Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ερωτεύεσαι σε μια στιγμή ... ή σε 6 ραντεβού;


Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ερωτευτούμε; Έρευνες δείχνουν πως οι άντρες είναι πιο γρήγοροι. Χρειάζονται ένα βαθύ βλέμμα, ένα χαμόγελο και μια ωραία μυρωδιά αρώματος. Οι γυναίκες πάλι, όχι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στα "Νέα", η έρευνα που πραγματοποίησε η Βρετανική Ψυχολογική Εταιρεία βγάζει πολλά συμπεράσματα για τη συμπεριφορά των φύλων στα ραντεβού. Μια γυναίκα, όπως δείχνει η έρευνα, χρειάζεται χρόνο για να αποφασίσει αν ερωτεύτηκε. Όπως φαίνεται, ο έρωτας εκτός από συναίσθημα έχει και τη λογική του. 

Οι περισσότερες περίμεναν τουλάχιστον μέχρι το έκτο ραντεβού για να βεβαιωθούν ότι είναι ο σωστός άνδρας γι' αυτές. 

Φαίνεται πως οι άνδρες φαίνεται ότι προσέχουν περισσότερο τα εξωτερικά χαρακτηριστικά ώστε να αποφασίσουν αν θα ερωτευτούν κάποια, ενώ οι γυναίκες είναι πιο πολύπλοκες και επιμένουν να ζυγίζουν τα υπέρ και τα κατά, ενώ κάνουν ερωτήσεις στον εαυτό τους όπως "θα με κάνει να αισθάνονται ασφαλής;", "θα είναι καλός πατέρας για τα παιδιά μου;" κ.ά.

Ακόμα, ο άντρας εξωτερικεύει γρήγορα τα συναισθήματά του, όμως η γυναίκα το  σκέφτεται διπλά. Στην έρευνα φάνηκε πως ο ένας στους πέντε άνδρες  ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά. 

Οι μισοί από αυτούς που συμμετείχαν  δήλωσαν πως ερωτεύτηκαν στο πρώτο ραντεβού, ενώ ένας στους τρεις είχαν  παραδοθεί ολοκληρωτικά στον έρωτα στα τρία πρώτα ραντεβού. Σε αντίθεση, μόνο μία στις δέκα γυναίκες δήλωσαν ότι αισθάνθηκαν κεραυνοβόλο έρωτα.


πηγή: cretalive.gr

2 σχόλια:

  1. Κανονικά πρέπει να ερωτεύονται στο πρώτο ραντεβού και στο δεύτερο να πετάνε την πρώτη μπηχτή για γάμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eεεεε βέβαια...αν οι γυναίκες περιμένουν μέχρι το 6ο ραντεβού για να βεβαιωθούν και μετά να ερωτευτούν ...ο άντρας έχει πάειήδη στην επόμενη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή