Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Ταβερνάκι... με προσοχή σε ό,τι παραγγέλνουμε !


Καλοκαίρι και ταβερνάκι είναι για τον Έλληνα συνυφασμένα. Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις επιλογές μας για να μην μας συμβούν απρόοπτα, που θα μας χαλάσουν τις διακοπές.

  • Αποφύγετε την κατανάλωση κρέατος σε μορφή κιμά σε μπιφτέκια ή τηγανητά κεφτεδάκια, αφού είναι ένα τρόφιμο που μπορεί πολύ εύκολα να νοθευτεί, τόσο με την προσθήκη καρυκευμάτων, όσο και αμυλούχων προσμίξεων, π.χ. ψωμιού, αλευριού. Έτσι, ενώ ένα μπιφτέκι από φρέσκο, καθαρό κιμά μπορεί να είναι ένα τρόφιμο ελαφρύ και εύπεπτο, αυτό που θα έχει αμφίβολης ποιότητας κιμά και προσμίξεις θα οδηγήσει πιθανώς σε συμπτώματα δυσπεψίας.
     
  • Αποφύγετε να παραγγείλετε ορεκτικά και δώστε έμφαση στο βασικό γεύμα της επιλογής σας. Επίσης αποφύγετε τα μέρη που έχουν το σύστημα του «δίσκου». Συνήθως καταφεύγουμε σε υπερκατανάλωση μεζέδων που κατά κύριο λόγο είναι παναρισμένα και τηγανισμένα κρέατα ή λαχανικά, φαγητά με σάλτσες και αλοιφές με αμφίβολης ποιότητας μαγιονέζα, που μας προσφέρουν εύκολα μεγάλο φορτίο ενέργειας, και μας στερούν από την κατανάλωση μιας μερίδας φαγητού.
  • Προσέξτε ιδιαίτερα στην παραγγελία του ψαριού και των θαλασσινών, π.χ. οστρακοειδών, γαρίδων. Το τεστ με τα μάτια του ψαριού και τα βράγχια είναι σίγουρα το πρώτο που πρέπει να κάνουμε. Δυστυχώς, υπάρχουν πλέον αρκετοί ”μαγικοί” τρόποι για να κάνουν τις κατεψυγμένες γαρίδες να μοιάζουν με ολόφρεσκες!
     
  • Επιλέξτε μια κλασσική αγγουροντοματοσαλάτα,ως συνοδευτικό, καθώς είναι σαφώς πιο καλή επιλογή από τα χόρτα ή το μαρούλι. Ιδιαίτερα σε μέρη με πολύ κόσμο είναι αδύνατο το προσωπικό να δείξει την απαιτούμενη προσοχή στον καθαρισμότων παραπάνω, τα οποία λόγω της μορφής τους μαζεύουν μικροοργανισμούς και εγκυμονούν κίνδυνο για την υγεία μας. Έτσι, πολύ εύκολα μπορούμε να οδηγηθούμε σε κάποια δηλητηρίαση, επειδή καταναλώσαμε μια «αθώα» σαλάτα μαζί με το ψάρι ή το κρέας.
  •  source: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου