Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Συγγνώμη στους μαθητές και μάθημα με φωτοτυπίες!!!


Η υπουργός Παιδείας ζήτησε χθες συγγνώμη από τις οικογένειες για το πρόβλημα που προέκυψε φέτος στην εκτύπωση των σχολικών βιβλίων

Η Αννα Διαμαντοπούλου προανήγγειλε παρέμβαση της Δικαιοσύνης στο ζήτημα της ακύρωσης των διαγωνισμών για την προμήθεια χαρτιού με καθυστέρηση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, λέγοντας ότι έχει επικοινωνήσει με τον υπουργό Δικαιοσύνης καθώς κανείς δεν είναι υπεράνω ελέγχου, και τόνισε σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό Βήμα Fm: 
«Ούτε ο γονιός, ούτε ο εκπαιδευτικός, ούτε ο μαθητής είναι υποχρεωμένοι να κατανοήσουν τις αδυναμίες του ελληνικού κράτους και, ανεξαρτήτως ευθυνών, θέλω να ζητήσω συγγνώμη, από τους γονείς και τους μαθητές για την ταλαιπωρία αυτών των ημερών, μέχρις ότου έρθουν όλα τα βιβλία. Θα βρούμε όλες τις δυνατές λύσεις ώστε τις πρώτες μέρες και στους νομούς που δεν έχουν πάει τα βιβλία να αντιμετωπιστεί το θέμα».

Σύμφωνα πάντως με τους εκπαιδευτικούς, ένα σχολείο με 300 - 350 μαθητές θα πρέπει να τυπώνει έως 3.000 σελίδες την ημέρα μέχρι να φτάσουν τα βιβλία...
Για τους διορισμούς εκπαιδευτικών, η υπουργός δήλωσε ότι θα μπορέσουμε από την πρώτη εβδομάδα να έχουμε πολύ καλή εικόνα των κενών. Συμπλήρωσε πάντως πως από τους 600 εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν οι 120 πήγαν στο Νότιο Αιγαίο, όπου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα.

«Διορίστηκαν την Τρίτη, και την Πέμπτη το 30% ζήτησε άδεια είτε λόγω επαπειλούμενης κύησης είτε λόγω ανατροφής παιδιών. Δεν το αμφισβητώ αυτό και μακάρι να ισχύει ότι έχουμε τόσες κυήσεις γιατί έχουμε και δημογραφικό πρόβλημα. Ομως το αποτέλεσμα αυτού είναι να διορίζουμε 120 και πηγαίνουν οι 80...».

πηγή: TA ΝΕΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου