήματος θα είναι ο Εμίρ Κουστουρίτσα.
Εκτός Συναγωνισμού θα δούμε το "Beaver" της Τζόντι Φόστερ, με πρωταγωνιστές την ίδια και τον Μελ Γκίμπσον, καθώς και τους καινούριους «Πειρατές της Καραϊβικής» με τον Τζόνι Ντεπ και της Πενέλοπε Κρουζ.

source: www.golema.gr
Για περισσότερες πληροφορίες ; http://www.festival-cannes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου