Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Να προτείνω ένα φίλο... για τη θέση που άνοιξε στην εταιρεία;


Πόσο ασφαλές είναι τελικά να προτείνεις ένα φίλο σου στο εργασιακό σου περιβάλλον;
Η ανεργία χτυπάει την πόρτα στους φίλους σας και εσείς πρέπει να βρείτε τρόπο να βοηθήσετε. Το πρώτο πράγμα που σας περνάει από το μυαλό είναι να προωθήσετε το βιογραφικό τους στον εργασιακό σας χώρο προκειμένου να μπορέσετε να τους στηρίξετε σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο, με το ενδεχόμενο να αποκατασταθούν και πάλι επαγγελματικά.

Προσοχή όμως. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν πρόκειται για τόσο λεπτά θέματα, καθώς όσο στενή σχέση και να έχετε με τους φίλους σας δε μπορείτε ποτέ να είστε σίγουροι για την αξιοπιστία τους και τη συνέπειά τους στον επαγγελματικό στίβο.
Έτσι, πριν συστήσετε στον εργασιακό σας χώρο κάποιο φίλο σας, καλό θα ήταν να εξετάσετε τους παρακάτω παράγοντες.


Πόσο καλά τον γνωρίζετε
Πόσο φίλος σου είναι το άτομο που πρόκειται να προτείνεις στέλνοντας το βιογραφικό του; Τον ξέρεις από παλιά, είναι κολλητός σου ή ένας απλός γνωστός; Σκέψου καλά προτού συστήσεις κάποιον που θα μπορούσε να σε εκθέσει.
Πόσο καλά γνωρίζετε τη δουλειά του
Πριν προτείνετε κάποιον θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να εγγυηθείτε για τις επιδόσεις του. Δείτε την πρότερη επαγγελματική του εμπειρία και απόδοση προκειμένου να είστε σίγουροι πως δε θα απογοητεύσει τους προϊστάμενούς σας και κατ΄επέκταση και εσάς.
Πόσο καλά θα μπορούσατε να συνεργαστείτε μεταξύ σας
Αφού σκεφτείτε όλα τα προηγούμενα καλό θα ήταν να υπολογίσετε και πόσο ειρηνικά και ομαλά θα μπορούσατε να συνεργαστείτε με το φίλο που εν δυνάμει προτείνετε στη δουλειά σας. Μπορεί να είστε οι καλύτεροι φίλοι, αλλά τώρα θα πρέπει να εξετάσετε όλες τις πιθανότητες η συνεργασία σας όχι μόνο να μην αποδώσει όπως θα θέλατε αλλά και να σας φέρει ξαφνικά σε δύσκολη θέση.
source: queen.gr

2 σχόλια:

  1. Γειά σου Reinάκι (αλήθεια πως ειναι το όνομά σου?) Μου έχει τύχει πάρα πολλές φορές ακαι ποτέ δεν μου βγήκε σε κακό. Εννοείται οτι πρέπει να σκεφτούμε πρώτα όλα αυτα που αναφέρεις. Αλλά νομίζω ότι το κυριότερο είναι να ξεκαθαρίσεις στον ίδιο τον εργοδότη ότι ναι μεν κάνεις μια πρόταση για τον φίλο σου αλλά δεν έχεις την ευθύνη για το πως θα πάει. Γιατι πραγματικά αυτο δεν μπορείς να το εγγυηθείς..
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Bonjour Eri μου:) Εχεις πολυ δικιο σε αυτα που λες...αν εχεις ξεκαθαρισει και στον εργοδοτη πως δεν μπορεις να εγγυηθεις και το μελλον της συνεργασιας τους, τοτε σαφως θα ειναι καλυτερα για σενα! Δυστυχως εμενα μου ειχε τυχει παλιοτερα μια περιπτωση...που βρεθηκα στο τελος εκτεθειμενη! (Δεν ειχα σκεφτει ομως ολα τα παραπανω απο πριν!) Φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή