Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Summer attack!


Μπείτε σε καλοκαιρινό mood με μερικές απλές και ανέξοδες αλλαγές στη διακόσμηση του σπιτιού σας.



1. Οργανωθείτε. Μαζέψτε όμοια αντικείμενα μαζί, ώστε να μην είναι διάσπαρτα μέσα σε όλο το σπίτι. Κάντε μικρά «γκουπ» αντικείμένων, πχ. όλα τα cd σας μαζί, όλα τα κεριά μαζί κ.ο.κ. Βρείτε όμορφα βάζα για να ρίξετε μέσα μικροαντικείμενα όπως σπίρτα, μολύβια, αναπτήρες, κάρτες. 
2. Πετάξτε ό,τι δεν θέλετε. Η νέα σεζόν είναι ευκαιρία για ξεκαθάρισμα και ανάνεωση, και αυτό θα το πετύχετε μόνο αν «ξεφορτωθείτε» όλα εκείνα να αντικείμενα που δεν σας αρέσουν ή δεν χρησιμοποιείτε ποτέ. Αφιέρωστε μια Κυριακή πρωί σε αυτό το σκοπό – σας υποσχόμαστε πως όταν τελειώσετε θα αισθάνεστε ανανεωμένη, ξαλαφρωμένη και ήρεμη. 
3. Αλλάξτε υφάσματα. Ουδέτερες αποχρώσεις, κυρίως σε λινά υφάσματα αμέσως κάνουν ένα σπίτι να φαίνεται πιο καθαρό και «αριστοκρατικό». Χρησιμοποιείτε λευκά ή μπεζ λινά υφάσματα στην τραπεζαρία, σε μαξιλάρια, σε καλύμματα και σε σουπλά και πετσέτες φαγητού. 
4. Αφήστε το φως να μπει. Επωφεληθείτε από τη μέρα που μεγαλώνει και χαρείτε τα ηλιόλουστα απογεύματα κρατώντας τις κουρτίνες ανοιχτές ή και αφαιρώντας τις τελείως για ένα διάστημα. Ο ήλιος θα δείχνει το σπίτι πιο φωτεινό και εσείς θα νιώθετε πιο ευτυχισμένη μέσα του. 
5. Προσθέστε χρώμα. Δεν χρειάζεται να αλλάξετε καναπέ, κουρτίνες και χαλιά. Μπορείτε όμως να καλύψετε αυτά που έχετε με ανοιξιάτικα, floral υφάσματα ή, αν το σπίτι σας είναι minimal να προσθέσετε «εποχιακές» λεπτομέρειες, όπως εμπριμέ μαξιλάρια, βάζα και βιβλία με χρώμα και ευχάριστα εξώφυλλα.  
6. Επενδύστε σε παλιά έπιπλα. Μια επίσκεψη σε ένα παλαιοπωλείο μπορεί να σας δώσει τη… χαρά του Κολόμβου, καθώς ίσως ανακαλύψετε κάποιο υπέροχο έπιπλο, καθρέφτη ή πίνακα σε τιμή ευκαιρίας. Ακόμη όμως και αν δεν θέλετε να ξοδευτείτε, η συρταρίερα ή το τραπεζάκι που έχετε βαρεθεί, μπορούν να δείξουν vintage αν τα βάψετε σε ένα λευκό χρώμα, το οποίο στη συνέχεια θα «τρίψετε» ώστε να φαίνεται και πάλι παλιό! Αυτό είναι το στιλ που αποκαλούμε «Laura Ashley» (από το ομώνυμο κατάστημα), και το οποίο εκπροσωπεί καθετί παλιό, ρομαντικό, ανθισμένο και ανοιξιάτικο.  
7. Υιοθετήστε το ρομαντισμό. Ο ευκολότερος τρόπος να για να το κάνετε αυτό είναι να βρείτε “granny chic” διακοσμητικά αντικείμενα – όπως εκείνα που έχουν οι γιαγιάδες μας σπίτι τους. Τσαγιερό, πιατάκια με στεφάνια, κλουβιά πουλιών και φαναράκια είναι οι βασικότεροι εκπρόσωποι του στιλ.
8. Προσθέστε λουλούδια. Μη βαριέστε, μην το ξεχνάτε και μην το αμελείτε. Είναι Άνοιξη, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να τη ζήσετε από το να φέρετε την ομορφιά της φύσης έξω, μέσα στο σπίτι σας. Ακόμη και αν δεν μπορείτε να γεμίσετε το σπίτι με μπουκέτα λόγω κόστους, μπορείτε να χωρίσετε ένα μεγάλο μπουκέτο σε πολλά μικρά βάζα - ώστε τουλάχιστον να μπουν έστω και λίγα 
λουλούδια σε κάθε δωμάτιο.
source: www.myself.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου