Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Φίλτρα καφέ: 9+1 εναλλακτικές χρήσεις!

Αν νομίζεις ότι τα κλασικά φίλτρα που χρησιμοποιείς για τον γαλλικό καφέ έχουν μόνο έναν σκοπό, γελιέσαι. Πέρα από την αυτονόητη χρήση τους, μπορούν να σου δώσουν λύσεις για αρκετά άλλα μικροπροβληματάκια του καθημερινού νοικοκυριού. Για δες:

1.    Το τέλειο κάλυμμα: Χρησιμοποίησε ένα φίλτρο για να καλύψεις μπολ ή πιάτα μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων. Έτσι θα γλιτώσεις εύκολα το ενοχλητικό πιτσίλισμα στο εσωτερικό του φούρνου.

2.    Καθαρά τζάμια: Αν έχεις ξεμείνει από ξεσκονόπανο ή χαρτί κουζίνας ή εφημερίδα και θέλεις να καθαρίσεις τα τζάμια ή το γυάλινο τραπεζάκι που έχει γεμίσει δαχτυλιές, πάρε ένα φίλτρο καφέ και κάνε τη δουλειά σου. Το τζάμι, αλλά και ο καθρέφτης, θα γυαλίσει στο λεπτό.


3. Η ασφάλεια πάνω από όλα: Θέλεις να μαζέψεις το καλό σου σερβίτσιο και σκέφτεσαι πώς να μην το... τραυματίσεις; Κανένα πρόβλημα. Χρησιμοποίησε φίλτρα ως διαχωριστικά ανάμεσα σε κάθε σκεύος.


4.    Εναλλακτικό σουρωτήρι: Έχεις καλέσει κόσμο στο σπίτι και στην προσπάθειά σου να ανοίξεις το μπουκάλι του κρασιού, σπάει ο φελλός και πέφτει μέσα στο μπουκάλι. Μην τρελαίνεσαι. Χρησιμοποίησε ένα από τα γνωστά φίλτρα για να σουρώσεις το κρασί. Ούτε γάτα ούτε ζημιά!


5.    Ανακύκλωση λαδιού: Το τηγάνισμα καλό είναι να το αποφεύγουμε, όμως σε περίπτωση που κάποια στιγμή ενδώσεις, μην ξεχνάς ότι δεν πετάμε ποτέ το λάδι. Το ανακυκλώνουμε. Υπάρχουν μερικά σούπερ μάρκετ που παραλαμβάνουν λάδι τηγανίσματος και το ανακυκλώνουν, έναντι μάλιστα ενός χρηματικού ποσού. Για να το παραδώσεις όμως καθαρό από τα κατάλοιπα του φαγητού που τηγανίστηκε, πέρασέ το πρώτα από ένα φίλτρο καφέ και έχεις ξενοιάσει.

6.    Ένα κιλό, να το αφήσω; Αν θέλεις να ζυγίσεις κομμένο κρέας και δυσκολεύεσαι, ορίστε η λύση. Βάλε τα κομμάτια μέσα σε ένα φίλτρο του καφέ πριν τα ακουμπήσεις στη ζυγαριά. Το φίλτρο δεν έχει βάρος και εξαιτίας του σχήματός του, είναι ασφαλές ως προς τη μεταφορά.


7.    Όπως η αισθητικός: Είσαι έτοιμη να κάνεις αποτρίχωση με κερί και έχεις ξεμείνει από χαρτάκια; Κόψε ένα φίλτρο καφέ σε μικρές λωρίδες και έλυσες το πρόβλημά σου.

8.    Τέρμα στις διαρροές: Κάθε φορά που ποτίζεις τα λουλούδια βλέπεις μαζί με το νερό που φεύγει από τις τρύπες της γλάστρας να φεύγει και πολύτιμο χώμα; Πρόλαβε την "καταστροφή" εύκολα απλώνοντας στον πάτο της γλάστρας, ένα φίλτρο. Θα κρατήσει το χώμα επιτρέποντας μόνο το νερό που περισσεύει να φύγει στο πιατάκι.


9.    Βάψε άφοβα: Αντί να ψάχνεις ειδικό πανί για να περάσεις το χρώμα στα παπούτσια σου, πάρε ένα φιλτράκι και κάνε τη δουλειά σου ωραιότατα.


    10. Έκτακτη ανάγκη: Έχε μερικά φίλτρα πάντα στο μπάνιο σου, γιατί εκτός από τη χρήση τους στην αποτρίχωση που αναφέραμε πιο πάνω, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να αντιμετωπίσεις την    παραμικρή έκτακτη ανάγκη κοψίματος. Αν κοπείς από το ξυραφάκι, πίεσε ένα κομμάτι φίλτρου επάνω στην πληγή και το αίμα θα σταματήσει πολύ γρήγορα.

πηγή: womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου