Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

Κι όμως ! Οι γυναίκες βαριούνται πιο εύκολα σε ένα γάμο!

Αν και εκ πρώτης όψεως φαίνεται να συμβαίνει το αντίθετο, να είναι οι παντρεμένοι άνδρες αυτοί που πρώτοι "πνίγονται" σε ένα γάμο, μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι παντρεμένες γυναίκες βαριούνται ευκολότερα.

Οι γυναίκες βαριούνται πιο εύκολα σε ένα γάμο από ό,τι οι άνδρες
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια και συγγραφέα Μπέβερλι Φερ του πανεπιστημίου του Γουίνιπεγκ, που δημοσίευσαν τη σχετική έρευνα στο"Personal Relationships", μελέτησαν τις περιπτώσεις δεκάδων ζευγαριών, παντρεμένων και μη.
Το συμπέρασμα ήταν ότι οι άνδρες που έχουν σχέση με μια σύντροφο, αλλά δεν την έχουν παντρευτεί, είναι πιο πιθανό να βαρεθούν, σε σχέση με αυτήν, ενώ το αντίθετο συμβαίνει όταν υπάρχει γάμος.

Η έλλειψη διασκέδασης και χαράς, η έλλειψη διαλόγου και η έλλειψη ρομαντισμού είναι τα κυριότερα πράγματα που κάνουν μια παντρεμένη γυναίκα να βαριέται περισσότερο σε σχέση με τον σύζυγό της, μετά από κάποια χρόνια γάμου -λιγότερα ή περισσότερα ανάλογα με την κάθε ξεχωριστή περίπτωση.
Άλλα τυπικά παράπονα μιας παντρεμένης περιλαμβάνουν την απουσία πλέον του ερωτικού "φτερουγίσματος", την μονοτονία στη σχέση και το αίσθημα ότι η γυναίκα βρίσκεται στη "σκιά" του άνδρα της.
Σε γενικές γραμμές, η μελέτη έδειξε το μάλλον αναμενόμενο: ο γάμος είναι πιο βαρετός για τους συντρόφους σε σχέση με την σχέση μεταξύ δύο ανύπαντρων.

source: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου